אין ספק שהשחרור זה אחד הרגעים הכי אמביוולנטיים בחיים. מצד אחד, הרגע לו חיכיתם כל כך הרבה זמן הגיע סוף סוף, אתם הופכים מחיילים שמצייתים לפקודות לאזרחים שאחראים לעצמם. מצד שני, הניתוק מהמסגרת הצבאית לא פשוט. לאיפה הולכים מפה? מה עושים? ולא פחות חשוב לרובכם – מה הדרך הכי קלה להשיג כסף בשביל הטיול הגדול? כדי לעשות לכם סדר בראש, סידרנו לכם את מסלולי העבודה המחכים לחייל המשוחרר בארבע קטגוריות מרכזיות. הבחירה תלויה לגמרי בשאיפות שלכם לטווח קצר, כמו טיול או השלמת בגרויות וכמובן לאלה שתכננתם לעתיד הרחוק יותר.
עבודה שהיא מותג: חברות גדולות ומוכרות
אפשרות נפוצה שתצוץ כמעט בכל מדורי הדרושים היא עבודה באחת החברות הענקיות שמגייסות למוקדי השירות והמכירה שלהן. מדובר בעבודה במתכונת משמרות, עם עובדים בגילכם. מלבד עבודה במוקדים, תמצאו גם עבודת מכירות ברשתות אופנה, אדמיניסטרציה בחברות הייטק או טלרים בבנקים ברחבי הארץ.
למה זה כדאי? כי חברות כאלה ישקיעו בכם הכשרה מלאה לעבודה; תלמדו לעבוד עם תוכנות במחשב, להתנהל בארגון ולעבוד מול לקוחות. בארגונים גדולים יש אפשרויות קידום שיכולות להפוך את העבודה הראשונה הזאת לתחילתה של קריירה או שתעזור לכם בהמשך הדרך, כשתתחילו ללמוד - בחלק מהתפקידים אפשר לבקש לעבור למשרת סטודנטים כדי לא להיות תפרנים בתקופת הלימודים.
אז איפה הקאץ'? יש הרבה שחוששים לנסות להתקבל לעבודות כאלה בגלל שבדרך כלל מתקיים מרכז הערכה ולא ראיון אישי – זה אומר שהראיון נערך בקבוצה וכולל תרגילים שונים וסימולציות. אבל זה לא נורא - לא מנסים להכשיל אתכם, רק לראיין הרבה מועמדים בזמן קצר. בנוסף, קרוב לוודאי שתצטרכו להתחייב לעבודה לפחות לתקופה של חצי שנה, אבל זה רק הגיוני אחרי כל מה שהשקיעו בכם, לא?
קלה להשגה: להתחיל לעבוד ומיד
לחוצים על כסף? שוק העבודה מציע מגוון משרות שאפשר להתחיל מהר ובלי פרוצדורות מיוחדות. בלי סדרה של ראיונות מסובכים – מספיק ראיון אחד ולדרך. באילו עבודות מדובר? מלצרות, עבודה במזנונים, שליחויות או אפילו חלוקת עיתונים.
למה זה כדאי? מתקבלים בקלות יחסית, ואת העבודה ניתן ללמוד בקלות ובלי התחייבות בחוזה לתקופת זמן מסוימת. בעבודות כמו מלצרות יש גם יתרון של כסף נזיל – טיפים שמקבלים כבר במשמרת שעוזרים לכם לא לגעת במשכורת שמגיעה בסוף החודש לבנק. והכי חשוב – אפשר להתחיל מהר, בלי להיות תלויים בתאריך של קורסים שנפתחים בעוד שבועיים או חודש.
אז איפה הקאץ'? ברוב המקרים אין ממש אופק לקידום ולא בטוח שזה מה שתרצו לעשות לאורך זמן. כמו כן, במחשבה קדימה, הכישורים שתרכשו בעבודה הזאת לא תמיד יעזרו לכם להרשים את המעסיק הבא בקורות החיים שלכם. אז למה זה טוב? בעיקר כדי לעשות כסף למטרה קצרת טווח ובלי להתחייב.
המדינה נותנת לכם מענק: עבודה מועדפת
מדינת ישראל החליטה לעודד ענפים מסוימים במשק, כדי למשוך אליהם כוח עבודה. מה זה אומר? שלאחר תקופת עבודה מסוימת בעבודות שמוגדרות כעבודות מועדפות, תקבלו מענק כספי.
למה זה כדאי? אם אתם לא רוצים להתחייב לעבודה לטווח רחוק, זה אידיאלי – תוכלו לעבוד לאורך התקופה שאתם צריכים כדי לקבל את המענק וזהו. בזמן הזה תוכלו להתאפס על החיים שלכם באזרחות, על תוכניות שתרצו לעשות לעתיד ובסוף המסלול גם יחכה לכם סכום יפה כדי להגשים אותן.
אז איפה הקאץ'? אם המדינה משלמת לכם כדי שתעבדו שם, אז סביר להניח שלא מדובר בעבודות "נוצצות" במיוחד – עבודה בתחנות דלק, בתי מלון, מפעלים, חקלאות ובניה, הן לא בדיוק פינוק של חמישה כוכבים, אבל היי – יש מענק בקצה המנהרה.
מקצוע צבאי: דריסת רגל בעולם האמיתי
אם למדתם מקצוע בצבא, יכול להיות שהוא שווה משהו בחוץ. איך תדעו? פשוט היכנסו ללוח משרות, חפשו משרות בקטגוריה המתאימה ובדקו כמה ביקוש יש ואם התנאים שווים. מקצועות צבאיים כמו ממר"מ מחשבים, חובשים, פקידות, או כל מקצוע שקיים גם בחוץ, יכולים לעזור לכם להסתדר על עבודה כבעלי הכשרה וניסיון לכל דבר – גם אם זה מהצבא.
למה זה כדאי? היתרון הגדול הוא שבמקום לעבוד בעבודה כללית, אתם נכנסים מיד לעבודה מקצועית שתוסיף לכם המון בקורות החיים ומעבר לזה, תעזור לכם לבחון אם זה באמת מה שאתם רוצים לעשות בחיים.
אז איפה הקאץ'? ניסיון צבאי יעזור לכם למצוא עבודה, אבל אל תצפו להחליק ישר לכיסא המנהל – זה בסך הכל ניסיון צבאי ועדיין יש לכם דבר או שניים ללמוד על העבודה בארגון אזרחי. כמו כן, אם לא אהבתם את מה שעשיתם בצבא, להמשיך לעסוק בזה מחוץ לו, יכול להיות כמו סוג של עונש.
טיפ: אם אף אחת מהאפשרויות לא נראית לכם, אולי זה בגלל שיש לכם כישרון וחלום שאתם רוצים לממש? לעבודה עם אופי מקצועי כגון קופירייטר במשרד פרסום, או גרפיקאי מתחיל – תוכלו לחפש משרות ללא ניסיון בתחום ולהתקדם משם - לכו תדעו, אולי עוד תעשו מזה קריירה.
הכותבת היא מומחית תחום צעירים ב-AllJobs דרושים