אין ספק שאחת הארוחות המועדפות על הישראלים היא הבראנץ' – זו שנמצאת בין הבוקר לצהריים ומכילה את הטעמים הכי טובים ומגוון האפשרויות האינסופי. אם אתם מתלבטים איזו מנה הכי מתאימה לבראנץ' הבא שלכם, איזה משקה מסתדר בול עם האוכל ואיפה הכי כדאי לאכול, שאלנו את אלה שיודעות – בלוגריות האוכל המובילות בארץ, ועל הדרך גם חשפנו סודות מהאינסטגרם שלהן.
דניאל עמית
מה המנה שהכי מתאימה לבראנץ'? קרוק מדאם. הלחם עם הרוטב המושחת והעשיר יוצרים שילוב קטלני.
מה המשקה המועדף עלייך בבראנץ'? בדרך כלל אני אוהבת לשתות משקאות קלילים עם אחוזי אלכוהול נמוכים, עדינים וטיפה מתקתקים, שמתאימים לבראנץ בצהריים.
איפה הבראנץ' הכי טעים שאכלת? הבראנץ' המושלם האחרון שאכלתי היה במלון ביוון שבו הייתי לפני שבועיים. ארוחת בוקר עם בופה חלומי מלא בכל טוב. אין אושר כזה.
מה הכי הולך עם קרופט טוויסט? קל שמנות קלילות שכיף לחלוק. הוא מושלם לצד גבינות, טאפסים קטנים ונשנושים.
מהו הבראנץ' המושלם בעינייך? פלטת גבינות ונקניקים, בגטים טריים חתוכים, פלטת ירקות, זיתים טובים וממרחים.
איך את מנהלת את עמוד האינסטגרם שלך? האינסטגרם מבחינתי הוא גם עבודה, אבל הוא בעיקר 'פאן'. אני מאוד אוהבת לשתף את העוקבים בחיי היומיום שלי, בין אם זה ישיבות עם חברים או ארוחה וסתלבט עם המשפחה. אני חושבת שבין היתר, בגלל האותנטיות שלי, אנשים מתחברים לתוכן שלי וסומכים עליי. הם יודעים שאצלי הכל אמיתי, בלי חרטות.
איך את חושבת על המנה הבאה שתכיני? כשאני מכינה מתכון, אני לא חושבת על איך הוא יהיה ויראלי, אלא איך לעשות משהו טעים וקל להכנה.
View this post on Instagram
כמה פעמים את מכינה ומצלמת מנה לפני שאת מעלה לאינסטגרם? 99.9% מהפעמים זה 'וואן שוט'. אני עושה את המנה תוך כדי שאני מצלמת לאינסטגרם, ואם יוצא טוב – אני מעלה.
מה הפוסט הכי מוצלח שלך? הפסטה בסיר אחד לעד תהיה הפוסט המוביל שלי, זה שבזכותו נחשפתי לקהל הרחב. היום הפסטה הזו מככבת בהמון בתים בארץ וזה הכי מרגש בעולם.
רוני (Eat.it by Ronnie)
מהו הבראנץ' המושלם לדעתך? הבראנץ' המושלם בעיני הוא זה של שבת בבוקר בבית בפינוק או במסעדה שווה עם נוף ואווירה. זה יכול להיות בית מלון או על שפת הים, אבל העיקר האווירה של הפינוק - והכי חשוב האוכל והשתייה.
מה המשקה המועדף עלייך בבראנץ'? מאצ'ה קר בקיץ. אם אנחנו מדברים על אחרי 12:00 בצהריים, אז מעדיפה אלכוהול, אבל משהו קליל, איזה אפריטיף מבעבע או רוזה.
מהי השעה המושלמת לבראנץ'? סביב 11:00-12:00 בצהריים. הכי כיף להתעורר בלי לחץ, להספיק לעשות ריצה על הטיילת, להתקלח, ולהגיע לבראנץ' כמו ארוחת מלכים שהרווחתי ביושר.
שלושה מקומות מומלצים לבראנץ'? בראנץ' ביתי זה החיים, אבל שלושה מקומות מומלצים בעיני הם מסעדת אלנה של מלון נורמן, קפה קוקו בכיכר דיזנגוף והבראנץ' של המשייה במלון מנדליי.
מהו שילוב הטעמים המושלם לדעתך? חמוץ ומתוק. זה יכול לבוא לידי ביטוי במנות כמו סביצ'ה או סלט רענן ופרשי שיש בו שילובים של דברים חמוצים ופירות.
איך מתאימים דרינקים למנות? הקטע בבראנץ' הוא שילוב של בוקר עם צהריים. לכן, צריך לבחור דרינקים קלילים ומרעננים, במיוחד בקיץ, שיתנו 'קיק' למנות, אבל לא יכבידו. משקאות מתאימים הם מימוזה על בסיס מיץ תפוזים או קרופט טוויסט, שהוא קליל ושובב, אבל לא משכר מדי.
מה הכי הולך עם קרופט טוויסט? המנה שאני הייתי מתאימה לקרופט טוויסט זה אגז בנדיקט. מנה יחסית כבדה והקרופט טוויסט יכול לרענן אותה ולתת לה איזון.
מהי ההגשה המושלמת? הגשה מושלמת היא כזו שעושה חשק. בבראנץ' יש שפע, אבל בעיניי דווקא הדיוק וההגשה האסתטית חשובים לא פחות מהטעם. בשנת 2021 אין משפט נכון כמו 'אוכלים עם העיניים'. בעידן האינסטגרם מה שלא מצטלם יפה, כנראה גם יהיה פחות טעים.
איך את מנהלת את עמוד האינסטגרם שלך? אני משתדלת לעקוב אחרי העמודים השווים שיש בארץ ובחו"ל בנוגע לאוכל, וכמובן מגיעה לטעום ולבקר ראשונה במקומות חדשים. לפני שאני טסה או מגיעה למקום חדש אני כמובן עושה מחקר מעמיק באינטרנט כדי לא לבזבז שהייה בעיר חדשה עם אוכל שהוא פחות ממעולה.
ספרי על היחס שלך עם העוקבים, כמה את שומרת על קשר ומגיבה להם? העוקבים שלי זה הנכס הכי יקר שלי ואני מתייחסת אליהם ככאלה. אני תמיד מקפידה לענות על שאלות ולתת יחס אישי מכל הלב, ואני מרגישה שאנחנו באמת דומים. הם הולכים אחריי בעיניים עצומות ואני לגמרי לא לוקחת את זה כמובן מאליו. זו גם הסיבה לכך שאני משקיעה בתכנים וחושבת על כל דבר פעמיים לפני שאני מעלה. אני מרגישה את זה בקשר האישי איתם ובפידבקים שאני מקבלת.
מה הפוסט הכי מוצלח שלך? פוסט שהעליתי לאחרונה על בראנץ' במשייה, שמשדר את כל מה שאני אוהבת ומאמינה בו. בגלל זה היה סביבו 'הייפ' גדול והמון אנשים כתבו לי שהזמינו אחרי שהעליתי אותו.
View this post on Instagram
מהו סגנון הצילום המועדף עלייך? קודם כל - להשקיע בתאורה. כשמצלמים אוכל הכי חשוב שהתאורה תהיה תאורת אור יום (כמעט ולא תמצאו אותי מעלה פוסט ממסעדה בערב), ובדרך כלל אני מצלמת בסגנון פורטרט ושמה את הדגש בתמונה על הדברים שנראים לי יותר מושכים את העין. טיפ ממני: לשמור על צבעים טבעיים בלי פילטר. עם תאורה טובה, האוכל גם ככה נראה מגרה.
נטע (THEFOODNETT)
מהי המנה האהובה עלייך בבראנץ'? ביצים עלומות! כנראה שאגיד על טוסט אבוקדו, אבל אם זה יוחלף בקרואסון או שתהיה תוספת גבינה או ממרח מטורף, אני לא אסרב.
מה את הכי אוהבת לשתות בבראנץ'? בוקר לא אלכוהולי אני פותחת עם קפה קר ומיץ תפוזים סחוט טרי. כשבא לי משהו אלכוהולי, קצת יותר כיפי אבל עדיין קליל, אז קרופט טוויסט עם מלא קרח, נענע ולימון כמובן.
מהו הבראנץ' המושלם לדעתך? בראנץ' שכולל ביצים, לחמים ומאפים, פלטת גבינות מפנקת, ירקות, משהו מתוק, אפשר גם חמאת כמהין. בקיצור, שאלה קשה מידי, הלכתי לאיבוד.
מהי השעה המושלמת לבראנץ'? מבחינתי? איך שאני קמה! אני מהאנשים שקמים רעבים.
שלושה מקומות מומלצים לבראנץ'? אני מאוד אוהבת את מייזון קייזר – בראנץ' צרפתי. אני אוהבת גם לשבת בביסטרו שלהם בסוף שבוע, ובאמצע שבוע לאכול מנות בראנץ' בסניף המאפיה בנמל. בגט טרי וחמאה צרפתית, מנות ביצים עלומות על לחם בריוש וטארטים מצוינים לקינוח. אני מכורה לטארט פיסטוק. יש גם את אלנה במלון נורמן - הכי בגבוה שיש, מוקפד ואיכותי באווירה יוקרתית, והפרנץ' טוסט הכי טעים בתל אביב, ואת לה מזו - בית קפה קטן ומצוין בגבעתיים שאני מניחה שחלקכם לא הכרתם עד הרגע. תמצאו בתפריט מנות ביצים עלומות, קרואסון זעתר משגע ובאופן כללי יש להם תפריט בראנץ' מגוון וטעים במחירים הוגנים וכל המנות פוטוגניות מאוד.
מהו שילוב הטעמים המושלם לדעתך? למען האמת אני מאוד אוהבת שיש לי חגיגה של טעמים, בדרך כלל זה הופך את הביס ל'וואו', מעבר לזה אני מאוד אוהבת חמוץ וטעמים מרירים, שהם קצת פחות פופולריים.
איך מתאימים דרינקים למנות? בדרך כלל אני אוהבת לאזן את הארוחה באמצעות האלכוהול, או שכל הארוחה תהיה קלילה – גם האוכל וגם האלכוהול. אני אוהבת גם ללכת על קו מחבר בין האלכוהול למנות. אם הוספתי למשל תבלין או עשב תיבול כלשהו במשקה, אני אשלב אותו כמרכיב במנה.
מהי ההגשה המושלמת? אם זה פוטוגני, זה עובד. אנחנו קודם אוכלים עם העיניים וצריך לזכור את זה. מעבר לזה, צריך צלחות מושקעות, אוכל צבעוני וקונטרסט נכון בין האוכל לכלי ההגשה, כדי שיקפיץ את היופי של האוכל. אני גם אוהבת, בניגוד מוחלט לכך, את טרנד המגשים, שעליהם יש המון מאכלים מאורגנים יחד. יש בזה משהו מגרה, כיפי ומזמין להתנפל עם הידיים.
View this post on Instagram
ספרי על היחס שלך עם העוקבים, כמה את שומרת על קשר ומגיבה? לא משנה כמה תוכן אני אייצר וכמה טוב הוא יהיה, בלי עוקבים וקהל שאוהב את התוכן, הוא לא שווה הרבה. אני לוקחת כל בקשה ושאלה הכי ברצינות ועושה את עבודת המחקר שלי כדי לתת מענה שיקלע הכי מדויק למה שביקשו ממני. אני יודעת שבסוף, סומכים על הדעה שלי ובוחרים לפי ההמלצות שלי. אני משתדלת פעם בתקופה לשאול את העוקבים מה הם אוהבים יותר ומה פחות כדי לקלוע עם התוכן שאני מייצרת. היום אני יודעת שהקהל שלי מאוד אוהב בראנצ'ים ומקומות עם אווירה, אז אני מכווינה את עצמי לשם כמה שיותר. מעבר לזה, אני עדיין ממשיכה להתרגש מכל הודעה מפרגנת שאני מקבלת וזה מדהים כמה ההיכרות שלי עם חלק מהעוקבים היא עמוקה, הרבה מעבר לשיחת חולין שכוללת שאלה ותשובה.
מה הפוסט הכי מוצלח שלך? אחד הפוסטים הכי מוצלחים שלי הוא הביקור שלי בפתיחה של הבייקרי החדש של אלון שבו. מאז ביקרתי שוב ושוב. אנשים מתחברים לדברים אסתטיים ואני הראשונה להסכים. מעבר לזה, מדובר בבייקרי מאוד לא בנאלי ומפתיע, והכי חשוב – טעים.
מהו סגנון הצילום המועדף עלייך? אני מצלמת בסמארטפון מאז ומתמיד, ואם יודעים להשתמש בכלי הזה אפשר להפיק תוכן מדהים. כמה טיפים ממני: תאורת שמש טבעית מנצחת הכל, קומפוזיציה חשובה לא פחות ותזכרו שאוכל הוא דבר צבעוני ושמח אז בעריכה תשמרו על החיוניות של הצבעים.