מערך ההגנה האווירית יירט ברבע שעה שלושה כטב"מים ששוגרו לישראל מסוריה ומעיראק. דובר צה"ל דיווח שמטוסי קרב יירטו בהצלחה כטב"מ ששוגר מסוריה. באותו הזמן, ספינת טילים מסוג "סער 4.5" ומטוסי קרב יירטו שני כטב"מים ששוגרו ככל הנראה מעיראק. במערכת הביטחון אומרים שמדובר בחלק מהמלחמה האיראנית נגד ישראל, יחד עם חמאס בדרום וחיזבאללה בצפון.
כבר למעלה משלושה חודשים שכטב"מים מתאבדים משוגרים מ"כיוון מזרח" לישראל, כפי שמגדירים זאת בהודעות הצבא. ההערכה היא שאת השיגורים מבצעים אנשי הפרוקסי של איראן בעיראק. לפחות באופן רשמי, לא דווח על שיגורים ישירים מאיראן עצמה אם כי גם לא ניתן לשלול את האפשרות הזאת.
מטוסי קרב יירטו לפני זמן קצר "מטרה אווירית חשודה" שעשתה את דרכה לשטח ישראל ממרחב סוריה.
בנוסף, ספינת טילים ומטוסי קרב יירטו לפני זמן קצר שתי מטרות אוויריות שהיו בדרכן לשטח ישראל מכיוון עיראק.
זה חלק מהמהלך הכולל של האיראנים נגד ישראל, אחרי שבנו מסביב כוחות פרוקסי אותם חימשו ואימנו במשך שנים. השיגורים של הכטב"מים המתאבדים מעיראק, זו עוד חזית שלהם נגד ישראל שמטרתה גם להתיש את צה"ל ומערך ההגנה האווירית, לפצל את הקשב של הפיקוד הישראלי ובכך לתמוך בחמאס והג'יהאד האיסלאמי והמלחמה שלהם בעזה.
מדי כמה ימים מבוצעים שיגורים מעיראק וגם מסוריה, לרוב של כלי אחד עד שלושה. במבחן התוצאה חיל האוויר הצליח ליירט כמעט את כל האיומים האלה שמגיעים ממזרח, ומתימן. אולם זכורים המקרים המעטים שכטב"מים מתאבדים פגעו בבסיס חיל הים באילת ובעיר עצמה. לרוב האיומים האלה מיורטים מחוץ לשטחה של מדינת ישראל.
ישראל שהמדיניות שלה היא להתמקד בלחימה בעזה ולא לדרדר את האזור למלחמה אזורית, פועלת בדרך הגנתית בעיקר, בעזרת מערך הגנ"א רב שכבתי שכולל בהקשר הזה מטוסי קרב, מערכות יירוט של חיל הים וסוללות כיפת ברזל וקלע דוד.
אבל מדי פעם אנחנו שומעים גם על פעולות התקפיות מאוד מוגבלות, כאשר מדווחים על מחבל שחוסל והיה קשור למערך האווירי והטילים של ארגוני טרור. מה שלא קורה בשלב הזה, זה פגיעה ישראלית באותן מיליציות עיראקיות וגם לא ברוב האיראנים עצמם שמנהלים את הלחימה. החיסול שהיה בדמשק והוביל לליל הטילים האיראנים היה ונשאר חריג בשלב הזה.
נכון לעכשיו האיראנים לא מצליחים להפוך את האיום ממזרח למשמעותי. מדובר בעיקר בהתקפות טורדניות כמו במקרה של החות'ים בתימן. אבל כן קיים חשש שבהמשך הלחימה האיראנים יחליטו להעלות את הרף, ולשגר להקות גדולות הרבה יותר, גם בתדירות גבוהה יותר.
במקרה כזה תהיה פגיעה בחלוקת הקשב של חיל האוויר ומערך ההגנה האווירית, שכזכור היו צריכים עוד כמה מדינות כדי לבלות את התקיפה האיראנית. במקרה כזה, גם אחוזי כישלון בודדים יורגשו היטב בישראל, ואולי אף יאלצו את צה"ל להרחיב את המלחמה בניגוד לרצונם ולתוכניות.