ראש הממשלה בנימין נתניהו נמצא בביקור מדיני בוושינגטון שאחד מנושאיו המרכזיים - העסקה לשחרור החטופים. השר וחבר הקבינט אלי כהן העריך לאחרונה כי בתוך שבועיים ניתן להגיע לעסקת חטופים, אך בליכוד נשמעים גם קולות אחרים. שמונה חברי כנסת מהליכוד חתמו על מכתב שבו הודיעו כי אישור מתווה העסקה הנוכחי, משמעותו פירוק הקואליציה.

"אנחנו הופכים כל אבן על מנת להגיע לעסקה. יש התגמשות מאוד משמעותית מצד חמאס בשבועות האחרונים", טען השר כהן הבוקר, "ההתגמשות רובה ככולה נובעת מהלחץ הצבאי המשמעותי שמופעל על חמאס. ראינו את חיסול מח"ט ח'אן יונס, להערכתנו גם מוחמד דף אינו בין החיים. ראש המוסד צפוי לצאת מחר לקטאר. צה"ל נכנס לח'אן יונס, מתוך מטרה להמשיך להגביר את הלחץ כך שבקרוב כן נזכה לראות עסקת חטופים, מבלי להתפשר על הנושאים הביטחוניים. ישנם עוד מספר נושאים לגשר עליהם. אני מקווה שראש המוסד בביקור שלו מחר, שיימשך מספר ימים, יצליח להגיע למתווה לעסקת חטופים".

"שום שיקול פוליטי או איום פוליטי לא יהיו במסגרת ההחלטה שאקבל לתמוך בעסקה. זה הדבר היחיד שיעמוד לנגד עינינו. נביא עסקה, מקווה שבהקדם, שתהיה טובה, שתחזיר את החטופים למשפחותיהם ותשמור על הנושאים הביטחוניים המשמעותיים, כמו נושא ציר פילדלפי. בעיניי חשוב לשמור על ציר פילדלפי על מנת למנוע הברחות אמל"ח ממצרים לעזה. אם ירצו להעביר דברים הומניטריים כמו מזון ותרופות לא תהיה בעיה, תחת פיקוח ישראלי, מרפיח או ממעבר כרם שלום. המטרה בנוכחות שלנו שם זה למנוע העברת אמל"ח. האם נכון לצאת מציר פילדלפי? התשובה לא. יש גם מפקדים בכירים בשטח שמחזיקים אותה עמדה".

מה באשר לצפון שמופקר לגמרי? 1,000 שיגורים בחודש ואין פתרון, גם לא צבאי.
"המצב מורכב. נפגשתי בשבוע שעבר עם ראשי הרשויות בצפון, ביקרתי במטולה, ביקרתי בקצרין. החלטת הממשלה והקבינט הייתה להתמקד קודם בעזה, לתת את אותה מכה אנושה לחמאס. אנחנו מקווים שעסקת החטופים תצא לפועל ולאחר מכן מרכז הכובד יעבור לצפון, להסדר מדיני או פעולה צבאית. לגישתי, צריך ללכת לפעולה צבאית. מבחינתי שעון החול המדיני אזל, נחצו הקווים האדומים. הגיע הזמן שצה"ל ייראה את היכולות שלו, כפי שהראה בשבת האחרונה מול החות'ים, 2,000 קילומטר מכאן. ראינו את המודיעין, ראינו פגיעה עוצמתית, ראינו יכולות גבוהות מאוד. צריכים להכות לא רק בחיזבאללה אלא במדינת לבנון עצמה. ההפרדה הזו מלאכותית".

צה"ל אומר: 700 נפלו, אלפים נפצעו, צריכים חיילים. בינתיים, מתקשקשים על חוק הגיוס.
"צריך להגביר את השוויון בנטל. אני מעריך שעד סוף חודש אוגוסט יגיעו לחוק גיוס ומתווה מוסכם. גם החרדים עצמם מבינים שהם צריכים להיכנס תחת האלונקה. משיחות עם מנהיגים במגזר החרדי אני מאמין שנעמוד ביעד של לפחות 3,000 חרדים שיצטרפו למעגל הגיוס. צריכים להגיע לזה שתוך פחות מחמש שנים, יותר מ-50% מהחרדים יתגייסו. כל מי שלא תורתו אומנותו חייב להתגייס, ולאחר שיתגייס ויעשה שירות צבאי, ללכת לעבודה. הדבר הזה נדרש לצרכי הביטחון ולכלכלה. יש כאן הזדמנות לשינוי היסטורי. אני כמעט בטוח שזה יקרה".