לוחם הנדסה קרבית במילואים שהה במעצר בית טרום המלחמה בגלל עבירות תנועה. עם פרוץ המלחמה קיבל צו 8 ונכנס להילחם בעזה. אחרי שלושה חודשים חזר לביתו ונדהם כשהמדינה פנתה אליו והאשימה כי הפר את תנאי מעצר הבית.
לדברי עורכת דינו, שני דבש: "מיוחסות לו עבירות של נהיגה בזמן פסילה, כשכתב האישום נושא שני אירועים. הוא קיבל מעצר בית, בתחילה מעצר בית מלא ואחר כך, לאט לאט, שחררנו והקלנו בתנאים עד שהגיע למצב של מעצר בית לילי. אני לא יכולה לחשוף יותר מדי פרטים מעברו, אבל זה לא כזה מצב נדיר, זה די שכיח, שהמדינה מגישה בקשות למעצר עד תום ההליכים בעבירות חריגות בתחום התעבורה".
"ב-7 באוקטובר הוא נקרא להתנדבות בזק"א וסייע בפינוי גופות ביישובי העוטף. ב-10 באוקטובר נקרא בצו 8 לשירות מילואים. הקפיצו אותו לנקודת האיסוף, לא נטען בשום שלב שהגיע עם הרכב. הוא שובץ בעזה ונלחם במשך שלושה חודשים. כשחזר מתקופת הלחימה, הגשנו עבורו בקשה להקל בתנאים. מסיבה לוגיסטית, נאלצנו למשוך אותה בחזרה. הופתענו לגלות שהמדינה הגישה בקשה ביוזמתה לעיון חוזר, כשהיא טוענת שהיא לא יכולה לעמוד מנגד בשעה שהמבקש טוען בבקשה שהיה בשירות מילואים והפר תנאי מעצר בית".
כשגויס למילואים, הוא עדכן את בית המשפט?
"לא הוגשה בקשה כזאת. אני רוצה להזכיר שבתקופה הזו מערכת בתי המשפט לא כל כך תפקדה. מה גם, שרוב משרתי המילואים בתקופה הזו התנתקו מהבתים בצורה די מיידית. טלפונים לא היו זמינים, אי אפשר היה להשיג אותם".
ניסית לדבר עם המשטרה?
"ניסיתי, עוד בטרם הגבתי לבקשה הלא שגרתית שלהם. הם אמרו שהם מכירים את זה, עשו התייעצויות וחושבים שהבקשה נכונה ומוצדקת".
מה הוא אומר?
"הוא מתוסכל, המום, משתף אותי בתחושות שלו, שמבחינתו זה מצב בלתי אפשרי. הוא יצא להגן על המדינה, נלחם לצד החברים שלו בגדוד, ידע שהוא יוצא לחרף את נפשו ושאולי לא יחזור. עומדות לו טענות הגנה טובות, הוא עדיין לא הורשע, עדיין נהנה מחזקת החפות. צריכים לגלות פה רגישות".