אחרי שנים של כישלונות בתחום הטילים ההיפרסונhים (על-קוליים) נראה שארה"ב מצליחה להתקדם. חיל האוויר האמריקני מדווח על ניסוי מוצלח, שני ברציפות, בטיל מסוג AGM-183A תוצרת לוקהיד מרטין. בשנים האחרונות מתנהל מרוץ חימוש בתחום הזה וארה"ב מפגרת אחרי רוסיה וסין.
טילים היפרסוניים מוגדרים ככאלה שיכולים לטוס ולתמרן במהירות הגבוה מ-5 מאך. הטיל שנוסה אמור להיות הראשון של חיל האוויר האמריקאי. הניסוי האמריקאי התרחש ב-12 ביולי כאשר הטיל שוגר ממטוס מפציץ B-52H. על פי חיל האוויר האמריקאי, נבחן שלב המאיץ (בוסטר) של הטיל והניסוי "עמד ביעדים הראשיים ומשניים".
הניסוי האחרון השלים למעשה את בחינת המאיצים של הטילים ובהמשך השנה יתבצעו ניסויים מקיפים של הטיל וכלל המערכות שבו. ביצרנית לוקהיד הוסיפו כי הניסוי: "הוכיח את היכולת של הטיל להגיע למהירויות היפרסוניות, את רמת הבטיחות הגבוה ויכולתו של הנשק להיפרד בבטחה מכלי טיס ולפגוע במטרות רחוקות". בארה"ב ציינו כי כניסתו של הטיל ההיפרסוני לשירות מבצעי: "תרחיב את יכולת התקיפה המדויקת של חיל האוויר".
בחודש מאי האחרון התרחש הניסוי המוצלח הקודם והיה זה ששבר רצף של שלושה ניסויים כושלים שהאטו את פיתוח התוכניות, כולל של חיל האוויר האמריקאי, שהתכוון להציב את מערכת הטילים הראשונה שלו עוד השנה. כאמור, בעוד שבארה"ב התקשו מאוד בפיתוח טילים היפרסוניים, בסין ורוסיה טענו להצלחה וכניסה לשרות מבצעי של מספר סוגי טילים אותם ניתן לשגר בין השאר מכלי טיס וצוללות.
במרץ האחרון הרוסים טענו ששיגרו טיל היפרסוני ראשון באוקראינה. ע"פ משרד ההגנה הרוסי טיל קינז'אל שוגר ממפציץ. אולם מומחים שבחנו את הנתונים הטילו ספק בדיווח הרוסי, לטענתם הטיל היה איטי מדי ולא ענה להגדרה של חימוש היפרסוני. יתכן שלא שוגר טיל כזה, או שטענת הרוסים לפיתוח טיל כזה היו מופרזות מדי.