מצרים ממשיכה להתחמש והפעם הגיע תורו של חיל האוויר המצרי. חברת בואינג מאשרת השבוע רשמית כי המצרים יצטיידו ב-12 מסוקי תובלה כבדים מהדגם המתקדם של ה"צ'ינוק" מתוצרתם, עסקה הנאמדת בהיקף של 426 דולר, מכספי הסיוע האמריקאי למצרים.
הממשל האמריקאי כבר נתן אור ירוק לביצוע העסקה בחודש יוני וכעת גם החברה מאשרת רשמית את ביצוע העסקה. המסוקים החדשים מסדרת F צפויים לנחות בחיל האוויר המצרי בשנת 2026 ולהחליף בשורותיו את מסוקי התובלה הישנים מסדרת D.
"המסוקים שיסופקו לחיל האוויר המצרי יאפשרו לחדש את צי התובלה שלו, להעביר בקלות מטענים ולמלא אחר המשימות שלו", התייחס לעסקה קן אלנד, סגן נשיא ומנהל הייצור של מסוקי הצ'ינוק. בבואינג מוסיפים כי המסוקים הללו הם בעלי מערכות מתקדמות לשינוע מטענים מסוגים שונים, ובעלי יכולות מבצעיות משופרות. מפעיל אותם חיל האוויר האמריקאי ועוד 19 חילות אוויר ברחבי העולם.
ההתעצמות הצבאית של מצרים
מדובר במסוק שהיה מועמד לרכישה גם עבור חיל האוויר הישראלי כמחליף של מסוקי היסעור הוותיקים. גם העסקה הזו נחתמת אחרי שבשנים האחרונות מצרים, שנלחמת כיום בעיקר בשרידי דאעש בסיני ונמצאת גם במתיחות מסוימת מול טורקיה ולוב, בנתה בסיסי ענק חדישים ורכשה מאות טנקים, נגמ"שים, תותחים, מטוסי קרב, צוללות, טילים ומגוון רחב של אמל"ח במיליארדי דולרים.
כחלק מההתעצמות, לאחרונה דווח בתקשורת הערבית על האפשרות שמצרים תרכוש מארה"ב ספינות חמקניות עבור הצי המצרי. לפניכן התחדש חיל הים המצרי גם בסטי"ל חדש מסוג FREMM הכוללת גם מנחת מסוקים.
עוד דבר שמאפיין את מצרים הוא רכש ממגוון מדינות - ארה"ב, צרפת, גרמניה ובעבר גם רוסיה - מתוך עיקרון מנחה שלא לפתח תלות באף מדינה שעלולה להטיל עליה אמברגו כלשהו. מנגד זה יוצר "כאב ראש לוגיסטי" לצבא המצרי שצריך להחזיק תשתית מתאימה למגוון פלטפורמות שונות.
בנוסף, תוהים רבים במצרים ומחוצה לה איך במצבה הכלכלי היא מבצעת רכש ביטחוני כה רחב היקף ויקר. בישראל מודעים להתעצמות הצבאית של מצרים עמה כזכור ישנו הסכם שלום, ועוקבים אחר צעדיה.