אחרי תלונות רבות שעלו מחיילי צה"ל על מחסור במזון בבסיסים בתקופת הסגר האחרונה, החלה אתמול (רביעי) יחידת מבקר צה"ל בביקורת לתחום המזון בבסיסים.
מטרת הביקורת שהגדירו בצה"ל היא לבדוק את איכות וכמות המזון המוגש בשגרה לחיילים. בין השאר יבדקו בסיסי טירונות, הדרכה ואימונים – מהם עלו עיקר התלונות.
עוד יבדקו מחנות מבצעיים, מפקדות גדודים, טייסות חיל אוויר, שייטות בזרוע הים, מוצבים, מחנות קבע, מפקדת אוגדות וחטיבות.
צה"ל לא מוסר את שמות היחידות עצמן מאחר והן לא יקבלו הודעה מוקדמת על הגעת צוותי הביקורת ולא ישנו את סדר היום שלהן כדי לעבור אותה בהצלחה.
עוד ציינו בצבא כי בכל יחידה יועבר שאלון סקר בקרב החיילים, יתקיימו שיחות חתך עם חיילים ומפקדים, להם הודגש כי מדובר בביקורת חשובה ורגישה בעלת השלכות על רווחת החיילים שדורשת שיתוף פעולה מלא.
בשיא תקופת הקורונה הוטל עוצר יציאות ביחידות הלוחמות ובסיסי הכשרות ואימונים מהם התקבלו תלונות רבות על חיילים רעבים לכאורה, טענות אליהן הגיבו גורמים בצה"ל בכתבה שפרסמנו ב-mako בחודש שעבר.
"אנו נכונים תמיד ללמוד ולהשתפר ומקבלים בברכה את הביקורת, שאת תוצאותיה נלמד ברצינות המתבקשת", ציין אל"מ משה חזן, מפקד מערך המזון בצה"ל.
אל"מ חזן פירט את הצעדים שכבר ננקטו לשיפור המצב: "מערך המזון הפעיל מדי יום מספר צוותי בקרה בשטח על מנת לוודא כי היחידות פועלות בהתאם להנחיות. היחידות תוגברו בחומרי גלם איכותיים ובשפים מקצועיים שהגיעו בשירות מילואים, לסייע לצוותי המטבח ולבשל לחיילי צה"ל".
"צה"ל דואג למשרתיו וממשיך לעבוד כל העת", סיכם מפקד המערך והתחייב כי: "כלל החיילים והמפקדים יקבלו מענה תזונתי מקיף ומגוון".