חיילת בת 19 שלא ידעה כי היא בהיריון, הגיעה לבית החולים עם כאבי בטן עזים שהתגלו כצירים מתקדמים - והוכנסה לחדר הלידה. לדבריה, התלוננה במשך חודשים על הקאות וכאבי בטן בלתי נסבלים, אך הרופאים הצבאיים ומפקדיה התייחסו אליה בזלזול וכך ההיריון לא התגלה עד לרגע הלידה. כעת תובעת החיילת 2.5 מיליון שקלים מהצבא.
מדובר במקרה שני בשנה האחרונה. בחודש אפריל נחשף ב-mako כי חיילת שהתלוננה על כאבי בטן נשלחה חזרה לבסיס על ידי הרופא הצבאי בטענה שמדובר בכאבי מחזור בלבד, וכעבור מספר שבועות ילדה תינוק.
עו"ד נחמה דרור שמייצגת את החיילת בת ה-19 סיפרה ב"חדשות הבוקר": "מגיל 12 החיילת סובלת מווסתות לא סדירות. במהלך השנים היו לה תקופות שבמשך חודשים שלמים לא קיבלה מחזור. מעבר לכך, היו לה דימומים במהלך ההיריון והיא ייחסה אותם למחזור. כמעט ולא הייתה לה בטן, זה היריון ראשון והיא ילדה נורא קטנה ורזה".
"אומרים, 'איך ילדה בת 19 לא שמה לב שהיא בהיריון?'. זה נראה מוזר, אבל בשבוע 39 היא הגיעה לביקור רופא. הרופא בדק לה את הבטן וכתב, 'בטן קשיחה וקשה ברמות, חשד לבקע טבורי'. רופא שבדק אותה בשבוע 39 לא עלה על זה".
כמה רופאים פגשה עד לשלב הזה?
"ארבעה-חמישה רופאים צבאיים, ודיברה גם עם המפקדים: בשבוע תשיעי, 16, 20, 22, 32. הרופאים והחובשים כתבו שהיא צריכה ללכת לנוח, 'תבדקי מה קורה, תאכלי פחמימות, תשתי הרבה מים'. היו לה נפיחויות ברגליים ושלחו אותה לאורתופד. לא ביצעו לה לא בדיקות שתן ולא בדיקות דם".
היא אמא עכשיו?
"כן, לבת. היא מגדלת אותה. זה נקרא היריון בעוולה. אלמלא הרשלנות של הגורמים שטיפלו בה, היא הייתה מבצעת הפסקת היריון בכל שלביו. המשפחה תומכת רגשית וכלכלית, היא גרה בבית הוריה עם אחיה הקטנים, אבל זה סיפור שלא פשוט לאף אחד מהם. יש לתינוקת אבא, אבל הוא פחות מעורב. מדובר בילדה טובה ואינטליגנטית, מבית טוב, שהייתה בהסמכה קרבית. לא באה מבית קשה בחברה סגורה".
איך החיילת נפשית?
"כשקוראים את מסמכי הלידה לא מאמינים שדבר כזה בכלל יכול לקרות. היא הגיעה לחדר הלידה ושם גילתה למעשה שהיא לא סובלת מכאבי בטן בלתי ניתנים להכלה, אלא מצירים בכלל. ביקשו ממנה ללחוץ והיא לא הייתה מוכנה. אמרו לה: 'או שאת לוחצת או שהולכת להרדמה כללית ונוציא את התינוקת בניתוח קיסרי'. האבא, האמא, הסבתא, העובדת הסוציאלית, כולם ישבו איתה בחדר הלידה וביקשו ממנה ללחוץ. היא לא הבינה מה קורה בכלל, לא הבינה שהיא בלידה. זה דורש שיתוף פעולה והכנה, בטח ליולדת בלידה ראשונה".