בשנים האחרונות הפכה דרום קוריאה ליצואנית נשק משמעותית. למעשה, היא הציגה את הצמיחה הגדולה ביותר בעולם בתחום זה, בפער משמעותי ממדינות אחרות. כל זה עוד לפני עסקת נשק ענקית עליה מתנהלים מגעים מתקדמים עם פולין.
ביום ראשון השבוע דיווחה דרום קוריאה על פתיחת משא ומתן עם פולין, על מה שמסתמן כעסקת הנשק הגדולה ביותר בתולדותיה. על פי הדיווח מהצד הפולני, המשא ומתן מתנהל על רכש של לא פחות מ-670 תותחים מסוג K-9, 180 טנקי K-2 כולל מעטפת לוגיסטית, בסכום מוערך של 14.5 מיליארד דולר. בנוסף לזה גם 48 מטוסי אימון ותקיפה קלים מסוג FA-50 ב-2.5 מיליארד דולר.
הרצון של פולין לחדש ולשדרג את הצבא מול האיום הרוסי, השתלב עם המהלכים של דרום קוריאה להגדיל את חלקה בשוק הביטחוני-עולמי והבשיל לעסקת ענק בשווי 17 מיליארד דולר.
מדו"ח שנערך ופורסם לאחרונה על ידי בנק הייצוא-ייבוא של קוריאה, עולה כי יצוא הנשק של המדינה הגיע לשיא של יותר משבעה מיליארד דולר בשנה שעברה. בנוסף, הייצוא שלה בין השנים 2017 ל-2021 היה גבוה ב-177 אחוזים ביחס ליצוא הביטחוני בשנים 2012 ל-2016.
מדובר בצמיחה הגבוהה ביותר מבין 20 היצואנים המובילים, כאשר אחריה נמצאות אוסטרליה עם צמיחה של 98 אחוז וצרפת עם 59 אחוזים. חלקה של דרום קוריאה בייצוא הנשק העולמי כמעט שילש את עצמו ל-2.8% חוזים לעומת 1% וכעת, היא מדורגת כיצואנית הנשק השמינית בגודלה בעולם, השנייה באסיה אחרי סין.
הקשר הישראלי לתעשייה הקוריאנית
תעשיית הנשק הדרום קוריאנית נחשבת למתקדמת, כאשר רק לאחרונה דווח על המראת בכורה של מטוס חמקן מתוצרתם. עוד הם מייצרים את ה-T-50, מטוס אימון עם גרסה קרבית שבעבר התמודד על מכרז בחיל האוויר הישראלי. בסופו של דבר נבחר ה"לביא" לבית הספר לטיסה.
בתחום הימי, דרום קוריאה מייצרת לעצמה את ספינות הטילים והצוללות. בעבר היא התחרתה על עסקת צוללות עבור חיל הים הישראלי שבחר בסופו של דבר בצוללות הדולפין.
בעבר טנקי המערכה הכבדים 2-K מתוצרת דרום קוריאה תועדו עם מערכת ההגנה ישראלית, "מעיל רוח" מתוצרת חברת רפאל. דרום קוריאה מפעילה כמעט 300 טנקים מהסוג הזה. מלבדה יש רק עוד מדינה אחת שרכשה את הטנק, נורבגיה - שמפעילה מספר לא ידוע של יחידות לצורך פיתוח.