שתיית קפה היא עניין של תרבות. ויש מי שמעדיפים לשתות את הקפה שלהם בד"כ בבית. אם אתם שייכים לצרכנים הביתיים – וודאי תסכימו אתנו שמכונת הקפה היא אחת ההמצאות הגאוניות ביותר של התקופה.
אלא שכדי ליהנות מקפה טוב, קפסולת האספרסו צריכה לעבור מסע מעט ארוך. אם תהיתם פעם מה עובר עליה עד שהיא מגיעה אליכם הביתה למכונה – הגעתם למקום הנכון.
שוחחנו עם אסף נבון, מנהל מפעל הקפה של קפה עלית בלוד, על מה שמתרחש בתוך המפעל, בכל אחת מתחנות הייצור – מהקלייה ועד לרגע שבו הקפסולה מחליקה במכונת הקפה ומייצרת את אותו הקסם המוכר, שחובבי הקפה מכירים ואוהבים כל כך.
תהליך הכנת הקפסולה
"באופן כללי, יש לנו בקפה עלית קפסולות בעוצמות שונות המחולקות ל – 3 קבוצות:
'סינגל אוריג'ן' - קפסולה שכוללת קפה מארץ מקור אחת.
'בלנד' הוא שילוב של קפה שמגיע ממספר ארצות שונות ולרוב מכיל שילוב של זנים שונים ממדינות שונות.
קפה בטעמים - כמו וניל, אגוזים וקרמל", מסביר נבון ומונה את השלבים השונים שהקפסולות עוברות בתהליך הייצור שלהן :
שלב 1 - הקלייה: תהליך ייצור הקפה מתחיל בקלייה של פולי קפה בתנור. משך הקלייה והמעלות הנבחרות הם למעשה אלה שקובעים האם הקפה יהיה עדין או חזק יותר. ככל שהקלייה ממושכת יותר, הטעם המריר והחזק יהיה יותר דומיננטי.
שלב 2 – השהיית הקפה: לאחר קלייתו, הקפה עובר למכלי השהייה שמטרתם לשחרר חלק מהגזים שנפלטים לאחר תהליך הקלייה.
שלב 3 – הטחינה: לאחר סיום שלב ההשהיה, הקפה נשלח למחלקת הטחינה. שם הוא עובר דרך מטחנות מתקדמות אשר מכוונות לפרופיל הטחינה המתאים לקפסולת האספרסו.
שלב 4 – מילוי ואריזה: זהו אחד השלבים החשובים ביותר בתהליך, במהלכו הקפה הטחון נשלח למכונת האריזה, תוך שמירה על אווירה רוויית חנקן, במהלכה הקפה נדחס לתוך הקפסולה והרדיד העליון מולחם מעליו. משם הקפסולות עוברות לאריזה הסופית.
"לאורך כל התהליך מתקיימת בקרת איכות קפדנית, המבטיחה לצרכן מוצר איכותי", מציין נבון. "מכיוון שהחמצן אשר נמצא באוויר הוא הגורם המרכזי להתיישנות ולאיבוד הארומה הטובה של הקפה, אנחנו משתמשים בחנקן במשך כל שלבי התהליך. תפקידו של החנקן הוא למעשה להחליף את האוויר. האלומיניום ממנו מורכבות הקפסולות מאפשר את אטימתן המוחלטת של הקפסולות ובכך מונע את כניסת החמצן לתוכן. בסופו של דבר, פעולות אלה מאפשרות לצרכן ליהנות מקפה משובח והכי טרי שיש".
תכירו: קפסולות האלומיניום החדשות של קפה עלית
כבר ב-2013, קפה עלית היו הראשונים שהשיקו קפסולות תואמות למכונות NESPRESSO. בימים אלה, קפה עלית משיקה בגאווה קפסולות חדשות העשויות כולן מאלומיניום.
תהליך פיתוח הקפסולות מהאלומיניום היה ארוך ומורכב, שכן המטרה הייתה לייצר את המוצר האיכותי ביותר שישמור על הקפה במצב הטרי ביותר ויתאים באופן מושלם למכונת NESPRESSO.
"דגם זה פותח במטרה לשפר את התאמת הקפסולות למגוון מכונות NESPRESSO בהן משתמשים כיום הצרכנים", אומר אסף בשן, מנהל יחידת הפיתוח והטכנולוגיה בחברת שטראוס קפה B.V. "תפקיד האלומיניום הוא למנוע כניסת אויר ולחות, אשר ידועים כגורמים העיקריים להתיישנות טעם הקפה. הקפסולות הריקות ומכונות המילוי והאריזה שלנו, מיוצרות אצל יצרנים מובילים בעולם, מה שמאפשר לנו לספק מוצרים ברמה הגבוהה ביותר".
באשר לקפה עצמו, בשן מציין כי צוות הטכנולוגיה המנוסה של החברה מצויד בעשרות שנות ניסיון בפיתוח מוצרים לישראל ולמדינות נוספות בעולם. הצוות נתמך במערך רכש גלובלי, מה שמאפשר לו לייצר מוצרים מגוונים ואיכותיים, שכבר שנים מובילים את תחום הקפסולות ברשתות השיווק בישראל ואותן מוכרים גם בחנות האון ליין של החברה.
אז אחרי שהבנתם איך מייצרים קפה משובח, מה תורם לטעם, למראה ולטריות – הגיע הזמן לפנק את עצמכם בכוס קפה. אנחנו בחרנו בעוצמה 15 מבין קפסולות האלומיניום החדשות ואתם?