![](https://img.mako.co.il/2020/12/16/nor2463_autoOrient_x5.jpg)
![תפוציפס על ארגז תפוציפס על ארגז](https://img.mako.co.il/2020/12/16/nor2463_autoOrient_x5.jpg)
תפוצ'יפס הוא אחד החטיפים המלוחים האהובים ביותר בישראל כבר שנים רבות – מה שהוביל אותנו לתהות: מה סוד ההצלחה שלו? ובכן, הכול טמון בתהליך גידול מדויק להפליא ובכמה מרכיבים פשוטים. הנה כל הפרטים:
![](https://img.mako.co.il/2020/12/16/20170122_102609_autoOrient_x5.jpg)
![שתילת תפוחי אדמה שתילת תפוחי אדמה](https://img.mako.co.il/2020/12/16/20170122_102609_autoOrient_x5.jpg)
כדי לקבל תפוח אדמה, מה שצריך לשתול באדמה הוא לא זרעים - אלא תפוח אדמה שלם, שממנו מתפתחים תפוחי אדמה נוספים.
![](https://img.mako.co.il/2020/12/16/nor0601_autoOrient_x5.jpg)
![סוגי תפוחי אדמה סוגי תפוחי אדמה](https://img.mako.co.il/2020/12/16/nor0601_autoOrient_x5.jpg)
מדובר בזנים של תפוחי אדמה ללא חומרים משמרים, עם אחוז מוצקים גבוה יותר מאלו שתמצאו בסופר - כלומר, הזנים מכילים רמת עמילן גבוהה השומרת על המרקם הקראנצ'י.
![](https://img.mako.co.il/2020/12/16/nor0430_autoOrient_x5.jpg)
![זריעת תפוחי אדמה זריעת תפוחי אדמה](https://img.mako.co.il/2020/12/16/nor0430_autoOrient_x5.jpg)
בארץ יש שתי עונות לזריעת תפוחי אדמה: הסתיו והאביב. תפוח האדמה מוכן לאסיף 4 חודשים אחרי הזריעה.
![](https://img.mako.co.il/2020/12/16/_0909_autoOrient_x5.jpg)
![חתיכות תפוצ'יפס חתיכות תפוצ'יפס](https://img.mako.co.il/2020/12/16/_0909_autoOrient_x5.jpg)
אחרי האסיף, תפוחי האדמה ממוינים ונשלחים למפעל החטיפים המלוחים של שטראוס בשדרות. שם הם נשטפים, מקולפים, נחתכים לצורה מעוגלת ומטוגנים. לאחר מכן, הם נארזים בשקיות בסביבה מבוקרת לשמירת הטריות.
![](https://img.mako.co.il/2020/12/16/nor1911_autoOrient_x5.jpg)
![תפוציפס בשדה תפוציפס בשדה](https://img.mako.co.il/2020/12/16/nor1911_autoOrient_x5.jpg)
וכך מייצרים את *התפוצ'יפס שאתם מכירים, חטיף שעשוי משלושה מרכיבים בלבד – תפוחי אדמה, שמן ומלח.
*תפוצ'יפס בטעם טבעי.