תקיפות נרחבות של חיל האוויר מתבצעות ביממה האחרונה, להשמדת מנהרות ומשגרים תת-קרקעיים לשיגור רקטות ברצועת עזה. על פי הדיווח של צה"ל, "מטוסי קרב של חיל האוויר ביצעו מטס תקיפה ממוקד, שבו השמידו פירי מנהרות ועמדות שיגור תת-קרקע". התקיפות בוצעו באמצעות חימוש מדויק באזורים שבהם צה"ל עדיין לא פעל, או מהם יצא, במטרה לשלול מחוליות המחבלים חופש תנועה בלחימה מול צה"ל, שהצליח להשמיד מנהרות רבות בעזה. אולם ההערכה היא שאחוז ההשמדה הכולל נמוך מאוד - ועומד על פחות מ-50 אחוז, כך על פי גורמים בישראל, ורק על שליש לפי האמריקאים.
נושא המנהרות נחשב לאתגר מבצעי משמעותי המלווה את הלוחמים של צה"ל ברצועת עזה, כשהמחבלים משתמשים בו להתקפה ולהגנה. צה"ל משקיע מאמצים רבים בהשמדה של מנהרות ופירים על הקרקע ומהאוויר. ביממה האחרונה, כפי שדיווח צה"ל, בוצע מטס משמעותי להשמדה של פירי מנהרות בהפצצות מהאוויר ומשגרי רקטות תת-קרקעיים. זה קורה אחרי שחמאס והג'יהאד האיסלאמי הצליחו לשגר רקטות לאשדוד, אשקלון ושדרות, בנוסף לירי פצמ"רים לעבר הקיבוצים צמודי הגדר.
תקיפה של יעדים מהסוג הזה דורשת תמונת מודיעין איכותית, בין השאר כדי לוודא שאין שם חטופים, ושימוש בחימוש מדויק וכבד שיחדור את עומק הקרקע והבטון ופיצוץ בתזמון מדויק. פגיעה, גם של פצצות כבדות, מחוץ לתוואי המנהרה, יכולה לגרום לנזק קל בלבד, אם בכלל. הדבר נכון גם למשגרים התת-קרקעיים שבחלק מהמקרים מוגנים גם בבטון.
גיחות מהסוג הזה, ובכלל, יוצאות לפועל אחרי שבמטה חיל האוויר מתכננים איך תיראה התקיפה, למשל, מהירויות זוויות או כיוונים, וכיצד הפצצה צריכה להגיע למטרה גם מבחינת הזווית, שתאפשר פגיעה יעילה, כמובן בנ"צ המדויק. במטה חיל האוויר גם קובעים את סוג הפצצה שיתלו על מטוס הקרב שתתאים לחדירה עמוקה למנהרה.
צוות התכנון שבטייסת יבנה את הנתיבים ואיך להטיס את המטוס, כדי להגיע למצב המדויק ביותר של תקיפה. על הטייסים עצמם להכיר כמובן את כל הפרטים והתכונות של החימוש שהותאם למטרה, כולל השהיות והתנהגות החמוש מרגע השחרור ועד החדירה לקרקע, ולפיצוץ. כל התהליך נועד לדייק את הפגיעה מהאוויר במטרות קטנות מאוד, כמו פיר, או תוואי צר של מנהרה, תוך שלטייס צריך להיות אמון מלא באנשי חיל האוויר. הוא זה שמשגר מבלי שהוא רואה את המטרה ובטח שלא יכול לראות בעצמו מי נמצא ליד המטרה או בתוך המנהרה.
חיל האוויר הוכיח שהוא מסוגל להביא להצלחות בתחום תקיפת התת-קרקע. השמדת המנהרות מהאוויר נעשית על ידי פצצות חכמות מדויקות שחודרות את הקרקע, ומתפוצצות בתזמון מדויק כשהן בחלל המנהרה. לצד החימוש, הדבר גם דורש מודיעין מדויק. ולמרות זאת, סוג הלחימה הזה דורש כניסה של לוחמי יבשה - אם לא יהיו שם, התיקון יהיה מהיר יחסית או שיבוצעו מעקפים לאזורים שנפגעו. בעזה מאות ק"מ של מנהרות, וסביר להניח שצה"ל לא מכיר את כולן, גם לא את כל בורות השיגור. כבר הוכח שהגעת לוחמי הצק"חים שינו את התמונה כשנכנסו לשטח וחקרו אותו.