מטוסי קרב מתקדמים מתוצרת רוסית, משגרי נ"מ, טנקים, תותחים ואלפי חיילים השתתפו במצעד יום העצמאות של אלג'יריה שנערך ב-5 ביולי. מבחינת ישראל, אלג'יריה נחשבת למדינה עוינת במיוחד שגם מקורבת לאיראן, כשכזכור, בין המוזמנים הזרים שהוזמנו לצפות במפגן הצבאי היו מנהיג חמאס איסמעיל הנייה ויו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן. גם לא מעט דגלי פלסטין נראו בתיעוד שיצא משם.
לאלג'יריה צבא מתקדם וגדול יחסית, עם כ-130 אלף חיילים בסדיר ועוד כ-150 אלף במילואים. חיל האוויר שם הרים לאוויר עשרות כלי טיס שונים, בהם סוחוי Su-30MKA הנחשב למטוס הדגל שלהם. מדובר במטוס קרב דו-מנועי רב משימתי לכל מזג אוויר. לחיל האוויר האלג'יראי 57 מטוסי קרב מהסוג הזה כאשר ישנה הזמנה ל-16 נוספים.
עוד תועדו במפגן האווירי שליווה את המצעד מטוסי מיג-29, סוחוי SU-24 ומטוסי המיג-25 לצידם מטוסי תדלוק אווירי, תובלה ומסוקי קרב מסוג מי-28 שגם את מספרם הם פועלים להגדיל בשנים האחרונות.
על הקרקע תועדו טנקים מקדמים מסוג T-90 מהם יש לאלג'יראים כ-600 יחידות, כמו גם טנקים מסוג T-72M1 מהם יש כ-500. אלו נחשבים לטנקים המובילים בצבא המקומי, אולם סביר להניח שגם באלג'יריה רואים את התיעוד שיוצא מאוקראינה ומבינים שהם בבעיה. בעיקר משום שכלל הרכש שלהם מגיע מרוסיה ולטנקים למשל, אין מערכות הגנה אקטיביות כמו בטנקים המודרניים של צבאות המערב.
מנגד, במצעד היבשתי ניתן היה לראות את ההשקעה של אלג'יריה בתחום טילי הנ"ט. על רכבים משוריינים וקלים תועדו משגרים של טילי נ"ט מסוג קורנט, מאטיס, סאקיף מתוצרת אוקראינה ומילאן תוצרת צרפת וגרמניה. בידי צבא אלג'יריה אלפי טילי נ"ט ועל פי דיווחים, לאור המלחמה באוקראינה בכוונתם לרכוש עוד כמות גדולה של טילים מרוסיה.
מרוץ החימוש של אלג'יריה ומרוקו
בתחום ההגנה האווירית הציגה אלג'יריה טילי נ"מ מסוג S-300 ו-S-400 מתוצרת רוסית, לצידם HQ-9 הסיני שהינו פיתוח של S-300 הרוסי. מדובר במערך הגנה אווירית גדול, עם למעלה מ-300 משגרים מסוגים שונים, כמעט כולם מתוצרת רוסית ועוד אלפי תותחי נ"מ.
גם בתחום הירי הרקטי ניתן היה לראות משגרים רב-קניים רבים שבימים אלה "מככבים" גם במלחמה באוקראינה, כולל TOS-1A מהם יש לאלג'יריה כ-50 יחידות. לאחרונה דווח שהחליטה לרכוש טילי "יאחונט" מסין לזירה הימית. זאת בזמן שהאויבת הגדולה שלה, מרוקו, תרכוש טילי ברק מישראל.
— KAD-GHANI (@kad_ghani) July 5, 2022
כבר שנים ארוכות שהאלג'יראים משקיעים בשדרוג היכולת הימית שלהם, תחום שעלול לעורר דאגה גם בישראל במידה וכלי השיט של הצי האלג'יראי יחלו לפעול קרוב לכאן. כאמור, לאלג'יריה יחסים חמים עם הרשות הפלסטינים וגם עם חמאס, בנוסף הם מהמדינות הבודדות בעולם ששומרות על קשרים חמים עם איראן, למרות שהם מנסים לשמור על ניטרליות בכל הקשור לצד הביטחוני.
אולם בישראל רואים בהתעצמות וההתחמשות של אלג'יריה גם הזדמנות גדולה. זאת משום שהאויבת שלה, מרוקו, מתחמשת גם כן, מה שפותח את השוק הזה לאמל"ח ישראלי, שכבר החל לזרום למרוקו.