רקטה שנורתה מעזה פגעה בבסיס חיל האוויר, שבאותו הזמן היה חייב להוציא כמה שיותר מהר כוח לתקיפת משגרים. כלי טיס חדר לתחומי מדינת ישראל, ולאוויר היו חייבים להזניק מטוסי קרב לפני שיגיע לתל אביב, תקיפה נרחבת בשטח לבנון עם פרוץ מלחמה, הזנקה לחילוץ כוח מיוחד שהסתבך מעבר לקווי האויב, ומה לא.
אלו הם רק חלק מהתרחישים שתורגלו במסגרת "ידי הפלדה 2019" תרגיל רחב היקף המתקיים אחד לשנה בצורה של תחרות ענק בין בסיסי חיל האוויר הישראלי.
חיל האוויר הפך כבר לפני עשורים רבים לכוח האסטרטגי של מדינת ישראל ולא פחות מכך לפתרון הקסם הצבאי למגוון רחב של בעיות. טייסי חיל האוויר זכו, בצדק יש לומר, למוניטין גם מעבר לים.
אבל צריך גם לומר שהחמקנים ואמצעי הלחימה המשוכללים הם לא יותר מעצם דומם, אם לא אלפי האנשים שנמצאים מאחורי הקלעים. הטכנאים, החמשים ועוד תפקידים רבים, שבזכותם המטוסים עולים לאוויר.
הכשירות של כל אלו הינה חלק בלתי נפרד מיכולות הביצוע של חיל האוויר וכחלק מזה נערכת אחת לשנה התחרות שנועדה לתרגל יום לחימה במערך ובבסיסים.
במסגרת זו תורגלו תרחישי ספיגה, השבתת מערכות, אפילו תקיפות סייבר ונטרול אנשי מפתח. כדי להפוך את זה למעניין, הטייסות והבסיסים מתחרים למעשה אחד בשני. מה שאומר תחרות יצרית עם הרבה מאוד אקשן ואדרנלין.
לצורך התחרות התקיימו הכנות במטה ובבסיסים לאורך חודשים שכללו יצירת מספר רב של תרחישים מבצעים. תכנון התחרות נעשה בצורה שתואמת את המשימות עליהם אמון כל מערך בחיל בחירום. מהלך התחרות השנה הוא למעשה המחשה של יום לחימה ראשון במספר זירות, הכולל פעילות בחירום ללא גיוס מילואים ובאתגרים משתנים.
אלפי טכנאים, חמשים ואחרים רצו ממקום למקום, תיקנו תקלות במהירות, חימשו מטוסים בפצצות וטילים. בדקו כל בורג כשהסטופר מעל לראשם, נראו מהצד כמו נמלים חרוצות על סטרואידים. מספיק רק אחד מהם כדי שהמשימה לא תתממש, ובמקרה שלהם זה אומר אפילו מטוס מתרסק או טיל שפוגע במקום הלא נכון בשטח בנוי.
לאורך היום הזה הפתיעו את הבסיסים בעשרות תרחישים, כל זה, כש-230 סוקרים - קצינים ממטה מערך האחזקה שפטו וניקדו את המתחרים לפי בטיחות, מקצועיות ועמידה במשימה. בנוסף נערכו על ידי הסוקרים מבחני ידע מקצועי שמטרתם לאתגר ולבחון את הכשירות המקצועית של אנשי המערך.
לאחר התחרות נאסף ניקוד ביחידת השליטה המרכזית לתחזוקה ולאחר סיכום הניקוד הוכרזו המנצחים הגדולים, להם ניתן גביע נודד העובר בין מנצחי התחרות בשנים שקדמו לתחרות.
בתחרות השתתפו בסיס רמת דוד, חצור, רמון, חצרים, תל-נוף, נבטים ובסיס פלמחים. למקום הראשון הגיע בסיס חצרים שבפעם האחרונה היה שם בשנת 2015, לשני בסיס חצור ולמקום השלישי בסיס תל נוף, שהודח אחרי שנתיים במקום הראשון.
בחיל האוויר מציינים כי המטרה של התחרות היא להביא את אנשי המערך לתרחישי קיצון, במטרה לשפר את הכשירות המבצעית.