חיל השריון עומד בפני מהפכה: מתוך הבנה כי חלף הזמן בו דיוויזיות של צבאות אויב יאיימו לגלוש לשטחינו, הגיעו בזרוע היבשה למסקנה כי גדודי הטנקים האימתניים בתוצרתם הנוכחית אינם מהווים פתרון אולטימטיבי מול האתגרים העכשוויים. בעקבות כך, הוחלט להקים בכל גדוד שריון פלוגה מסייעת חדשנית, עם יכולות איסוף קרבי וטכניקות אש מתקדמות. המטרה: בניית גדוד שריון חזק ומהיר יותר, המשלב יכולות חי"ר חסרות תקדים.
גדוד השריון במתכונתו החדשה יהיה מורכב משתי פלוגות טנקים סדירות ופלוגה אחת של מילואים, מפלוגת חי"ר שתגדל ותתחזק באופן משמעותי וכמובן מהפלוגה המסייעת החדשה שתכלול שלוש מחלקות ייעודיות – סיור, תצפית ומרגמות. כבר בגיוס נובמבר הקרוב יוכשרו חלק ממתגייסי השריון לתפקידים במחלקות הסיור, התצפית והמרגמות של הפלוגה המסייעת, שיוכשרו לרמת רובאי 05 במסגרת מסלול שימשך על פני שמונה חודשים בשיזפון.
>> נושמים צבא? לסיפורים הכי מעניינים, הצטרפו לפייסבוק של פז"ם
המהלך בא על רקע קיצוצים בתקציב הביטחון. בחיל השריון החליטו שגרזן הקיצוצים יכול לשמש גם כדי להשחיז את הלהב. במסגרת המהלך יוצאו משימוש מערכי טנקים ישנים. "זו בדיוק ההזדמנות להוציא לפועל את התוכנית החדשה", הסביר קצין שריון ראשי (קשנ"ר), תא"ל שמואל אולנסקי, כשנשאל לגבי השמועות על סגירת יחידות מילואים. "החיל מוציא ישן ומכניס במקומו הרבה חדש רלוונטי. ההוצאה משימוש של מערכי טנקים מיושנים היא מהלך שנעשה לאחר הרבה דיונים וסימולציות, ומתוכנן להיערך במקביל לבניית מערך הסיוע הקרבי".
כשמניחים את סוגיות התקציב בצד, יש לזכור שהשינויים הללו נובעים בעיקרם עקב שינויים בשדה הקרב. "הפלוגות המסייעות יהיו בעלות אמצעי שליטה ובקרה מתקדמים שיסייעו להן להעביר מסרים באופן מהיר ולכוון הטנקים לעבור מטרות אויב", הסביר רס"ן אריה ברגר, קצין האג"ם של חטיבה 188 אשר תהיה הראשונה להתחיל בהסבות לחי"ר. "השינוי הזה נעשה לאור אתגרי הקרב בשטחים סגורים ובנויים. כבר אין קרבות טנקים מול טנקים על גבעה חשופה. הכוחות החדשים יוכלו להכווין גדוד טנקים בין בתי כפר, או בתוך סבך, לפי צרכינו. בחרנו את האנשים הטובים ביותר כדי להוביל את המהלך הזה שיהפוך את השריון לעצמאי יותר וייתן לו את כל היכולות שהוא יהיה צריך".
קצין השריון הראשי סיכם ואמר כי "צוות הקרב הגדודי יהיה מוכוון לאתגרים העכשוויים, עם יכולות חזקות של איסוף ושל אש חכמה. כמו בכל פעם שיהיה צורך להכריע במלחמה, התמרון היבשתי הוא זה שיעשה זאת, ובראש התמרון היבשתי יעמוד כמו תמיד, חיל השריון".