עקב עלייה במוטיבציה של נשים להתגייס לתפקידי לחימה: כמות המתגייסות לגדוד החדש "אריות הירדן" במחזור הגיוס של חודש מרץ הייתה כפולה מהמתוכנן. "יש פי שתיים יותר לוחמות מהמתוכנן, פשוט מכיוון שהביקוש לגדוד היה גבוה ביותר, גבוה עד כדי כך שהיו מספר בנות שיועדו ל'קרקל' והתעקשו להתגייס רק ל'אריות הירדן'", סיפרה רמ"ד גיוסים בזרוע היבשה, סרן שני זיטון. "עם זאת, 'קרקל' לא נחלש והמוטיבציה הגבוהה ל'אריות הירדן' נובעת גם מהיותו יעד גיוס חדש. כיום שני הגדודים נחשבים ליעדי הגיוס האטרקטיביים ביותר ללוחמות".
לדבריה של סרן זיטון, המוטיבציה הגבוהה לגיוס לוחמות לא משפיעה רק על "אריות הירדן". "היום שוקלים להקים עוד שני גדודי חי"ר מעורבים", ציינה. "התכנון נובע מהנכונות העמוקה של המלש"בים להיות לוחמים. המחשבה היא להקים את הגדודים בהקדם, אולי אפילו תוך שנה. בינתיים הנושא נמצא בדיונים".
מגמה נוספת שנרשמה במחזור הגיוס האחרון היא ירידה דרסטית של 80 אחוזים בסרבנות לתפקיד התצפיתנית, זאת בהשוואה למחזור הגיוס הקודם. "הירידה נובעת מהמבצע האחרון, בו הודגשה פעילות התצפיתניות", פירטה סרן זיטון. "הבנות הבינו כמה משמעותי התפקיד אליו הן מיועדות, ועל כן הלכו אליו בראש מורם".
מבין חילות האג"ם, יעד הגיוס המבוקש ביותר בגיוס הקודם היה חיל השריון, עם עלייה של למעלה מ-25 אחוזים ברצון לשרת בחיל בהשוואה למרץ 2014. אחריו, החיל המוביל במוטיבציה לגיוס במחזור הנוכחי היה חיל האיסוף הקרבי. עם זאת, גם חיל ההנדסה הקרבית רשם עלייה במוטיבציה לגיוס, עם כמות גדולה של מתגייסים שדירגו אותו במקום הראשון במנילה. בגזרת החי"ר לא נרשמו הפתעות: החטיבה הנחשקת ביותר נותרה חטיבת גולני, וחטיבת גבעתי תפסה את המקום השני.