הותר לפרסום: השב"כ איתר שורה של פרופילים פיקטיביים ברשתות החברתיות, המתחזים לדמויות של נשים ישראליות, ובפועל מנוהלים על ידי פעילי טרור מרצועת עזה. המטרה: לפתות אזרחים ישראלים ליצירת קשר וזאת במטרה לפגוע בהם.
כך לדוגמה, אותרו פרופילים המתחזים למאמנת כושר ישראלית המכונה "Maria David" או "Maria shimon" הן בפייסבוק והן באינסטגרם. בעקבות החשיפה, עירב השב"כ את מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, האחראית לטיפול בתכנים בלתי חוקיים ברשתות החברתיות, ובפעולה משותפת מול הרשתות החברתיות - הוסרו הפרופילים מהרשת.
זו ממש לא הפעם הראשונה בה ארגוני טרור מנסים לפתות אזרחים וחיילים באמצעות נערות פיתוי. ביולי 2018 צה"ל חשף את מבצע "לב שבור", שבו סוכל ניסיון חמאס לפתות מאות חיילות וחיילים באמצעות הודעות רומנטיות ומיניות מדמויות נשים פיקטיביות, שהן למעשה אנשי חמאס.
"גורמי הטרור מנצלים את הרשתות"
בחודש פברואר 2020 חשף צה"ל ברעש גדול את הניסיון של חמאס להפיל חיילים רבים ברשת, במטרה לפרוץ לטלפונים של קצינים וחיילים כדי לשאוב מהם מידע ולהפוך אותם למתקני ריגול בבסיסי הצבא. "הם נכנסו לכל מיני קבוצות הכרויות ונושאי צבא כדי להתחיל שם שיח עם החיילים שלבסוף יביאו אותם להוריד אפליקציית הכרויות דרכה ייכנסו למכשיר שלהם", סיפר אז גורם בכיר בצה"ל.
מקרה זכור נוסף אירע לפני שש שנים, אז נחשף כי חמאס גייס לשורותיו צעיר עזתי בן 31 שמתגורר באוקראינה. הצעיר קיבל הוראה לגייס נערת פיתוי אוקראינית אשר תוטס לישראל, תפתה חייל ישראלי לנסוע איתה לטאבה או לסיני, שם ימתינו אנשי הזרוע הצבאית ויחטפו את החייל לתוך עזה. אופציה נוספת שעמדה על הפרק היא שנערת הפיתוי תפתה את החייל הישראלי לנהל איתה רומן, תטוס עמו לאוקראינה ושם ייחטף או יירצח לצורך משא ומתן לשחרור אסירים.
מהשב"כ נמסר: "שירות הביטחון הכללי מדגיש את החשיבות בהתנהלות זהירה ואחראית ברשתות החברתיות במטרה לצמצם את הסיכון לניצול או פגיעה מצד גורמים עוינים. גורמי הטרור מנצלים את הרשתות החברתיות כדי להפעיל דמויות פיקטיביות ולשטות באזרחים תמימים, באופן המהווה איום על פרטיותם ועל ביטחונם האישי".