שבועיים אחרי ששר ההגנה האמריקאי לויד אוסטין החליט שנושאת המטוסים אברהם לינקולן תגיע למזרח התיכון כחלק מהכוח שנבנה באזור מול האיראנים - הצי האמריקאי מדווח הלילה שהם הגיעו לאזור והחלו בפעילות.
הלינקולן מגיעה עם ארבע טייסות קרב, uבהן גם טייסת F-35C של המרינס שממוקמת על סיפונה. למעשה, זו נושאת המטוסים השנייה שמוצבת באזור יחד עם ה"רוזוולט" וספינה אמפיבית נוספת, שגם עליה ממוקמים מטוסי ומסוקי קרב.
בישראל עדיין לא יודעים להצביע על מועד התגובה האיראנית הצפויה והיקפה, אבל מבקשים להישמע ולשמור על הנחיות פיקוד העורף, זאת לצד שמירה על חיי אזרחים. ההתעקשות של פיקוד העורף לשמור על שגרה נועדה ליטול את העוקץ מ"תקופת ההמתנה" של האיראנים, שכל כולה מלחמה פסיכולוגית.
בהודעה הרשמית של הצי האמריקאי שפורסמה הלילה (בין רביעי לחמישי) נכתב: "אברהם לינקולן (CVN 72), מצוידת במטוסי קרב F-35C ו-F/A-18, נכנסה לתחום האחריות של פיקוד מרכז ארה"ב (USCENTCOM)". עוד ציינו שם שהיא מגיעה יחד עם קבוצת הקרב השלישית; ספינות טילים ומשחתות שמלוות אותה ועליהן גם מערכות הגנה מפני טילים.
הנושאת מטוסים USS Abraham Lincoln (CVN 72), המצוידת במטוסי קרב F-35C ו-F/A-18 Block III, נכנסה לאזור האחריות של פיקוד המרכז של ארה"ב.
הנושאת מטוסים Abraham Lincoln, ספינת הדגל של קבוצת התקיפה מספר 3, מלווה על ידי שייטת המשחתות (DESRON) 21 וכנף האוויר של נושאות המטוסים 9. pic.twitter.com/tFJPVwgEyP
הלינקולן היא למעשה "בסיס חיל אוויר צף" ועל סיפונה ארבע טייסות קרב ועוד טייסת לוחמה אלקטרונית עם מטוסים מסוג EA-18G. יחד עם מטוסי הבקרה האווירית, תובלה ומסוקים יש על סיפונה כ-90 כלי טיס.
נושאות המטוסים של ארה"ב, שבעצמן נושאות אמל"ח התקפי והגנתי, הן חלק ממערך ורסטילי של האמריקאים להגנה והתקפה, ואליהן צורפו גם ספינה אמפיבית שהיא סוג של נושאת מטוסים קטנה יותר, ה"וואספ" שעליה מגוון של מטוסי קרב, מסוקי קרב ומסוקי סער כמו גם המטוס-מסוק V-22. מדובר בספינת תקיפה אמפיבית עליה כ-1,500 לוחמי מארינס כשגם על כלי השיט הזה יש מערכות מכ"ם ואמצעי הגנה מפני טילים וכטב"מים. גם ה"וואספ" מגיעה כקבוצת קרב עם ספינות ליווי להתקפה והגנה.
האמריקאים פרסו ומפעילים באזור לפחות 14 משחתות טילים וסיירות בהן "אייג'ס" מסדרת "ארלי בורק", וכל ספינה כזאת נושאת מכ"ם מסוג SPY-1 המיועד לגילוי מטרות כמו כטב"מים, טילים ומטוסים בטווחים של כ-370 ק"מ. כל מכ"ם כזה מסוגל לטפל ב-800 מטרות בו זמנית.
הפריסה של הספינות האלה, במקומות שונים בים, יחד עם עשרות מטוסי קרב אמריקאים מסוג F-15E, F-16 ואחרים (וסביר שכמו בפעם הקודמת זה ישתלב עם מערך ההגנה ומטוסי קרב ישראלים וזרים) אמור לחסום את כל נתיבי החדירה של המתקפה האיראנית הצפויה נגד ישראל. מתקפה שעדיין לא ברור מתי תצא לפועל. בישראל וגם בארה"ב רבים מעריכים שהבנייה המהירה של הכוח הצבאי והתמיכה בישראל הביאו להרתעה מסוימת אצל האיראנים, ששוקלים היטב צעדיהם.