אחרי שספינת הדגל של חיל הים, אח"י מגן מדגם סער 6, הגיעה לנמל הבית בחיפה בחודש נובמבר האחרון, נמשכת ההתקדמות בניסויים ותהליך העברת שאר ספינות הטילים שישראל הזמינה. בסך הכל צפויות להגיע עד סוף השנה כל ארבעת ספינות הטילים שישפרו משמעותית את יכולות הצי הישראלי.
"אח"י עוז", שעל פי הלו"ז הנוכחי אמורה להגיע לישראל בחודש יולי הקרוב, עברה שדרוג של מערכת ההיגוי שלה ומערכות השטה נוספות, לאחריהן עברה סדרת ניסויים נוספת. לרשת אף עלתה תמונה שנטען כי היא תיעוד עדכני של הספינה נכנסת לנמל קיל שבגרמניה.
Israeli Navy Sa'ar 6-class corvette INS Oz (tentative) coming into Kiel, Germany after sea trials - not sure of how to tell the three of the remaining corvettes apart but Oz is apparently the farthest along - March 10, 2021 #oz #saar6 pic.twitter.com/ol4Sbdu2J3
גם "אח"י עצמאות", שנכון להיום היא השלישית בתור להגיע לישראל, חזרה ממש לאחרונה מהפלגת הבכורה שלה, שם נבדקו מערכות ההשטה של הספינה אחרי שיצאה מפס הייצור.
בקרוב יערכו גם עליה עבודות לשדרוג מערכות ההיגוי ולאחר מכן ניסויים ובדיקות נוספות, כאשר היא צפויה להגיע לישראל ביולי השנה. "אח"י ניצחון" שאמורה להגיע לחיפה בנובמבר מיועדת להפלגת בכורה בתחילת חודש אפריל, אם הכל יימשך כמתוכנן.
בצל משבר הקורונה, הפרויקט הישראלי סבל מעיכובים קלים בלו"ז. אולם הגרמנים עובדים במרץ כדי לצמצם את הפער ואף מנסים להקדים את הלו"ז הנוכחי של אספקת הספינות לישראל, במטרה להגביר את הייצור של ספינות טילים אחרות המיועדות לצי הגרמני וללקוחות זרים אחרים.
גורם המעורה בפרטים סיפר ל-mako כי: "הגרמנים כמו הגרמנים עושים עבודה מעולה ועובדים מאוד קשה בכדי לייעל את התהליך. ברגע שהספינות כולן יגיעו לישראל היכולות של חיל הים יעברו מהפכה של ממש כמעט בכל תחום שאפשר לחשוב עליו החל מתקיפה דרך סייבר, מודיעין ועד הגנה כמובן".
הספינות מגיעות לישראל כגוף שט וכאן יותקנו עליהן כ-20 מערכות לחימה כולן מתוצרת התעשיות הביטחוניות בישראל בשת"פ עם חיל הים.
בין היתר מדובר במערכות תשתית בהן הניווט, תקשורת והחשובה מכולן שמביאה את הבשורה הינה דאטה סנטר שלם, משהו כמו 20 ארונות מחשוב שלמים עם כוח עיבוד אדיר שמפיקים את "השכל" של כלל המערכות לכל הספינה.
יתרון גדול זה מאפשר גם גמישות עתידית בכל פעם שירצו להוסיף מערכת ותוכנות חדשות. אם יגלו איום חדש בזירה, כל מה שצריך יהיה לעשות זה עדכון תוכנה וגרסה ממש כמו בכל טלפון חכם. מדובר בפיתוח של התעשייה הביטחונית וזרוע הים.
בנוסף יותקנו מערכות התמונה, תצפית, לוחמה אלקטרונית ומערכת המכ"ם מסוג אדיר של חברת אלתא, שיהיה הלב של ספינות הסער 6 ומאפשר להן לגלות מגוון רחב של איומים בהם ירי תלול מסלול, טילי שיוט, כטב"מים ועוד בכל המהירויות והגבהים.
על הסטי"לים שני סוגים של טילים מיירטים נגד טילים, "כיפת ימית" של רפאל ולטווחים רחוקים יותר טילי ברק 8 של התעשייה האווירית ורפאל. על כל ספינה יש עשרות רבות של מיירטים בשל האיומים הקיימים והעתידיים.