בשנים האחרונה העיר טבריה עוברת שינוי משמעותי לצד בניה מסיבית ותוכניות גרנדוזיות להחזרת התיירות בעיקר תיירות הפנים שנעלמה מהעיר בשנים האחרונות. וראש עיר חדש שמבטיח לשנות את פני העיר לטובה עם תוכניות פיתוח מסיביות שחלקן יצאו לפועל בשנה הקרובה.
מצאנו שריד אופטימי שנשאר פתוח עוד מימי הזוהר של העיר: מסעדת טבריה הקטנה. במקום בו מסורת בישול מקומית העוברת מדור לדור, מהמייסד רפאל אודיז, אוטוריטה בתחום המסעדנות למעלה מ 45 שנה אל הדור הצעיר יותר, ופוגשת חדשנות קולינרית ועיצובית השואבת השראה הן מהמטבח הצרפתי החדש והן ממטבח עכשווי בין-לאומי מניו-יורק, נולד השילוב המנצח הנקרא "טבריה הקטנה".
בעידן בו מסעדות נפתחות ונסגרות בדיוק כמו פטריות אחרי הגשם, מנחם מאוד למצוא פינה קסומה שפועלת וקיימת כבר למעלה משלושים וחמש שנים (!) ולא רק שלא נס ליחה עם השנים,אלא בדיוק להפך: ממש כמו יין משובח שהולך ומשתבח עם השנים, כך גם מסעדת טבריה הקטנה, הולכת ומשתבחת עם הזמן…עם שילובו של הדור הצעיר אל תוך העסק המשפחתי, ששאב השראה מתוך עבודה ושפשוף במסעדות בניו-יורק, והביא עמו את הניחוחות החדשניים והעדכניים ביותר מן "התפוח הגדול" נוצר במקום שילוב מיוחד ומעניין, השואב את שורשיותו ממסורת הבישול המקורית של המשפחה, אך נותן גם דרור ליצירתיות עדכנית בת זמננו.
לא מפליא איפה למצוא את אחת ממנות הדגל של המסעדה, "סטייק פילה ברוטב שמנת ופלפל" נותר עד היום אחת מן המנות הפופולריות ביותר, עם מרשם מקורי המלווה את המנה המנצחת הזאת עוד מימיה הראשונים של המסעדה. מנגד, אפשר למצוא בתפריט העשיר של המסעדה, גם מנות כגון "דג לברק ברוטב שום ועשבי תיבול", מנות אחרות המגיעות מתפריט מנות הפתיחה – "פסיפס פלפלים קלויים בשמן זית, בלסמי וגבינת עיזים" וגם מבחר מרשים של מנות דגים ופירות ים לצד מנות בשר אשר מיושן במקצועיות כמו "סטרוגונוף" או "סטייק אנטריקוט". כל אלה ביחד עם מנות קינוח ברמה גבוהה, מציגים בפני הסועדים מסעדת גורמה ברמה גבוהה, יהלום קולינרי במפת התיירות ובמיוחד בעיר בטבריה ובגליל בכלל.
לבד מהתפריט העשיר והמיוחד, מתייחדת "טבריה הקטנה" במקום מושבה המיוחד: בתוך מבנה אבן עתיק, שהוא חלק מחומת טבריה העתיקה. המסעדה מחולקת לשני חלקים, החלק הישן הממוקם במבנה הבנוי משילוב מקסים של אבן בזלת ועץ גושני ובו אפשר לקיים גם אירועים פרטיים (עד 45 סועדים). האגף החדש מתבלט בעיצוב מעניין המשלב ומגשר בין המראה האוטנטי הישן לבין מראה מודרני-עדכני. האגף הזה עטוף בחלונות זכוכית רחבים הפונים אל המדרחוב בו שוכנת המסעדה. בחוץ מרפסת מקורה עטורת ירק, לאלה המעדיפים לסעוד בחוץ ולהתרשם מאווירת המדרחוב הססגונית של הרחוב.
לאור התקופה האחרונה ומה שקורה באזורינו נשארנו השורדים היחידים בטבריה אשר פתוחים ועדיין נותנים שירות בסופי שבוע וחגים אחד הייתרונות הבולטים של פעילות בסופי שבוע בטבריה היא שקיימת חניה בשפע בעיר מכיון שמרבית העיר עדין סגורה בסופי שבוע, לאחר תקופה מאתגרת שעברנו בשנה האחרונה אנו מצפים לראות חזרה של מבקרים בעיקר מצפים ל תיירות פנים שנעלמה מאזורינו בעיקבות מצב הלחימה שהצפון היה שרוי בו מזה תקופה ארוכה.
בתור מסעדן הכיף כיף זה לארח ולראות את נופשי ארצינו חוזרים לשיגרה אז עם אתם מתכננים להגיע בסופ"ש לסובב כנרת או לגולן הינה לכם נקודת עצירה קולונרית חובה.
מסעדת טבריה קטנה - רחוב הקישון, טבריה.