מערכת "קטלנית מיוצבת" משפרת את יכולות הלחימה של הנמ"ר (נגמ"ש מרכבה): הלוחמים הראשונים כבר עברו הכשרה על נמ"ר המצויד במערכת החדשה, ובבית הספר למ"כים ולמקצועות החי"ר (ביסלמ"ח) ממשיכים לערוך בה ניסויים.
המערכת תחשב טווח, תכוון ותירה - הכול באופן אוטומטי
ביצוע ירי בתנועה הוא אחד היתרונות הבולטים של ה"קטלנית המיוצבת" על פני קודמתה, שהייתה מוצבת עד כה על הנמ"רים ולא איפשרה ירי בתנועה. עד כה נוסתה ה"קטלנית המיוצבת" כאשר מותקן עליה מקלע כבד (מק"כ 0.5), ובהמשך ניתן יהיה להתקין עליה גם מקלע ה"מאג" ומקל"ר (מקלע רימונים).
יתרון נוסף ומשמעותי שקיים במערכת החדשה הוא יכולת בקרה על הירי על ידי מד טווח לייזר (מט"ל), שיכוון את הקנה אל המטרה באופן אוטומטי – יכולת שלא הייתה קיימת עד כה במערך החי"ר. כעת, במקום שהלוחם יצטרך לחשב ולהעריך בעצמו את טווח המטרה, מערכת ה"קטלנית המיוצבת" תעשה זאת באופן אוטומטי.
כמו כן, המערכת החדשה תדע לשתף נתונים עם מערכות השו"ב (שליטה ובקרה), יכולת שתקנה למשתמשים בה אפשרות לקבל מטרות במרחב הלחימה בצורה טובה יותר.
החיילים הראשונים שזכו לעבור הסמכה על ה"קטלנית המיוצבת" הם לוחמי פלחה"ן גולני, שקלטו מספר יחידות של המערכת. "ה'קטלנית המיוצבת' היא עולם אחר מקודמתה. אם בעבר היית צריך לשער את הטווח על ידי חישובים, לפספס ואז לתקן, היום הקנה מתכוונן על המטרה בלחיצת כפתור, באופן אוטומטי", סיפר רמ"ד נמ"ר במחלקת אמל"ח של זרוע היבשה, רס"ן ניר טולדנו. "מדובר במערכת מהירה, מדויקת וקטלנית יותר. הלוחם יכול להסתער ולהתקדם איתה תוך כדי שהוא מבצע ירי, ולא להיות חשוף".
ה"קטלנית המיוצבת" אמנם החלה את דרכה המבצעית בפלחה"ן גולני, אך היא עדיין נמצאת בתהליכי פיתוח, שיסתיימו לאחר שני ניסויים נוספים במהלך 2012. בהמשך היא תוצב בגדוד 51, שהוא האחרון לקלוט את הנמ"ר מבין גדודי גולני, ואז תגיע בהדרגה לשאר הגדודים. בשבוע שעבר נערך בביסלמ"ח ניסוי לגרסה שנייה של המערכת, כחלק מסדרת ניסויים שתכליתם לאשר את ההתקדמות המבצעית של ה"קטלנית" בשטח.