אזרחים משבע חזיתות שוחחו עם N12 והעבירו מסרים לתושבים בישראל. "המלחמות של מדינות ערב בישראל רק הביאו ליותר הרג, שנאה והרס העתיד של המזרח התיכון כולו. הדור שלנו ירש את עיראק ההרוסה, סוריה הלוחמת, לבנון האבודה, מצרים הענייה", אמר ר', תושב עיראק. מיוחד ל-N12

"אם תהיה לאיראן פצצה גרעינית - הם יחזרו על 7 באוקטובר", א', אזרח אספהאן, איראן.

איזה מסר תרצה להעביר לאזרחים בישראל?

"עליכם להילחם למען השלום. הילחמו על אדמתכם הקדושה, כי אין דבר יקר יותר ממולדתכם. אנחנו רוצים שלום עם ישראל. איראן וישראל היו בעלות ברית בעבר".

מה אתה חושב על המנהיגים שלך ועל יחסם לישראל?

"מנהיגותו של ח'אמנאי איומה. הוא רוצה באופן שיטתי את השמדת ישראל ומוכן לשלם את המחיר על כך באמצעות השמדת איראן והעם האיראני. אבל אנחנו, העם האיראני, לא רוצים את זה. כריתת זרועותיו של ח'אמנאי באזור היא טיפול שטחי. יש להפיל את המשטר שלו כדי שלא נהיה עדים למשהו כמו 7 באוקטובר.

"פרויקט הגרעין של הרפובליקה האיסלאמית נועד למלא את ההבטחה הזו. אם תהיה פצצה גרעינית, אי אפשר לשלוט בהם. הם יחזרו על עוד 7 באוקטובר, אבל יותר גדול. המשטר של עלי ח'אמנאי מפר את כל ההסכמים בכל פעם שיש להם הזדמנות. טבע המשטר הוא טרור, מלחמה והרס. בדיוק כפי שהוא הרג ודיכא את תושבי איראן וסוריה במשך שנים כדי לשמר את האיסלאם, הוא מתכוון לפגוע במדינת ישראל כדי להפיץ את האיסלאם".

"החות'ים בחרו בהרפתקאות איראניות בלתי מחושבות", והיב אל-יוספי, קצין בצבא הלאומי במחוז תעז שבדרום-מערב תימן.

 איזה מסר תרצה להעביר לאזרחים בישראל?

"כל העמים הערביים שואפים לשלום צודק וכולל המבטיח את הזכויות של כולם, כאשר בראש ובראשונה - פתרון שתי המדינות לבלימת מגמות ההקצנה הדתית בכל מדינות האזור".

מה אתה חושב על המנהיגים שלך ועל יחסם לישראל?

"יש מנהיגים ערבים שהחלו לרצות לעבוד עם ישראל כדי לרסן את האמל"ח האיראני ולרסק אותו באזור. לעומת זאת, החות'ים בחרו בכיוון של הרפתקאות איראניות לא מחושבות שמטרתן לשרת את האינטרסים האיראניים, הרחק משאיפותיהם של עמי המזרח התיכון".

דובר החות'ים יחיא סריע (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

“שונא את חיזבאללה על מה שהם עשו לנו", ט', פעיל לבנוני ממחנה אנטי-חיזבאללה.

איזה מסר תרצה להעביר לאזרחים בישראל?

"אנחנו תומכי שלום. בעזרת האל, זה יקרה - לאחר שניפטר מחסידי איראן".

מה אתה חושב על המנהיגים שלך ועל יחסם לישראל?

"כעס זו מילה קטנה כשמדובר בחיזבאללה, אני שונא אותם על מה שהם עשו ללבנון ולבני ארצי. יש להם הפרויקט שלהם - הפיכת לבנון לרחוב של טהראן, בהנחיית המנהיג העליון ח'אמנאי והם הביאו עלינו הרס עצום".

"סוריה רוצה שקט ולא מלחמה", נור גולן, עיתונאי מסוריה.

האזינו: עיתונאי מסוריה בשיחה מיוחדת עם N12:

איזה מסר תרצה להעביר לאזרחים בישראל?

"העם הסורי פתח במהפכה לפני 14 שנה בתביעה לחירות וכבוד, לשים קץ לשלטון מפלגת הבעת' ולשלטון הברזל והאש של בשאר אל-אסד. הוא יצא כדי לסיים ולגדוע את הפרויקט האיראני בסוריה. המהפכה הסורית הסתיימה, המשטר קרס והפרויקט האיראני נפל. העם הסורי רוצה חיים, שלום, בנייה ויציבות. העם הסורי רוצה שסוריה תהיה אחת המדינות היפות בעולם ובפרט במזרח התיכון".

העיתונאי הסורי נור גולן
העיתונאי הסורי נור גולן

 

מה אתה חושב על המנהיגים שלך ועל יחסם לישראל?

"סוריה רוצה שקט, רוצה שלום עם כל מדינה שכנה. הממשלה החדשה בסוריה אישרה זאת. עם נפילת אסד, נפל הפרויקט האיראני כולו בסוריה. זה מאשר שהעם הסורי נלחם באיראן, נלחם בפרויקט הפרסי שאיים על כל האזור. לא רק על ישראל. הוא איים על הערבים, על ירדן ועל המפרץ הערבי. זה מאשר שהעם הסורי לא יהווה סכנה לישראל או למדינות אחרות כמו עיראק. סוריה לא תהיה מקום שממנו ייצאו פעולות מלחמתיות כנגד מדינות שכנות, הרגשתי בשטח שהעם רוצה יציבות ושלום ולא רוצה מלחמה".

"הפתרון היחיד הוא הקמת מדינת פלסטין לצד ישראל", ר', תושב עיראק.

איזה מסר תרצה להעביר לאזרחים בישראל?

"הייתי עד במהלך חיי לסכסוך הערבי-ישראלי כפי שאבי וסבי היו עדים לו. כאזרח עיראק שחי בעידן הזה, אני רואה הבדל בין השיח של בני דורי לשיח של הדורות שקדמו לנו, שמצאו במאבק המזוין ובמלחמות המתמשכות נגד ישראל דרך להיפטר ממנה, בעוד הדור שלנו לא רואה את החזון הזה כנכון.

"המלחמות של מדינות ערב נגד ישראל רק הביאו ליותר הרג, שנאה והרס העתיד של המזרח התיכון כולו. הדור שלנו ירש את עיראק ההרוסה, סוריה הלוחמת, לבנון האבודה, מצרים הענייה. זה אומר שמדיניות האלימות בין הערבים לישראל היא הרסנית לשני הצדדים מבלי לתת לשלום סיכוי משמעותי. בדורנו אנחנו מאמינים שאלימות רק תוביל לעוד אלימות.

"הפתרון היחיד שמבטיח שלום באזור הוא הפתרון המדיני, לא הפתרון הצבאי - הקמת מדינת פלסטין לצד מדינת ישראל בגבולות 1967, המקנה לפלסטינים את הזכות למשול בעצמם ולהיות עסוקים בפיתוח המדינה שלהם במקום להרגיש חוסר תקווה, מה שמוביל אותם להילחם בכם. השלום הוא הדלת היחידה שתגרום לנו לחיות זה לצד זה ללא הגיהינום המשתולל הזה, אבל לא לפני שנראה את פתרון שתי המדינות".

מה אתה חושב על המנהיגים שלך ועל יחסם לישראל?

"אנחנו בעיראק נאבקים היום כדי להיפטר מההשפעה של איראן בארצנו, אבל עם זאת, אנחנו מסרבים להגמוניה של ישראל עליה. מצפים לכך שאיראן תכבד את ריבונותנו ותכבד את ריבונותה. אם ישראל תסכים אי-פעם לפתרון שתי המדינות, נצפה לאותו דבר ממנה, לכבוד הדדי וליחס שווה נטול שנאה ונקמה.

"על רובנו נמאסה המלחמה - יש לנו גורל אחד", כ', תושב דרום רצועת עזה.

איזה מסר תרצה להעביר לאזרחים בישראל?

"המסר שלי לאזרחי ישראל הוא שרובנו בעזה לא בוחרים במלחמה, ועל רובנו נמאסה המלחמה הזו. שיש לנו גורל אחד. במקום זאת, קיצוניים הם אלו ששולטים היום בעזה ובישראל. עלינו לחפש פתרונות משותפים. החיים לא יכולים להמשיך כך. יש דורות רבים שילעגו לנו בעתיד הרחוק כשהם יראו מה קרה. זה לא יכול להימשך. אנחנו חייבים להתגבר על כל מה שקרה ב-7 באוקטובר ואחריו, ועלינו לפתוח דף חדש ואמיתי".

מה אתה חושב על המנהיגים שלך ועל יחסם לישראל?

"חמאס מחפש היום את ההישרדות שלו בין ההריסות של עזה, זה כל מה שחשוב לו במשא ומתן. זו מערכת יחסים ישנה-חדשה. בסופו של דבר, בשם רבים מאיתנו בעזה - אנחנו לא רוצים מלחמות ואנחנו לא רוצים לראות שוב את חמאס בחיינו".

"יש שחיתות גדולה ברשות הפלסטינית, היא במצב קשה", ד', תושב ג'נין.

איזה מסר תרצה להעביר לאזרחים בישראל?

"המסר החשוב ביותר הוא לשים קץ לטרור המתנחלים בגדה כי המצב עלול להתפוצץ. יש צורך בהחזרתם של יותר מ-150 אלף פועלים פלסטינים לעבודה בישראל כדי לשפר את המצב הכלכלי ולהפסיק את הפעילות של הצבא ברחובות הגדה שפוגעת באזרחים הפלסטינים".

מה אתה חושב על המנהיגים שלך ועל יחסם לישראל?

"הרשות הפלסטינית נמצאת במצב קשה מאוד מבחינה כלכלית וגם בצל חוסר שביעות הרצון של הפלסטינים מתפקודה. יש שחיתות גדולה מאוד. הסרטונים האחרונים, שבהם נראות מכות ואלימות נגד עצורים, העלו לתודעת האזרחים הפלסטינים את משטר הדיכוי של בשאר אל-אסד בסוריה".