לא פשוט לתפוס את החזן הראשי לצה"ל סגן אלוף שי אברמסון בימים אלו. "מפסח יש רצף מטורף של הכנות, הקלטות ושידורים ליום הזיכרון לשואה ולגבורה, לחללי צה"ל, יום העצמאות ויום ירושלים", הוא משתף בשיחה עם mako שמגיעה אחרי שני טקסים בהר הרצל.
"בדרך כלל אחרי הצפירה ב-11 בבוקר מעבירים אותנו בדרך אח"מים כזו לצד השני של הר הרצל לטקס נפגעי פעולות האיבה, כי ההר מאוד עמוס. היום מן הסתם הסיטואציה הייתה שונה".
אברמסון מספר שעבר יחד עם הרב הצבאי בין החלקות הצבאיות, עצר ליד קברים של חללים שעם משפחתם הוא נמצא בקשר כל השנה ודאג לשלוח להם תמונה מהמקום. "הייתה דממת מוות על כל המשתמע מכך", מעיד אברמסון.
בכלל, לדבריו עקב המצב נראו הדברים שונים לגמרי מבחינתו ביום הזיכרון הזה. אמש מול מיליוני צופים בטלוויזיה הוא הופיע בטקס המצומצם ברחבת הכותל המערבי והוא מספר על התרגשות גדולה מהרגיל.
"הצטמררתי בכותל, הינו מעט אנשים ויכולת לראות למשל דמעה בעין של אם שכולה, קירבה שאי אפשר להרגיש בדרך כלל וקשה להסביר במילים".
גם את ההימנון הוא התבקש לבצע אמש בכותל. "אמרו לי שאנשים עומדים לצאת ולשיר את התקווה במרפסות ושהדבר יתועד, אז רצו שאבצע את ההמנון בסגנון שלי. היום הראו לי קצת סרטונים מהרגע הזה ברחבי הארץ וזה היה מרגש מאוד".
אברמסון, כיום אזרח עובד צה"ל, הוא החזן הראשי לצה"ל החמישי בסך הכל מאז הקמת צבא ההגנה לישראל. הוא מספר שבשאר ימות השנה התפקיד כולל ייצוג של מדינת ישראל בשורת טקסים רשמיים בארץ ובעולם, לצד חיילי להקת הרבנות הצבאית שהוא מפקדה.
"כשנכנסתי לתפקיד הייתי בהלם כמה טקסים יש ועוד כאלו שהרמטכ"ל נדרש להשתתף בהם", מעיד אברמסון שחש שליחות גדולה בתפקידו. "אלו טקסים הקשורים למלחמות ואירועים נוספים ואתה כחזן מהווה סוג של סמל שמייצג את הצבא והמדינה".
הוא מגיע מרקע עתודאי, לא רבני או חזני ושימש בין היתר מ"פ מפקדה ביחידת מגלן, לצידו של אל"מ דרור ויינברג ז"ל שהיה מפקד היחידה ונפל בהתקלות עם מחבלים בחברון בשנת 2002.
"אני מלווה את המשפחות השכולות כל השנה ונמצא בקשר אישי וחם עם כאלו שדרכיו הצטלבו במשך השנים. התקופה הנוכחית היא לא הכי עמוסה שלנו במהלך השנה, יותר הכי מתוקשרת", מסכם החזן הראשי לצה"ל.