כמו ליל הסדר האחרון או המימונה, כותרות החדשות מבשרות כי כנראה גם יום העצמאות השנה ישנה את פניו ויהפוך למסיבת עצמאות מצומצמת וביתית אך לא פחות שמחה.
פסק הזמן שהקורונה הביאה איתה לעולמנו, מאפשר לרבים מאתנו להתעסק בלא מעט תחביבים שרצינו לפתח במשך השנים ולא מצאנו זמן, ביניהם גם תחום המטבח. ומתי אם לא יום העצמאות, הוא הזמן הכי טוב ללמוד קצת על עשיית הבשר והטיפים הכי חשובים שכדאי לדעת וכמובן ליצור אוירה שמחה של עשייה חיונית.
"בילדות שלי מעולם לא עשינו על האש", מספרת רותי ברודו – אושיית הסצנה הקולינרית, "להיות מוזמנת לארוחת ברביקיו או לעשות על האש לא היה חלק מנוף ילדותי. מבחינתי זה תמיד היה זר, לא מוכר וגם מעורר קנאה. היום אני מפצה על ילדותי עשוקת המנגלים ומדי שנה חוגגת את יום העצמאות עם פחמים, עשן מוזיקה והרבה בירה".
אז לאור העובדה שרובנו צריכים להיפרד מהרעיון של מנגל בחיק הטבע, ביקשנו מברודו לספר איך היא מתכוונת לשדרג את יום העצמאות הלא שגרתי הזה שנכפה על כולנו. "מבחינתי אנחנו ננסה לצאת מהמנגל הסטנדרטי ונוסיף שריפס ומולים שנעשים על אש פתוחה ומקבלים טעמים של עשן, שיפודי ירקות מתובלים בעשבי תיבול ושמן זית, תירס שנקלה על האש בחמאה מתובלת וכמובן נסיים עם הרבה מתוק לסיום החגיגה", היא מגלה.
"סוג המנגל אינו קריטי"
גם השף גיא פולק מקבוצת R2M ובן זוגה של ברודו, משתף אותנו בשישה טיפים שחייבים לדעת לפני שמבעירים את העסק:
- בחרו בשר טרי ואיכותי.
- מומלץ לבחור שקית עם פחמים גדולים ולא פירורים. את הפחמים מומלץ להדליק ללא חומרי בערה כימיים למיניהם.
- סוג המנגל אינו קריטי, גם המנגל הפשוט ביותר יעשה את העבודה.
- אל תשכחו להוציא את הבשר מהמקרר ולהביא אותו לטמפרטורת החדר טרם עלייתו על המנגל.
- במידה והגריל מאוד חם והפחמים לוהטים מומלץ לצלות נתחים קטנים שאינם זוקים לצלייה ממושכת או מדודה. נתחים כמו נקניקיות וכנפיים.
- כשהגחלים אחידות בעוצמתן ונחלשות מעט, זה הזמן לצלות סטייקים.
והשנה, לרגל המצב המאתגר והמורכב הכינו פולק וברודו שתי אופציות לארוחות חג שלמות ומושלמות שמציעות את השפע במלוא הדרו, מבלי להתאמץ ולהתרוצץ סביב.
חבילה אחת מציעה יציאה מהשגרה ונקראת "ברביקיו אמריקאי משוגע". החבילה מתאימה לחמישה סועדים וכוללת שיפודי שרימפס, שיפודי סינטה טריה, המבורגרים, שיפודי ילדים, סלט קיסר, תירס צלוי, קינוחים בכוסות ועוד.
חבילה נוספת הנקראת "ארוחת על האש ישראלית" ומתאימה לארבעה סועדים, מציעה שפע רחב ומגוון של בשרים, פרגיות, קבבים, נקניקיות מרגז, שפע סלטים, מטבוחה, חומוס, טחינה, חציל בחומץ, סלט ירוקים, פלפלים חריפים, טרייפל בכוס ומוס שוקולד.
בקיצור, אם חשבתם לרגע שהקורונה תיתן לכם תירוץ השנה לקבל פטור ממצוות החג, קבלו ביטול. בואו לחגוג כמו השפים הגדולים בטוב טעם ועם הכי הרבה סטייל. מה שנשאר לכם לעשות זה רק להדליק את המנגל.