בשבועות האחרונים מתנהל "קרב" דגלים בין ישראלים לפלסטינים. בחלק מהמקרים חיילי צה"ל מגיעים לנקודות חיכוך בין מתנחלים לבין פלסטינים, וגם קיים תיעוד בו נראו חיילים מורידים דגלים בעצמם. בשיחה עם בכיר באוגדת יהודה ושומרון, הביע האחרון חשש מהסלמה באירועים אלו ובעיקר מכך ש"הפלסטינים יתחילו למלכד דגלים כמו שראינו בלא מעט מקרים בעזה". כלומר להצמיד מטענים לדגלים.
עיקר "מלחמת הדגלים" הזו מנהלת בחווארה, כפר פלסטיני סמוך לציר 60 מדרום לעיר שכם. תקריות רבות כבר נרשמו בהן יהודים הסירו דגלים פלסטינים ואלה תלו בתגובה דגלים אחרים ובנוסף, ניסו לפגוע בתושבי האזור היהודים. לטענת הקצין, "לא היה לנו (לצה"ל) רצון או כוונה להיכנס לעימות הזה. חיילים הגיעו לשם רק כדי למנוע פגיעה ביהודים שנכנסו לשטחי הכפרים הפלסטינים, למנוע טרור".
אולם הוא מודה ש"היו מספר פקודות נקודתיות בהן מפקדים לקחו יוזמה ושלחו את החיילים שלהם להסיר דגלים פלסטינים. בבירור מולם עולה כי זה בוצע כדי למנוע כניסת יהודים ולהפחית את החיכוך בין הצדדים", טען הקצין. אולם מבדיקה שלנו, עולה כי לא כל המקרים בהם חיילים נשלחו להוריד דגלים פלסטינים, מקורם בחשש הזה.
בהמשך לכך, מספר הקצין שעיקר הדאגה של הצבא היא שהפלסטינים יצמידו מטענים לדגלים, כדי לפגוע ביהודים או בחיילים שינסו להסיר אותם. "ראינו עימות דומה בגבול עזה בשנים 2018-2019 כשעוד קודם לכן היו אירועים מהסוג הזה. פלסטינים שהצליחו להגיע לגדר גבול הרצועה, תלו דגלים וחיילים נשלחו להסיר אותם. מההתחלה היה לנו ברור שקיים סיכון הסלקת מטען, מה שבאמת קרה".
לדבריו, "היו עשרות מטענים שנוטרלו עם הדגלים. לצערנו היו גם אירועים בהם לוחמים נפגעו ממטענים שהוסלקו במקלות שהחזיקו את הדגלים והוצמדו לגדר. החשש הוא שזה מה שיקרה גם עכשיו. אין לי ספק שאם נמשיך לראות אירועים סביב הסרת דגלים פלסטינים, יהיה מי שייקח את זה צעד קדימה, כדי למלכד את הדגלים".
במידה וזה מה שאכן יקרה מבהיר הבכיר באוגדה: "זה ייאלץ אותנו לפעול אופרטיבית מול האיום. יציאה של כוח לכל אירוע כזה ועבודה מסודרת להסרת המלכוד. העברנו מסרים למתיישבים כדי לעצור את הסיפור הזה, אבל לא נראה שהם בכיוון, מה שכאמור ייאלץ אותנו לפעול", אמר.