הפיילוט הראשון של עידוד הגירה מרצון ברצועת עזה ייצא לדרך בקרוב. במסגרתו, 100 עזתים פלסטינים ייצאו מהרצועה לעבוד באינדונזיה, ככל הנראה בענף הבניין.
מי שאחראי לפרויקט הוא מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף רסאן עליאן, ומערך תיאום הפעולות בשטחים. הפרויקט נועד כדי לעודד אלפי עזתים להגר מרצון לאינדונזיה על מנת לעבוד בענף הבנייה, אם יראו שהפיילוט עובד כמו שצריך.
לפי הדין הבין-לאומי, כל מי שייצא מרצועת עזה על מנת לעבוד יהיה רשאי לחזור. עם זאת, הרעיון הכללי הוא לעודד הגירה והישארות לאורך זמן שם, דבר התלוי בממשלה באינדונזיה, המדינה בעלת האוכלוסיה המוסלמית הגדולה בעולם.

לפיילוט קדם שיח עם הממשלה האינדונזית, איתה לישראל אין יחסים דיפלומטיים רשמיים. לכן, היה צורך בבניית ערוץ תקשורת בין שתי המדינות. אם המהלך יצליח, הגוף שעליו תוטל האחריות לעניין הוא מנהלת ההגירה שהקים שר הביטחון ישראל כ"ץ.
המנהלת צפויה לטפל בניסיונות להוציא מרצון את תושבי עזה לחו"ל, ולעזור במציאת מקומות עבודה על מנת לעודד הגירה מהרצועה. לצד יציאת הפיילוט לדרך, שר הביטחון יידרש להחליט כבר בימים הקרובים מי יעמוד בראש המנהלת. נראה שהמועמד ששמו עלה לאחרונה לתפקיד - תא"ל (במיל') עופר וינטר - מתרחק מהמינוי.

עלייה במספר העזתים שעוזבים
ביום ראשון דווח ב"מהדורה המרכזית" על עלייה חדה במספר העזתים שמהגרים מרצון. מתחילת החודש ועד יום ראשון עזבו את שטח הרצועה 1,000 תושבים, והשבוע 600 נוספים צפויים לעזוב. מתחילת המלחמה עזבו לצמיתות 35 אלף עזתים.


העזתים שעזבו עד כה הם תושבים שזקוקים לטיפול רפואי ובני משפחותיהם, בעלי אזרחות כפולה ובעלי אשרת שהייה ממדינה שלישית. ביום שלפני העזיבה, הם מועברים מבתיהם לנקודת כינוס. במעבר כרם שלום הם עוברים בידוק של השב"כ. בתום הבידוק, אלה שבחרו לעזוב ממשיכים למעבר רפיח, גשר אלנבי או נמל התעופה רמון. נאמר להם שאם הם עוזבים את בתיהם לא בטוח שיוכלו לחזור בשל המצב ברצועה.
תגובות