חיל האוויר מתחקר את שיגור הטיל של חיזבאללה לעבר מרכז הארץ, ששברים שלו נפלו ברמת גן ובני ברק וגרמו לחמישה פצועים. הטיל יורט בהצלחה על ידי מערכת "קלע דוד" אבל בשל מיקום היירוט, שברים גדולים בהם מנוע הטיל נפלו בתחומי העיר וגרמו לנפגעים ולנזק.
כאשר הדבר מתאפשר, מיירטים של כיפת ברזל משוגרים לעבר שברי יירוטים כדי להקטין את הנזק. אולם זה לא היה אפשרי במקרה הזה. ההערכה היא שחיזבאללה שיגר טיל קרקע-קרקע איראני מסוג "פאתח 110", ממנו יש להם עוד כמה עשרות.
זהו טיל בליסטי מונע בדלק מוצק מתוצרת איראן. הוא נחשב לטיל בעל טווח קצר בקטגוריית הטילים מהסוג הזה, של 250, 300 ק"מ, אך עדיין כזה שניתן לשגר מעומק לבנון לתל אביב. לטיל מערכת הנחייה משולבת GPS והנחיית ניווט אינרציאלית, והוא נחשב למדויק יחסית כשהוא נושא ראש נפץ במשקל כחצי טון.
לחיזבאללה יש גם את הגרסה הסורית של טיל הפאתח, "M-600", שככל הנראה המאפיינים שלה דומית מאוד לאלה של הייצור האיראני. את הטילים האלה חיזבאללה משגר לעבר תל אביב ונתב"ג.
במשך כמה שנים איראן וסוריה הבריחו את טילי הפאתח 110\M-600 למחסנים של חיזבאללה בלבנון. ההערכה היא שהצליחו להבריח כמה עשרות רבות, אם כי נראה שמדובר בהערכה גסה. משלוחים רבים של הטיל הזה הושמדו במהלך התקיפות בסוריה ובנוסף חיל האוויר הצליח להשמיד מספר טילים במהלך המלחמה.
העובדה שחיזבאללה מבצע שיגורים בודדים של הטילים האלה עשויה להעיד על כך שאין לו כמות גדולה שלהם, ושהוא מנהל "כלכלת חימושים" שתאפשר לו יכולת לשגר אותם עד הרגע שבו תהיה הפסקת אש.
מדובר בטילים כבדים שדורשים לוגיסטיקה מורכבת, מה שעשוי לבלוט בשטח ולהיות קל יותר לזיהוי. אבל במשך שנים חיזבאללה בנה בלבנון מנהרות ענק בסיוע האיראנים ומומחים גם מצפון קוריאה. במנהרות האלה הם הציבו את רוב הטילים האלה והמשגרים הגדולים. בסרטוני תעמולה של חיזבאללה גם ניתן לראות את השיגור של הטיל מאותן מנהרות. מה שמקשה על הגילוי עד לרגע השיגור עצמו.
לחיל האוויר יכולת איכותית לסגירת מעגלי אש מהירים, ובאירועים קודמים אף דווח בתוך דקות בודדות על השמדת המשגר. אבל במקרה של המנהרות, הפגיעה במשגרים מורכבת לביצוע וגם כשמטוסי הקרב משיגים פגיעה מדויקת בנקודת השיגור, זה לא מביא להשמדת המשגר והצוות שהפעיל אותו.
כדי להתמודד עם האיום, חיל האוויר מבצע פעילות התקפית ממוקדת בתחום הזה, תקיפות של מטוסי קרב וגם בתחום הלוחמה האלקטרונית. בנוסף לזה, מערכת "קלע דוד" נועדה להתמודד עם איום מהסוג הזה, ובחודשים האחרונים זה נעשה בהצלחה עם אחוזי יירוט מאוד גבוהים.