ב', צעירה בת 20 ממרכז הארץ, חששה מגיוסה לצה"ל. כל מאמציה לקבל פטור משירות צבאי עלו בתוהו ומועד הגיוס שנקבע לה הלך והתקרב. כמה חודשים לפני הגיוס, היא שמעה על רשת שמארגנת פטורים משירות צבאי. היא נפגשה עם אחד מחברי הרשת וזה הבהיר לה שאם תרצה לקבל פטור מלא, היא תצטרך לשלם לו 3,000 שקל במזומן. "הוא הדריך אותי איך לדבר עם הפסיכיאטר הצבאי ומה לומר לו. הוא נתן לי ביטחון ובסוף נתן לי מסמכים רפואיים שאני לא יכולה לשרת בצבא", העידה ב'.
ב' ניגשה לפסיכיאטר הצבאי ומסרה לידיו את המסמכים שקיבלה - חוות דעת רפואית שמונעת ממנה לשרת בצבא. תוך זמן קצר מאוד, היא קיבלה את הפטור המיוחל משירות בצה"ל, והיא ממש לא היחידה. החשש הוא שחברי הרשת שפעלו בירושלים, בני ברק ובדרום הארץ, השיגו עשרות וייתכן גם מאות פטורים במרמה לאורך שנים רבות עבור צעירים מועמדים לגיוס (מלש"בים). מעבר כך, גם חיילים וחיילות שהתקשו להתאקלם בצבא שסירב לשחררם, הצליחו להגיע לחברי הרשת שסייעו להם לקבל את פטורים מזויפים משירות.
לחברי הרשת יש מחירון למגוון השירותים שהם מספקים: הדרכה לפסיכיאטר או לרופא צבאי עולה 1,500 - 2,000 שקל, הדרכה ומסמכים רפואיים מזויפים עולים 2,500 שקל ופטור מלא עולה 3,000 שקל. בהסתמך על פרטים אלה, ניתן להסיק שחברי הרשת גזרו קופונים של מאות אלפי שקלים.
העבריינים נתפסו על ידי שוטרי מחוז ירושלים, לאחר מעקב ממושך שנמשך חודשים רבים וחשף את שיטות עבודתם. כמה מהם נקלעו למצוקה כלכלית ולחובות עקב פתיחת עסקים כושלים, ובדרך זו ביקשו לעשות כסף מהיר. הם נהגו לסייע לאזרחים שהגישו תביעות נגד הביטוח הלאומי לקבלת קצבאות נכות, תוך שהם מציידים אותם במסמכים של רופאים שסייעו להם לקבל מאות אלפי שקלים מקופת המדינה. "מה שהצלחנו לגלות היה טיפה בים", העריך קצין משטרה.
פרקליטות מחוז ירושלים הגישה כתבי אישום נגד שלושה מחברי קבוצת העבריינים. סנגוריהם פעלו השבוע להסדר טיעון עם התביעה, לפיה הנאשם המרכזי ירצה 22 חודשי מאסר בפועל והשני ארבעה חודשים (עניינו של השלישי טרם נדון), מלבד הטלת קנסות שנעים בין 100 אלף ל- 14 אלף שקל.
מדובר בעונש קל יחסית לחומרת מעשיהם של העבריינים, ובפרקליטות נימקו זאת במורכבות התיק. השופט משה דרורי ציין, כי במידה ולא היה מוגבל להסדר הטיעון, היה גוזר על השניים עונש חמור הרבה יותר.