כמחצית מכוח הפלישה המקורי שרוסיה פרסה מול אוקראינה נהרג או נפצע במלחמה. כך טוען המודיעין האמריקאי בתדריך מסווג, שחלקים ממנו הודלפו במה שנראה כמו מהלך מכוון. לפני הפלישה רוסיה ריכזה כ-150,000 חיילים לאורך הגבול עם אוקראינה. על פי האמריקאים, 75,000 מהם נהרגו או נפצעו. מדובר במספרים אדירים עליהם הרוסים מתקשים להתגבר.
על פי הערכות כ-25,000 חיילים רוסים נהרגו במלחמה, כאלף נפלו בשבי והשאר נפצעו. באוקראינה, יש לציין, טענו היום כי מספר החיילים הרוסים שנהרגו במלחמה הגיע ל-40,000.
מדובר בנתונים דרמטיים שמשפיעים על הצבא הרוסי גם מעבר לגבולות אוקראינה. כוח הפלישה המקור שרוסיה ריכזה מול אוקראינה כלל חיילי קבע מאומנים בחלקם גם בעלי ניסיון ממקומות כמו סוריה. המחליפים שלהם הם חיילים הרבה פחות מאומנים כאשר הצבא הרוסי מתקשה מאוד לגייס מספיק חיילים שיחליפו את אלה שנפגעו. העובדה שרוסיה החלה לגייס חיילים בכפייה ואפילו אסירים, מלמדת על המצוקה הגדולה שלהם.
עוד יש לציין כי כמות הפצועים וההרוגים, זהו נתון ששואב מהצבא הרוסי משאבים רבים וקשב הנדרש כדי לטפל בהם. גם אם מדובר בטיפול ברמה נמוכה יותר ביחס לצבאות מערביים. מהדיווח שדלף מהמודיעין האמריקאי עולה כי ישנה פגיעה קשה בכוח האדם של יחידות העילית והצנחנים, אשר מובילים את עיקר המתקפות ומקבלים את משימות האיכות. שחיקה שלהם היא למעשה שחיקה של הצבא הרוסי כולו.
כמה הרוגים יש לאוקראינה?
אלכסיי ארסטוביץ', יועץ בכיר בלשכת נשיא אוקראינה טען בראיון בחודש שעבר כי 10,000 חיילים אוקראינים נהרגו ו-20,000 נפצעו, נתון התואם גם את ההערכות במערב. הרוסים מנגד טוענים כי 30,000 חיילים אוקראינים נהרגו בקרבות.
למרות הקורבנות בשורות הצבא שלהם, האוקראינים מעודדים מהשחיקה של הצבא הרוסי בחיילים וגם בציוד. שילוב הנתונים הזה הביא את האוקראינים לשיח שמדבר הלכה למעשה על ניצחון במלחמה ולא רק על בלימה של הרוסים. מבחינת ארה"ב ומדינות המערב, ישנה חשיבות בדחיפה של האוקראינים להמשך לחימה, כדי לשחוק את הרוסים ולהחליש את פוטין.
יחד עם זאת גם למדינות המערב ישנה בעיה על רקע המשבר הכלכלי החמור שהמלחמה מייצרת ולא ברור כמה זמן זה יימשך. לכל זה יש להוסיף את העובדה שלמרות שהצבא הרוסי נכשל בהשגת המשימות העיקריות שמוסקבה הציבה לו, הוא עדיין ממשיך להתקדם בחלק מהחזיתות.