אחת המשימות הראשונות שמגיעות מיד לאחר השחרור היא מציאת עבודה. בעבור משתחררים רבים מדובר במשימה שהם לא ביצעו מעולם והרבה מהם נושאים רק בניסיון המקצועי מהצבא, בהנחה שרכשו מקצוע. סקר שערך מכון המחקר Panels, יחד עם מחלקת המחקר של אתר הדרושים AllJobs, בקרב 411 צעירים ישראלים בגילאים 21-26, מציג הצצה להרגלי מציאת העבודה של צעירים בישראל.
בסקר עלה נתון מפתיע, לפיו ששים אחוזים מהנשאלים הצהירו כי הם מתקשים במציאת מקום עבודה. נתון זה מתנגש עם הצהרת המעסיקים שטוענים כי מדובר באוכלוסייה מבוקשת מאוד בשוק העבודה בישראל.
את ההתנגשות הזו מסבירה עינב ברונפלד, מנהלת מחקר ותוכן באתר הדרושים AllJobs. "המשרות שמציעים לצעירים בישראל זה לא מה שהם מחפשים", היא אומרת ומוסיפה. "יש את הפער שבין הצבא לאזרחות – המעבר מתפקידי פיקוד וניהול לתפקידים זוטרים מרגיש לרבים כמעין פיחות כבוד". יחד עם סיבות אלו, מונה ברונפלד את ההיעדר הניסיון של צעירים במציאת עבודה. יצוין כי נתון זה מפתיע יחסית בהתחשב באפשרויות תעסוקה שפתוחות רק לחיילים משוחררים כמו עבודה מועדפת, תכניות עבודה והכשרה בשכר מיוחדות מטעם היחידה להכוונת חיילים משוחררים ועוד.
נתון נוסף שעלה בסקר מצביע כי הכסף איננו קריטריון שמכריע בעבור הצעירים היום במציאת עבודה וכי לפני השיקול הכלכלי, עומדים שיקולי הנוחות והעניין בעבודה. על פי ברונפלד, תנאי העסקה נוחים כמו משמרות, הסעות לעבודה ויכולת עבודה מהבית יעמדו אצל צעירים בישראל לפני התגמול הכספי שיוצע להם. "רבים מחפשים חוויה שונה ממה שחוו בשירות הצבאי. לא רוצים להמשיך באותה האינטנסיביות שמאפיינת את השירות הצבאי וכמובן שנשאלת השאלה מה המטרה – מה הדבר שמעניין כרגע? לחסוך כסף כדי לבלות, כדי ללמוד, כדי לחשוב על העתיד", היא אומרת.
בהתחשב בנתונים אלו עינב ממליצה על מספר כללי אצבע לצעירים בישראל המתקשים במציאת תעסוקה: "לעשות סוויץ' בראש – אתם נמצאים בשלב חדש ובמציאות חדשה ששונה ממה שאתם מכירים מהצבא, אי אפשר להשתחרר מהצבא וישר להפוך לסמנכ"ל שיווק. צריך להבין שבחירת עבודה זו לא פשרה, זו התחלה חדשה, זו דריסת רגל".