המסר של ישראל אחרי ההתקפה האיראנית הוא נחרץ וברור: ישראל לא תוותר על תגובה על שיגור מאות כטב"מים וטילים לשטחה. אך גם לתקיפה ישירה באיראן יש מנעד גדול של אפשרויות, כאשר כל אחת משדרת מסר אחר. הערב (שלישי) ב"מהדורה המרכזית" פירטנו אודות היעדים הרגישים של שלטון האייתולות.
- היעד הפוטנציאלי הראשון הוא שדות נפט. זהו עקב אכילס מבחינת האיראנים, מאחר שכמעט ואין עליהם הגנה. שדות הנפט נחשבים ליעד אזרחי מובהק, וכלכלת המדינה מתבססת עליהם.
- אפשרות אחרת היא התקפת מתקנים ומפעלים צבאיים. לאיראנים יש בסיסים ומצבורי טילים מעל ומתחת לקרקע, ובמקביל מפעלים צבאיים רבים. חלקם, כמו מפעל הכטב"מים בעיר כרמאנשאה, הותקפו בעבר.
- התקפת מתקני הגרעין היא אפשרות נוספת, אם כי הסבירות לכך שישראל תתקוף אותם - נמוכה.
- ישראל יכולה גם לחסל בכירים של משמרות המהפכה.
- עוד אפשרות היא פגיעה בשלוחותיה של איראן במזרח התיכון.
יכולות ההתקפה וההגנה האיראניות
לפי ההערכות בישראל, בצבא איראן ובמשמרות המהפכה, שני גופים שונים, 580 אלף חיילים סדירים, ועוד 200 אלף חיילי מילואים. חיל האוויר האיראני כמעט לא קיים.
לפי הערכות, לאיראן יש בין 150 ל-200 מטוסי קרב, רובם מטוסים אמריקניים שנמכרו להם לפני יותר מ-45 שנה. מומחים מעריכים שרמת התחזוקה של המטוסים נמוכה מאוד, ושחלקם אפילו לא מתפקדים עקב מחסור בחלקי חילוף. כלומר, העליונות הישראלית אדירה.
לאיראנים סדרה של מערכות מבוזרות של הגנה אווירית לטווחים שונים. חלקן ישנות מאד וחלקן מיוצרות באיראן, כמו חורחד, או בוואר-373. כמו כן, יש להם עוד מערכת רצינית יותר - סוללות S-300 שמייצרת רוסיה. בסרטונים שפורסמו באיראן הלילה, נראו משאיות מובילות את המערכת ליעדים שונים. לפי דיווחים, לחיל האוויר בישראל יש ניסיון רב מולה, שכן היא מוצבת גם בסוריה.
את הקשר ההדוק של איראן ורוסיה אנו רואים גם בכטב"מים המתאבדים. האיראנים טובים ביותר בייצור שלהם - ובראשם שאהד 136. מסמכים שדלפו חשפו כי איראן מכרה לרוסיה יותר מ-6,000 כטב"מים כאלה לשימוש במלחמה מול אוקראינה.
לצבא האיראני יש גם טילים בליסטיים, חלקם לטווח בינוני-ארוך, כמו שנורו על ישראל. לפי ההערכות, איראן מחזיקה 3,000 טילים מסוג זה. עם זאת, 50% מהם, לפי מקורות אמריקניים, בכלל לא הגיעו ליעדם.