דובר צה"ל פרסם בסוף השבוע תיעוד מאימון של חיל האוויר תחת הכותרת "הזרוע הארוכה של צה״ל", שבו ניתן לראות מטוסי קרב מסוג F-35I ו-F-15C\D באימון תדלוק אווירי ממטוס בואינג 707 "ראם", כחלק מגיחה שבה תרגלו טיסה לטווחים ארוכים. תיעוד שמגיע כחלק מחילופי המסרים המאיימים מול איראן והציר שבראשותה.
מה שהיה חריג בסרטון שפרסם דובר צה"ל הוא החימוש שניתן לראות מתחת לכנפיים של מטוסי קרב. חימוש אוויר-קרקע ולא אוויר-אוויר כפי שלרוב תועד בעבר.
סרטונים מהסוג הזה מפורסמים אחרי מחשבה רבה וכל פרט בתיעוד נועד להעביר מסר. רוב התיעוד שפורסם על ידי דובר צה"ל, לא שייך לאימון עצמו. מדובר בסוג של עצירה מנהלתית לצורך צילום הווידאו, שבה סידרו את המטוסים במבנה צמוד כדי לייצר מסר של עוצמה ולהראות באופן ברור את החימושים שנתלו מתחת לכנפיים של מטוסי הקרב.
המסר של צה"ל משתלב עם הנאומים וההדלפות המכוונות של השבוע האחרון, על כך שאם תהיה תקיפה איראנית ישראל תגיב, כולל אפשרות של תקיפת מטרות באיראן עצמה.
בסרטון רואים חלק מערכה לתקיפת מטרות בטווחים ארוכים, בדומה לתקיפה בתימן. ניתן לראות ארבעה מטוסי F-35I שאחד מהם נושא טילי אוויר-אוויר "סיידווינדר" מתחת לכנפיים. החלק המעניין בתיעוד הוא מבנה מטוסי ה-F-15 מטייסת "חוד החנית" 106. כל מטוסי הקרב האלה נושאים מכלי דלק קונפורמיים (CFT) שנותנים להם טווח טיסה ארוך יותר בלי לתפוס תחנות נשיאת נשק כמו הבידונים.
על שניים ממטוסי ה-F-15, החד מושביים, פצצות עם ערכות מונחות מדויקות JDAM "ברד כבד" שצה"ל מפעיל כבר כמה עשורים, וטילי אוויר-אוויר. שני המטוסים הדו-מושביים נושאים כל אחד זוג טילי AGM-142 פופאי "חנית נאה". מדובר בטיל ותיק שעבר שדרוגים לאורך השנים, ושימש את חיל האוויר גם בתקיפת הנמל חודידה של החות'ים בתימן. נראה שמדובר בדגם מוקדם יותר של הטיל, כשתחת הגחון של אותם מטוסים ניתן לראות גם את "פוד התקשורת".
לטיל מערכת ניווט "אינרציאלית" והנווט יכול להנחות אותו באופן מדויק למטרה, בעזרת מצלמת, מה שמייצר תיעוד שלפעמים דובר צה"ל משתמש בו להודעות הרשמיות. ניתן לשלוט בטיל באמצעות הנווט שבמטוס הקרב, או מפעיל שנמצא בפלטפורמה אחרת.
ה'פופאי' משרת בחיל האוויר כמעט 40 שנים, אבל כמעט שלא נראה בתיעוד רשמי. לטילים האלה טווח של כ-150 עד 300 ק"מ ויותר, תלוי בדגם. ישנו דגם שמגיע לטווח של יותר מאלף ק"מ, על פי פרסומים זרים, שמשוגר גם מצוללות הדולפין. הטילים האלה נחשבים אמינים ומדויקים, והם מאפשרים לטייסי חיל האוויר לשגר אותם ממרחק בטוח, מחוץ לטווח הגילוי והיירוט של האויב, אם למשל יחליטו לתקוף מטרות באיראן.