בישראל יש ביקורת גדולה על הכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה, בזמן שמוחזקים שם 133 חטופים ישראלים, שהסיוע לא מגיע אליהם, ספק שהתרופות שנשלחו הגיעו אליהם. במערכת הביטחון גם לא מסתירים את העובדה, שהסיוע הביטחוני מגיע גם לחמאס ולמקורבים להם, שהדבר נותן למחבלים שלהם אוויר לנשימה.
אולם הסיוע הזה הוא אינטרס ישראלי קר להמשך המלחמה בעזה. עוד לפני שהחל התמרון הקרקעי, צה"ל דיבר על שנה של מלחמה, שאולי תהיה ארוכה עוד יותר, לנוכח המטרה להשמיד את תשתית הטרור האדירה שנבנתה במשך שנים בעזה. הדבר הזה דורש אשראי בינלאומי שהיה נרחב אחרי 7 באוקטובר, אולם מצטמצם מאוד ככל שהזמן עובר.
למעשה, בין הדברים הבודדים ש"קונים" את האשראי הבינלאומי ומאפשרים את המשך הלחימה כמו גם אספקת אמל"ח, בעיקר מארה"ב, נמצא הסיוע ההומניטרי. צה"ל רואה בסיוע הזה אינטרס להמשך המלחמה, וזה הופך משמעותי עוד יותר, כאשר מתכננים להיכנס לרפיח וציר פילדלפי.
צה"ל נערך להגעת סיוע הומניטרי לרצועת עזה דרך הים. ספינה הנושאת סיוע הומניטרי של ארגון WCK ובמימון איחוד האמירויות, הפליגה ביום שלישי מנמל לרנקה בקפריסין לכיוון רצועת עזה. ההפלגה נעשתה בתיאום ביטחוני ואזרחי עם ישראל ומערכת הביטחון, זאת בהתאם להנחיית שר הביטחון ולבקשת הממשל האמריקאי.
במערכת הביטחון מדגישים שהכנסת הסיוע, מתאפשרת לאחר שכלל הציוד בספינה עבר בידוק בטחוני מקיף, אשר לווה על ידי נציגי המדינה, על מנת להבטיח הכנסה לרצועה של סיוע הומניטרי בלבד. כל זאת קורה במקביל לכך שיותר מ-1,000 חבילות סיוע הוטלו לרצועת עזה מהאוויר, ב-12 הצנחות של מדינות זרות בשבוע האחרון, בהן ארה"ב, מצרים, הולנד, איחוד האמירויות, ירדן ועוד. מבלי שהכריזו על זה רשמית, ישנו מבצע של רכבת אווירית שמובילים חילות אוויר זרים לעזה.
הספינה Open Arms של ארגון הסיוע World Central Kitchen הפליגה מקפריסין כשעל סיפונה כ-200 טון ציוד, והיא צפויה לעגון ברצועה בזמן הקרוב, אחרי שיבצעו התאמות לוגיסטיות ימיות בחוף. זוהי הספינה ראשונה במבצע משותף של ארה"ב, בריטניה והאיחוד האירופי להפעלת מסדרון סיוע ימי לעזה. המעבר הימי, מאפשר סיוע בכמות גדולה הרבה יותר ממה שעבר עד היום. אולם בצבא מבינים שכמו עם המשאיות, ומכיוון שאותם "גורמים" יקבלו גם את הסיוע הימי, אנשי חמאס עלולים לבזוז חלק ממנו.
כאמור, הסיוע הזה מגיע לעזה אחרי שנבדק ביטחונית. במטרה למנוע הברחות אמל"ח. וזה משהו שלא ניתן להגיד במקרה של הסיוע האווירי, שם לישראל אין גישה לביצוע בידוק ביטחוני, בטח במקרה של מטוסי התובלה שמגיעים מירדן, מרוקו או מצרים. אולם למרות זה, בישראל אומרים שהסבירות שיבריחו אמל"ח דרך ההצנחות מהאוויר כמעט אפסית. האמריקאים וההולנדים לא יאפשרו דבר כזה, על גבי מטוסי ההרקולס שהם שולחים לרצועה. גם לירדנים ובטח למצרים אין אינטרס לחמש את חמאס.
נזכיר שביום שלישי, בהתאם להנחיית הדרג המדיני, שש משאיות סיוע נכנסו לצפון רצועת עזה דרך שער בגדר המערכת. בצבא אומרים שכניסת משאיות הסיוע בוצעה בתיאום כוחות צה"ל ובאמצעות מתאם פעולות הממשלה, בהמשך לסיכום עם הממשל האמריקאי. המשאיות עברו בידוק ביטחוני קפדני בידי גורמי ביטחון ישראליים במעבר כרם שלום, ומכילות סיוע מארגון המזון העולמי "WFP".