בישראל ממשיכים לנהל דיונים על מועד וסוג התגובה למתקפת הטילים והכטב"מים שאיראן שיגרה, כשבמבחן הכוונה שיגרה איראן לכמה וכמה מטרות אסטרטגיות כמו בסיסים צבאיים, ירושלים הבירה וגם לעבר דימונה - שם הופעלה הלילה אזעקה 12 פעמים.
מיקומה של "הקריה למחקר גרעיני" בעיר הוא בגדר מודיעין גלוי לכל מי שיש 'ווייז', ולכוון לעיר מספר טילים, שכל אחד מהם נושא כחצי טון חומר נפץ, מתוך כוונה להשמיד ולגרום לנזק סביבתי בלתי הפיך, זאת פעולה חריגה מאוד. במערכת הביטחון ובממשלה לא מגיבים לשאלות בנושא, אולם כן מתייחסים לזה בחומרה.
במהלך המתקפה בין שבת לראשון שיגרו האיראנים לישראל 120 טילים בליסטיים, ככל הנראה מסוג "שיאהב-3" בעלי טווח של כ-2,000 ק"מ וראש נפץ במשקל העולה על 500 ק"ג. גם ל"ח'ייבר" טווח של 2,000 קילומטרים ומשקלו 30 טון, כשלטענת האיראנים הטיל נושא ראש נפץ במשקל 1,500 ק"ג. האפקט שהיה נגרם מראש נפץ במשקל כזה, היה יכול היה לגרום לנזק סביבתי אדיר ובלתי הפיך. בישראל מתייחסים לזה בחומרה.
זאת הפעם הראשונה שבה דימונה מותקפת בכזו עוצמה ועם כאלה טילים. העיראקים ניסו לפגוע באזור ב-1991 עם טילי הסקאד שלהם, ובמבצע צוק איתן בשנת 2014 היה ניסיון של חמאס בעזה לפגוע בקריה הגרעינית עם מספר רקטות. ניסיון דומה היה גם בשבעה באוקטובר, אולם האפקט של הטילים מעיראק והרקטות האלה, זניח מאוד ביחס לטילים האיראניים. לא ניתן להמעיט בחומרת מה שיכול היה לקרות.