מית'ם מצטפא אלטער, בכיר בחיזבאללה ומומחה בתחום ההגנה האווירית שעבר הכשרה באיראן, היה בטוח שהנסיעה שלו תהיה בטוחה מתקיפה ישראלית, בבעלבכ הנחשב למרחב אסטרטגי של חיזבאללה. חייו הסתיימו בפגיעה מדויקת של טיל ששוגר מכלי טיס של חיל האוויר. בדיוק כפי שקרה שלושה ימים קודם לכן במרחב העיר צור, כשטיל פגע ברכב של אבו עלי נאצר המכונה "אבו נעמה" שפיקד על יחידת עזיז.
בכירים רבים של חיזבאללה כמו גם פעילים של הארגון חוסלו בתקיפות מדויקות מהאוויר. ברוב המקרים דובר צה"ל דיווח על תקיפה של "כלי טיס", שם קוד למטוסים ללא טייס שהפכו במלחמה הזו למחסלים של חיל האוויר. בכל רגע נתון יש מספר "זיקים", "שבלים" ו"כוכבים" (השמות של סוגי הכטב"מים השונים) בכל גזרת לחימה ואלה מוכנים לבצע חיסול מידי או מתוכנן, מה שכבר הביא למותם של מחבלים רבים בלבנון, בשומרון ובעזה.
חיל האוויר בוחר את כלי הטיס והחימושים שהוא מפעיל על פי סוג המשימה והמטרה. ברוב המקרים שבהם מבצעים סיכולים ממוקדים, הכטב"מים נחשבים ליעילים ביותר לביצוע. כמובן שזה תלוי באופי המטרה. כלי הטיס הלא-מאוישים מסוגלים לשהות שעות ארוכות בשמי שדה הקרב, על פי נתוני החברות הביטחוניות, למעלה מ-24 שעות באוויר. זאת כשהצוותים שלהם שיושבים בבסיסים במרכז הארץ מתחלפים במשמרות. לא פחות חשוב, הם עושים את זה בעלות כספית הרבה יותר נמוכה מהפעלה של מטוסי קרב ומתדלקים.
זה אומר שהכטב"מ שעובד צמוד לחטיבות המרחביות, האוגדה והפיקוד (תלוי בסוג המשימה וכלי הטיס) זמינים להפעלה מידית ולסגירת מעגלי אש מהירה. בכל רגע נתון יש מספר כלים כאלה בחזיתות השונות, בלבנון, עזה ובשטחי יהודה ושומרון. כאשר מתקבל מידע על דמות שהחליטו לחסל, הטייסת שתקבל את הפ"מ (פקודת מבצע) תעלה את הכטב"מים לאוויר באמצעות טילים מדויקים.
הכטב"מים יטוסו במתווה כזה שלא יחשוף אותם ואת המטרה שלהם לצד השני. כל זה יעשה על בסיס המודיעין שיתקבל. זמן השהייה הארוך של הכטב"מ מאפשר להם לבצע את ירי הטיל במועד הנכון ביותר. מעקב כזה יכול להימשך דקות וגם שעות.
במקרה של חוליות נ"ט של חיזבאללה, או מחבלים שאורבים לכוחות שנכנסים לערים הפלסטיניות וכמובן שגם חוליות הגרילה של חמאס בעזה, זמן השהייה הארוך בשמי הגזרה, החימוש המדויק והעובדה שבכל רגע נתון יש מספר כלים באוויר, זה מה שמאפשר חיסול מהיר של אותן חוליות.
כאשר צה"ל זיהה חוליית נ"ט של חיזבאללה מתקרבות לגבול כדי לבצע ירי, הם לא היו צריכים לחכות להזנקה של מטוסי קרב או מסק"רים. המידע הועבר לכטב"מ חמוש שנמצא בגזרה וזה ביצע את הירי וחיסל אותם. עשרות חוליות כאלה חוסלו בגבול הצפון במהלך חודשי המלחמה. בחלק מהמקרים הכטב"מ התוקף, שיש לו גם יכולות איסוף, היה זה שזיהה וגם חיסל את המחבלים. דרך הפעולה הזאת נכונה גם לחיסול מחבלים בערים הפלסטיניות ובעזה כמובן.
חיל האוויר בוחר קבוצת איכות שלרוב הגיעו מקורס טיס, כדי שיהיו מפעילי כטב"מ ואלה עוברים הכשרה ארוכה מאוד כדי להפוך מפעיל מבצעי ובהמשך מפקד משימה. אחוז גבוהה ממפעילי הכטב"מים של חיל האוויר הם אנשי מילואים עם הרבה מאוד שעות טיסה וניסיון מבצעי גדול. רמת המפעילים אפשרה במהלך המלחמה הזו, לבצע ירי טילים גם בלי לבקש אישור ירי וקרוב מאוד לכוחות צה"ל. אירוע נדיר בחיל האוויר, אבל כזה שמעיד יותר מכל על הרמה הגבוהה והאמון שזוכים להם צוותי המפעילים.