ממשלת גרמניה חסמה את היצוא של כ-40 מטוסי קרב מסוג יורופייטר טייפון לטורקיה. כך מדווחים כלי תקשורת בגרמניה, כשהם מצטטים גורמים בממשלה ובמשרד ההגנה הגרמני. על פי הדיווחים חסימת היצוא של מטוסי הקרב היא בגלל מצב זכויות האדם בטורקיה ומעצר מתנגדים לארדואן. זה קורה אחרי שבעבר נחסם הייצוא מסיבות דומות של מטוסי F-35 מארה"ב שטורקיה הייתה אמורה לקבל. חסימה שהנשיא טראמפ שוקל לבטל. חיל האוויר הטורקי מפעיל בעיקר מטוסי קרב מסוג F-16 מדגמים ישנים ומטוסי פנטום עתיקים, ומנסה כבר שנים לשדרג את מטוסי הקרב שלו, ללא הצלחה.
באוקטובר 2024 דווח שטורקיה תרכוש מטוסי קרב מסוג יורופייטר טייפון ככל הנראה מבריטניה. עוד לפני זה, בשנת 2023, דווח שהם מעוניינים לרכוש כ-40 מטוסי טייפון מאיטליה, כדי להחליף את מטוסי ה F-16 הוותיקים שלהם, אחרי שהממשל הקודם בארה"ב סרב לאשר את העסקה. ולאחר מכן מנע גם את עסקת החמקנים מסוג F-35 בשל המלצה של הפנטגון לעצור את הייצוא של החמקנים לטורקיה, בגלל הקשרים שלה עם הרוסים.

הטורקים המשיכו לנסות ולקדם את העסקה מול מספר מדינות שמפעילות ומייצרות את הטייפון, גם מול ספרד. אולם, נכון לשלב זה ללא הצלחה. בעיקר בגלל הגרמנים שמטילים וטו. בנובמבר 2024 הצהיר שר ההגנה הטורקי, יאשר גילר: "נקנה 40 מטוסי קרב מסוג יורופייטר טייפון". הוא ביקש להודות אז לאיטליה, ספרד ובריטניה על תמיכתן בשכנוע הגרמנים שכאמור התנגדו לעסקה. במרץ 2025, בריטניה הגישה הצעת מכירה רשמית מ-BAE Systems לעסקה של 40 מטוסים. אבל מעצרו של מנהיג האופוזיציה הטורקי באפריל 2025, הוביל לעצירת העסקה וחידוש הוטו הגרמני.
היורופייטר טייפון פותח ומיוצר על ידי איטליה, ספרד, גרמניה ובריטניה במשותף כדי להתחרות במטוסי הקרב האמריקאים. מכירה של המטוס הזה למדינות זרות דורש אישור של כל המדינות המפתחות והמייצרות. ולכן זכות הוטו של הגרמנים שמתנגדים למכירה על רקע הפרת זכויות אדם בטורקיה בעוד שהמדינות האחרות מעוניינות למכור את המטוס לחיל האוויר הטורקי.

מדובר במטוס קרב על קולי דו מנועי מדור 4.5 לכל מזג אוויר. מדובר במטוס דו מנועי בעל גרסה חד מושבית ודו מושבית עם יכולת נשיאת חימוש במשקל של 9 טון. הטייפון יכול לטוס במהירות על קולית מבלי להפעיל מבערים, כשהמשמעות של זה היא חיסכון אדיר בדלק המאריך את זמן השהייה שלו באוויר. מבחינת הנתונים היבשים, הטייפון מגיע למהירות מקסימלית של 2,500 קמ"ש, הרדיוס המבצעי שלו מוערך ב-1,400 ק"מ לערך. באירופה טוענים לביצועי תמרון מעולים ומכ"ם רב שימושי "בעל יכולת שנחשבת לחסרת תקדים".
חיל האוויר הגרמני שמפעיל עשרות מטוסי טייפון טען שבאימונים משותפים הם הצליחו להפיל גם חמקנים מדור 5 של מטוסי הקרב. בשנת 2012 התנהל באלסקה ארה"ב תרגיל אווירי שנתי גדול, "דגל אדום", בו השתתפה גם טייסת טייפון של חיל האוויר הגרמני. לטענת הגרמנים, הם הצליחו להפיל באימון לא פחות משמונה חמקנים מסוג F-22, היהלום של חיל האוויר האמריקאי.
אחד הטייסים הגרמנים אף צוטט אז כשאמר "אתמול אכלו סלט ראפטורים לארוחת צהריים". הציטוט הביא למיני תקרית דיפלומטית וקצין גרמני בכיר אמר שהמשפט הוצא מהקשרו. אבל הגרמנים הכניסו אצבע לעין של האמריקאים כאשר ציירו סימני הפלה של F-22 על מטוסי הטייפון שלהם שהפילו את החמקנים האמריקאים. מאז שני הצדדים התאמנו יחד ושמרו על שפה דיפלומטית ולא שיתפו יותר עקיצות בנושא. אבל בעולם ראו כולל הטורקים שמעוניינים לרכוש את המטוס.
תגובות