"דורשים מכם לפעול בדחיפות", דרשו נציגי משפחות החטופים במפגש האמוציונלי עם קבינט המלחמה וראש הממשלה אתמול (שלישי). בין המסרים שעברו באותו המפגש, כמו גם בראיונות השונים בכלי התקשורת, עלתה תחושה שמי שהופקרו ונחטפו חשים מופקרים שוב על ידי המדינה ומערכת הביטחון.

משיחות עם גורמים בכירים בצה"ל, הם משתפים במה שניתן במגבלות הצנזורה על הפעולות שנעשות על ידי הכוחות ברצועה, כדי לנסות ולשחרר חטופים או להגיע למידע עליהם.

"בחזית הכוחות המתמרנים פועלים האנשים הכי טובים שלנו, במטרה לחלץ חטופים ישראלים במידה וזה מתאפשר", סיפר בכיר בצה"ל. הוא סירב לפרט מעבר לזה על הפעילות, אולם הוסיף שהצוותים מורכבים בעיקר מ"אנשי מילואים בעלי ניסיון מבצעי עשיר".

גורם באחת מיחידות העילית של צה"ל סיפר ל-mako: "אנחנו עושים מאמצים רבים כדי להגיע אל החטופים תוך סכנת חיים אדירה ללוחמים. חלק גדול מהמשימות שלנו מאוד לא פשוטות נפשית. הכוונה לחילוץ גופות וממצאים נוספים. רבים מאיתנו הורים לילדים, בסוף אנחנו אזרחי המדינה וזה נוגע בך גם כשאתה מתמקד במשימה שלך. אבל כולנו מבינים את החשיבות של המשימה וזה מה שמוביל אותנו".

"יש פעילות רבה מאחורי הקלעים"

למרות המאמצים, עד כה רק התצפיתנית אורי מגידיש חולצה על ידי כוח מיוחד. אולם לדברי בכיר בצה"ל, מאחורי הקלעים מתבצעת פעילות רבה של מודיעין במטרה לחלץ חטופים או לכל הפחות להביא מידע שיימנע פגיעה בהם בתקיפות שצה"ל מבצע ברצועת עזה.

"המשפחות וגם אזרחי ישראל צריכים לדעת ובעיקר להבין, שאנחנו יודעים איך ואיפה לתקוף וגם איפה לא לתקוף, או ליתר דיוק - איך לפגוע במטרות, תוך סיכון כמה שיותר נמוך לאזרחים ישראלים שנמצאים בעזה", ציין אותו גורם.

בנוסף, בצה"ל הביאו לאורך ימי התמרון הקרקעי, מראשיתו, גופות וממצאים על ישראלים שנחטפו לעזה. "כל פעולה כזו, קטנה כגדולה, מספקת לנו מידע משמעותי שמאפשר, מעבר לתחום המבצעי גם לנהל משא ומתן עתידי לחילוץ של עוד חטופים".