יש לכם רעיון לסטארט-אפ? כולם אומרים שמתאים לכם להיות יזמים בהייטק? כנראה שאתם חושבים שבלי פרוטקציה, רקע ביחידת 8200 או קשרים אישיים בחלונות הגבוהים, תתקשו למצות את הפוטנציאל שלכם. בדיוק כאן נכנסת לתמונה תכנית חדשה ומעניינת בשם "Starting-Up Together", שהחלה ב-2018 וצפויה לחולל שינוי חברתי ומקצועי.
"המטרה היא לתת ליהודים ולערבים מכל שכבות החברה ובגילאי 21 ומעלה סל כלים להשתלבות בתעשיית ההייטק והיזמות – בין אם הם רוצים להתקבל לעבודה בסטארטאפ, או להתחיל משהו חדש משלהם", מסבירה מנהלת התכנית ממרכז פרס לשלום ולחדשנות, דניאל אבירן.
"כדי להיות מחובר לעולם החדש של המאה ה-21, להתפתח ולעשות דברים, אתה חייב לקבל את הכלים הנכונים כדי לגדול ולהתעצם", ממשיכה אבירן. "בנוסף, האקו-סיסטם של עולם היזמות בישראל הוא סגור ומצומצם. כתוצאה מכך, יש אנשים עם רעיונות מדהימים שפשוט לא יודעים מאיפה להתחיל, אבל בשביל זה אנחנו כאן והמעטפת שאנו מציעים מוכיחה שזה אפשרי".
גם אתם יכולים לשים את הרגל בדלת
Starting-Up Together היא תכנית רב-מגזרית והראשונה מסוגה בישראל שמטרתה לעזור לאנשים מתאימים מכלל האוכלוסייה להשתתף בבניית אומת הסטארט אפ. בין היתר, היא כוללת הדרכה וליווי בפיתוח עסקי, סדנאות אישיות, מפגשי ליווי עם מנטורים ועזרה במציאת עבודה.
מאחורי התכנית מתחולל שיתוף פעולה בין קרן רוטשילד ומרכז פרס לשלום ולחדשנות שמובילים את התכנית בשותפות קרן ההשקעות TAU Ventures של אוניברסיטת תל אביב וארגון MassChallenge – הנחשב למאיץ הסטארטאפים הגדול בעולם. כמו שאפשר להבין, כל אחד מהשותפים הביא איתו משאבים אחרים והתוצאה בהחלט מעוררת השראה.
"אלו גופים גדולים, יוקרתיים ורציניים שרוצים לקחת יד ביד את החבר'ה שנמצאים בתחילת הדרך ולמנף את היכולות המקצועיות שלהם", מסבירה דניאל. "אנחנו יודעים שיש בארץ המון אנשים עם הרבה רעיונות מעולים, אבל בשביל להוציא אותם לפועל הם צריכים לעבור מסלול ארוך וקשה. מבחינתנו, הסביבה התומכת בתחילת הדרך חשובה לא פחות מהכישרון ונטוורקינג טוב יכול לעזור ליזמים לשים את הרגל בדלת".
התמיכה מגיעה למי שבאמת צריך
"הייחודיות של התוכנית היא בכמה רמות: פרופיל היזם, מיקוד הוורטיקאלי ואופן ההסתכלות על האקו סיסטם", מסבירה אלינה שקולניקוב, מנהלת תכניות יזמות אימפקט בקרן אדמונד דה רוטשילד. "התוכנית פונה ליזמים פוטנציאלים, בשלב הראשוני ביותר של היזמות - שלב 'הלפני רעיון'. המיקוד הוא על הפוטנציאל של היזם ולא של המיזם והתוכנית ממוקדת על מתן כלים והכשרה פרקטית למי שלא זכה לקבל אותם עד היום במסגרות או בתכניות אחרות".
שקולניקוב מציינת שתי נקודות נוספות המבדילות את התכנית הזו מתכניות אחרות: התמקדות בפריפריה – הבאה לידי ביטוי ביצירת תשתיות חכמות דווקא בערים פריפריאליות ע"י שיתוף של יזמים מהאזורים הללו והרשויות הרלוונטיות; גיוון במשתתפי התכנית – התוכנית שמה דגש על בנייה של קבוצות מעורבות – נשים וגברים, יהודים וערבים, מכל קצוות הארץ הנובעה מהרצון להשפיע רק על היזם אלא על האקו-סיסטם היזמי כולו והצורך ליצור בו גיוון. "רק אקו סיסטם יזמי מגוון יאפשר ל'אומת הסטארטאפ' להיות אומה (ולא בועה) אשר משתמשת בפוטנציאל היזמי הייחודי שלה למינוף כלכלי של כלל הקהילות החיות בארץ". מסכמת שקולניקוב.
להרשמה לתכנית | לפרטים נוספים במייל/ בעמוד הפייסבוק
מבעיה לפתרון ב-3 שלבים
המחזור השני של תכנית Starting-Up Together יתחיל בינואר 2019 ויתמקד בנושא של ערים חכמות עם פעילויות המחולקות ל 3 שלבים עיקריים: השלב הראשון יוקדש להכרות מעמיקה בין המשתתפים, יצירת קבוצות עבודה ופיתוח רעיון ראשוני של בחירת פתרון לסוגיה שעל הפרק במתכונת "האקתון" (יום אינטנסיבי של פיתוח הצגת רעיונות).
השלב השני יתעמק בתכנים מקצועיים מעולם היזמות ובו יהיו שני אירועי Bootecamps, סדנות יזמות ועבודה משותפת וצמודה מול מנטורים לפיתוח המיזם בהקשר של ערים חכמות. המנטורים בתכנית הם נציגים של רשויות מקומיות, סטארט-אפיסטים, אקדמאים ועוד, אנשים עם נסיון מתפקידי מפתח בכירים", מגלה דניאל. "בראש ובראשונה, הם מעוניינים להרחיב את רעיון היזמות לכלל האנשים במדינה. לכן זהו פרויקט מקצועי לכל דבר ועניין, אבל בשורה התחתונה יש לו גם אימפקט חברתי גדול".
השלב השלישי בתכנית הוא תכנית הבוגרים שלנו וחשיפה מתמשכת ואישית גם לאחר שהתכנית מסתיימת באופן רשמי לתעשיית היזמות בישראל על מנת לסייע למשתתפים לקחת חלק ולהשתלב עד כמה שיותר.
רוצים להתקבל לתכנית? הנה כמה טיפים
בשנה שעברה נרשמו מעל 200 מועמדים לתכנית היוקרתית של Starting-Up Together והצפי ב-2019 הוא לכמות גבוהה יותר, אך רק 45 יתקבלו אליה. בינתיים, אפשר להירשם דרך האתר ולהמתין לזימון לראיון.
"המשתתפים חייבים להיות בעלי הבנה בסיסית בעברית ובאנגלית. כמו כן, אני ממליצה לבדוק היטב את לוח הזמנים, כי ההשתתפות בתכנית כרוכה בהתחייבות להגיע לכלל הפעילויות שנקבעו מראש. חוץ מזה, אין צורך בידע מוקדם אלא רק במוטיבציה, אהבה ליזמות ורצון להצליח", מסכמת דניאל.