"שירתתי בהרבה מקומות בצבא, ואני יכולה לומר בבטחה כי מדור עורב הוא המדור עם המדריכות האיכותיות ביותר בצה"ל", כך לדברי סא"ל במיל' אורנה מזרחי, הרע"נית המיתולגית של מדור עורב במל"י שהכשיר דורות של לוחמים, ונעל את שעריו בסוף השבוע שעבר, בעקבות ההחלטה להוציא את הטיל מהתו"ל הצה"לי.
באירוע פרידה שנערך בבסיס צאלים לכל מדריכות העורב לדורותיהן, אמרה מזרחי: "זהו שילוב טוב, שילוב מנצח, של בנות מעולות, של אמל"ח, של לוחמים טובים, של הצלחות".
באירוע המרגש, המיוחד והעצוב מעט, נכחו עשרות רבות של מדריכות עורב בהווה ובעבר – חלקן התחתנו כבר, חלקן כבר אמהות, חלקן כבר לא ממש זוכרות את שמות חלקי המערכת או איך יורים, אולם אף אחת לא נותרה אדישה למראה התמונות הרבות והסמלים שעוד נשתמרו על הקירות, שכבר מעלים אבק – מזכרות מהלוחמים שכה העריכו את עבודתן לאורך השנים.
"אני זוכרת שהיינו עולים על הנגמ"שים ויוצאים עם הלוחמים לתרגילים בלילה", סיפרה לי אחת המדריכות שהשתחררה לפני שמונה שנים. "רגע לפני שהתמקמנו בעמדת הירי, אמר לי אחד החיילים כי הוא קצת חושש, שהוא עייף מכל השבועיים האחרונים של למידה ותרגולות, של סחיבות ומסעות, אבל הוסיף שהוא סומך עליי, שהוא יודע שאשמור שהכול יהיה בסדר. אני לא אשכח את המשפט הזה אף פעם".
ציידי הטנקים
פלוגות הנ"ט של צה"ל מתמחות בזיהוי ובלוחמה נגד טנקים ומשורייני אויב. לכן, לוחמי הפלנ"ט נקראים גם "ציידי הטנקים", וכשהם לא עוסקים ב"ציד", הם משמשים כלוחמי חי"ר מובחרים למשימות התקפיות ומורכבות. טיל העורב נכנס לצה"ל לאחר מלחמת יום הכיפורים, ובעקבות הצורך להתמודד מול כוחות השיריון המתחזקים של צבאות ערב.
"בעבר, לא נתנו למדריכות להתקרב ללוחמים או לאמל"ח, ושימשו רק מדריכות סימולטור", נזכרת סא"ל מזרחי. "אולם כשהגעתי למדור, בתחילת שנות ה-90, הכרזתי כי אני לא מוכנה לעבוד ככה, וכי יש לשלב את המדריכות בכל שלבי ההכשרה. כולם היו סקפטיים, אולם כיום, מדריכות עורב נחשבות למוערכות והטובות בצה"ל.
"במקום כזה ובו הכשרה מילטיאנטית של לוחמים איכותיים, מה שניצח זו איכות ההדרכה, ומה שעיצב את איכות ההדרכה, זו איכות הבנות", לדברי סא"ל מזרחי. "ככל שעוברים השנים, אני מסתכלת פה על הדור, והאיכות רק עולה. בלי הבנות האלה, כל זה לא היה קיים. אבל לצערי, כל דבר ישן נגמר וצריך להסתכל על צעצועים חדשים. כל הכבוד וההערכה למדריכות, וללוחמים שלקחו את הידע שרכשו במהלך הקורס הארוך במדור, והפכו אותו למבצעי". לסיכום הוסיפה מזרחי: "אני ממליצה לשמר את הידע – יכול להיות שנזדקק לו".
במהלך האירוע נשא דברים גם ראש המדור הנוכחי, רס"ן עדיאל יוגב, שאמר כי סגירת המדור מהווה למעשה פרידות רבות: ממקום, מאהבה, מקנאות ומסירות למקצוע, מהחיילים ומהמדריכות. "רמ"דים אחרים כבר אמרו לפניי, כי זוהי סיירת המטכ"ל של הבנות", אמר. "ומי שמשרתות במדור בהחלט עונות להגדרה הזו". את דבריו חתם רס"ן יוגב בציטוט מתוך שירה של קורין אלאל – ציטוט שמסכם שנים של עשייה, של זכרונות ואבק משכר, של תרומה ומחוייבות, של הרבה רעל ועשייה: "אתן זן נדיר, ציפור משונה".
לגלריה המלאה של שירות המדריכות מכל הזמנים כנסו לעמוד הפייסבוק של פז"ם