לפעמים, הדברים הכי בסיסיים במטבח שלנו הם בדיוק אלה שאנחנו אף פעם לא עוצרים לחשוב עליהם. קופסת טונה, למשל. היא תמיד נמצאת שם: בסלט של הצהריים, בכריך של הילדים, בפסטה המהירה אחרי יום עבודה. אבל האם אי פעם פתחתם קופסה ותהיתם מה באמת יש בפנים?

כמו רוב האנשים, בטח תגידו שהתשובה ברורה: טונה, כמובן. מה עוד יכול להיות שם? אבל האמת היא שזה לא תמיד נכון.

טונה (צילום: SHUTTERSTOCK)
צילום: SHUTTERSTOCK

כשהטונה היא לא לגמרי טונה

תופתעו לגלות, אך לא כל קופסת טונה מכילה 100% טונה איכותית. חלק מהמותגים מוסיפים זני דגים זולים יותר, כמו בוניטו (דג ממשפחת הקולייסיים, המצוי באוקיינוס הפתוח) כדי להוזיל עלויות, מבלי לציין זאת על האריזה. לכן, טונה זולה צריכה לעורר חשד, שכן בפועל הצרכן מקבל דג אחר, מבלי להיות מודע לכך.

הכל מתחיל בלב האקיינוס

דגי טונה מסוג סקיפג'ק, הגדלים במעמקי האוקיינוס, רחוקים ממקורות זיהום, מתאפיינים בבשר עסיסי ומכילים רמות כספית נמוכות במיוחד – עד פי חמישה פחות מהתקן המותר. יתרונות אלה נובעים מגודלו הקטן יחסית של הדג וממחזור חייו הקצר, המבטיחים איכות גבוהה.

100% טונה איכותית – למה זה כל כך חשוב?

חשוב לבחור במותגי טונה שמשתמשים בחלק המובחר של הדג - הפילה. זאת במטרה להבטיח איכות גבוהה וטעם מעולה. זאת בניגוד לשימוש בחלקים כהים ופחות איכותיים של הדג ואף שאריות טונה מהעצמות ומהעור. 

טונה סטארקיסט (צילום: Starkist Tuna )
רק נתחים איכותיים מסוג סקיפג'ק. טונה סטארקיסט | צילום: Starkist Tuna

בחירה בטונה איכותית היא בחירה בריאה ומושכלת, שכן היא לא רק מספקת טעם מעולה, אלא גם מהווה מקור מצוין לחלבון ומכילה ערכים תזונתיים חשובים כמו אומגה 3 שיש מחקרים שמראים שהיא תורמת לבריאות המח והלב, ויטמין D שתורם לחיזוק מערכת החיסון, ברזל וויטמין B12 שחיוניים לגדילה ולהתפתחות תקינים, וגם סלניום, נוגד חמצון חזק שמגן על תאי הגוף.

שיהיה 100% בתיאבון.