בואו נשים את זה על השולחן -  איך עד עכשיו אף אחד לא אמר לי שיין יכול לעשות כל כך הרבה כיף? ז"א זה לא שלא ידעתי שאפשר לתפוס איתו ראש ולקבל ממנו מצב רוח טוב, בכל זאת- לא אני המצאתי את הפתגם "יין ישמח לבב אנוש", אבל מאז ומתמיד היה נדמה לי שהמשקה האלכוהולי הקדום הוא האח הבוגר והאחראי של הוודקה-רדבול, זה שצריך להתאים אותו לסביבה קולינרית כזו או אחרת ולחגוג אותו עם בגדים מפונפנים וערבובי כוסות מלאים בעצמם. או בקיצור – לא בדיוק הטיפוס המרים...

ביקב רמת הגולן החליטו בסוף השבוע האחרון לנפץ את כל הסטיגמות האלה ולהוכיח לכולנו שליין אין גיל ולמעשה גם אין תרגיל. הם עשו את זה – איך לא – במסיבת בציר מטריפת חושים תחת כיפת השמיים ובלוקיישן שבו כל הקסם הזה מתחיל – לב הכרם! לערב אחד, בין כל הגפנים, יכולתם למצוא את המסיבה הכי טובה באזור עם רחבת ריקודים, תאורת אווירה מדהימה, בר יין משובח (ללא הגבלה! בינינו, לא צריך יותר מזה), מוזיקה אל תוך הלילה, דוכני מזון (פיצה, וופל בלגי, קפה ואפילו מעשנת בשרים שהטריפה לי את חוש הריח מהשניה שהגענו) וירח כמעט מלא שמשקיף מלמעלה. 

יקב רמת הגולן, 2019 (צילום: ליהי וולף,  יח"צ)
צילום: ליהי וולף, יח"צ

למקרה שאתם לא מצליחים עדיין להבין מה הסיבה למסיבה, עונת הבציר ביקב היא אחת מהתקופות המשמחות של הנפשות הפועלות בו, בטח אחרי שנה כל כך גשומה שהגיע בתום שנות בצורת רבות. היקב ברמת הגולן מתפרס על כ-6,200 דונם ומחולק לכ-28 כרמים ולמעלה מ-426 חלקות. מועד הבציר המדויק בכל כרם נקבע על ידי היינן הראשי של היקב – ויקטור שונפלד, בהתאם להבשלת הזנים השונים. השנה לדוגמא, עונת הבציר החלה מעט באיחור, לאחר קיץ עם טמפרטורות מתחת לממוצע, אבל לדבריו של שונפלד מדובר בסימן טוב שמעיד על איכות גבוהה של הענבים והיינות. 

יקב רמת הגולן, 2019  (צילום: ליהי וולף,  יח"צ)
צילום: ליהי וולף, יח"צ

מרימים את הגולן לרמה אחרת! 

ולענייננו. אין ספק שלהצפין בחמישי בלילה, הרחק הרחק ממדינת תל אביב אל עבר דרום רמת הגולן זו החלטה אמיצה, אבל מהרגע שנכנסנו למתחם בכרם, בין ענבי קברנה סוביניון התחלנו להרגיש שכל הדרך הזו (3 שעות! ותודה לחבילת הגלישה שנגמרה לי בדרך) הייתה פשוט שווה את זה! כשאנחנו מצוידים בלבוש חמים (שנראה שהמקומיים ממש לא היו צריכים) ונעליים סגורות (כי בכל זאת אנחנו בשטח וזה...) עברנו את הכניסה והתחלנו ללכת לכיוון האירוע דרך הכרם עצמו שהואר בתאורת אווירה ירוקה ומכשפת, לצד אפקט עשן מסתורי ושלטים עם משפטים מצחיקים על עולם היין. 

יקב רמת הגולן, 2019 (צילום: ליהי וולף,  יח"צ)
צילום: ליהי וולף, יח"צ

בתוך הכרם עצמו חולקה לכל אחד מאיתנו כוס יין רב פעמית ולנו נותר רק לדאוג שהיא תישאר מלאה כל הערב (וגם תתרוקן כמובן). בבר המרכזי חיכו לנו יינות ללא הגבלה ממיטב התוצרת של יקבי רמת הגולן, אדומים ולבנים, ופינות ישיבה דקורטיביות שמכניסות לגמרי לאווירה. אחרי סיבוב קצר במקום ונשנוש קל מהדוכנים (כי אי אפשר לשתות על בטן ריקה), רחבת הריקודים נכנסה לתפקוד מלא עם די ג'יי דלית רצ'שטר שמוכרת לרובנו מגלגלצ אבל למעשה מופיעה ומנגנת בכל המועדונים הכי נחשבים בארץ ובעולם. אחריה עלו ההרכב 'טרנטה גרוב משין' עם חגיגת קצב מכל העולם ושילובים אקזוטיים מהבלקן ועד למרוקו, מקולומביה ועד לברזיל, ג'מייקה, יוון ותימן, והכל עם מעטפת ביטים אלקטרונים שורפים. אם זה לא מספיק – אחריהם עלו דארוויש ונגנית הכינור והרקדנית טניה וינוקור. השניים הפתיעו עם מופע מוזיקלי ייחודי המשלב מוזיקת טרנס חובקת עולם וקטעים מרתקים שלא השאירו אף אחד אדיש והקפיצו את רמת הגולן לרמה אחרת, אל תוך הלילה.

יקב רמת הגולן, 2019  (צילום: ליהי וולף,  יח"צ)
צילום: ליהי וולף, יח"צ

לחשוף את הצעירים בישראל ליין איכותי 

מסיבת הבציר המסורתית היא רק אחת מתוך מגוון אירועי תרבות של קהילת היין "הקפסולה" מבית היוצר של יקב רמת הגולן. הקהילה, שמונה כיום כ-6,000 איש, הוקמה במטרה לחשוף את הצעירים בישראל לתרבות היין האיכותי. במסגרת הפעילות נערכים אירועים שונים ופעילויות מגוונות החל מסדנאות יין בנושאים שונים, דרך אירועי טעימה וחוויות המשלבות בין יין ואוכל. או בקיצור, להרחיב את מנעד ההתבסמות שלהם מעבר למחוזות הצ'ייסרים. 

יקב רמת הגולן, 2019 (צילום: ליהי וולף,  יח"צ)
צילום: ליהי וולף, יח"צ

כי בסופו של דבר, אם יש משהו שהצלחתי להבין אחרי כמה כוסות וסיבובים בכרם (תרתי משמע) זה שהיין הוא משקה שמחבר, הוא תרבות והוא עולם, הוא משמח והוא מעורר, הוא צעיר והוא תוסס בדיוק כמונו: מבוגרים וצעירים, דתיים וחילונים, תושבי רמת הגולן ואורחים מגוש דן. כולנו בחרנו לערב אחד לשכוח מכל מה שמפלג אותנו, לפתוח את הלבבות אחד לשני ופשוט לזרום עם אנרגיה טובה וחגיגה שכולה יין, מוזיקה ושכרון חושים. חוויה שבהחלט תישאר איתנו לעוד הרבה הרבה זמן.

_OBJ

בבוקר שלמחרת, מספרים שהבמה, הדוכנים והדקורציה המעוצבת – נעלמו כלא היו. הכרם חזר לשגרה ועונת הבציר החלה בשיא המרץ. אבל מה שבטוח, זה שבעוד כמה חודשים, אם תנסו להקשיב ליינות שהופקו מהגפנים שהיו שם באותו לילה, גם הם ידעו לספר לכם על הקסם הזה שקרה להם, בלילה אחד סתווי של ספטמבר.