אמצע הלילה. הנוף השגרתי של תרגיל צבאי מתחלף בתצפית לגורדי השחקים של תל אביב. "תזכרו", מבהיר להם מפקד תחום לוחמת גובה בבית הספר ללוחמה בטרור, סגן ר', לפני שהם מתחילים במלאכת ההשתלטות, "מקסימום קנים, דרך מקסימום פתחים במינימום זמן. אל תשכחו - הטיפוס לגג והגלישה לחלון הם רק הדרך לחיסול המחבל".
על גג מכללת סמינר הקיבוצים מהדקים "הקופים" בפעם האחרונה את הקשר, נקודת היאחזות יחידה בחלל הזה שבין שמים לארץ, רגע אחר כך - הם קופצים מטה. "לוחמי הגובה הם חלק מהותי בתחום הלוחמה בטרור", מסביר סגן ר'. "גם באירוע של חילוץ בני ערובה וגם בפעילות ביטחון שוטף - הם נותנים פתרון וכלי טקטי למצבים שונים בהם נדרשת הגעה בדרכים לא קונבנציונאליות".
כשמדובר ב"קופים", אתגר נוסף שמייחד אותם הוא הגובה. "מימד הגובה מתווסף לאתגרים השגרתיים העומדים בפני לוחם, בין אם מדובר בהפעלת אמצעי לחימה או בסחיבת משקלים", מגלה אחד החונכים שמלווה את התרגיל, סמ"ר א'. "הלוחמים לומדים איך לנצל אותו לטובתם ולהפוך אותו ליתרון. אין ספק שזה פותח בפניהם זווית הסתכלות שונה".
בקרוב הלוחמים שמשתתפים בתרגיל יהיו אמונים על הכשרת כלל יחידות ההשתלטות בצה"ל בתחום החבלים, הגלישה, הטיפוס ומיומנויות נוספות שנכנסות תחת הכותרת של לוחמת גובה, ועליהן לא ניתן לפרט הרבה. מיותר לציין שאם אתה סובל מפחד גבהים - זה לא המקום בשבילך. "טבילות הגובה הן הדרגתיות", מרגיע סגן ר', אך מסביר כי לפני ההגעה לתחום עוברים המדריכים בדיקות ומיונים על מנת לוודא את העניין.
"האירוע יכול להיחשף בשנייה במידה והכוח לא מיומן מספיק", מסביר סגן ר'. "עיקר הקושי הוא בעבודה השקטה. לעיתים הם נדרשים לעבוד מטרים ספורים מהאויב ולהפעיל את אמצעי הלחימה ואת שאר האמצעים בלי שירגיש דבר".