על גדות נהר הירדן, בסמוך למחניים, פעלה סיירת יעל מיחידת יהל"ם (היחידה ההנדסית למשימות מיוחדות), יחד עם כוחות נוספים. המטרה: צליחת הנהר, תוך כדי לחימה באויב מיומן שאורב להם בגדה השנייה.
עוצבת הפלדה, אוגדה הכפופה לפיקוד המרכז, קיימה החודש השתלמות מיוחדת לדרג מפקדי הפלוגות ועד מפקד העוצבה. בתצוגת היכולות הנדירה של סיירת יעל, הודגם המודל המבצעי להעברת סד"כ כוחות קריטי בעת לחימה, ביום ובלילה. חיל ההנדסה הקרבית הציג בפני המפקדים את כל סוגי הגשרים שיהיו ברשות המפקדים ברגע האמת, ביניהם גשר חי"ר החדש. כמו כן, צוות מסיירת יעל הדגים כיצד ניתן להעביר כוחות חי"ר ביעילות בעזרת סירות גומי וחבלים.
הסיירת גם אחראית לאבטחת החיילים והכלים שצולחים את הנהר, ומסוגלת לחלצם גם בזרמי מים חזקים במיוחד. מלבדה, גם כלי צמ"ה (צוות מכאני הנדסי) מסוג D-9 משוריין וכוח סיור מגדוד אסף עזרו בצליחה, תוך שיתוף פעולה עם חי"ר, ארטילריה ושריון.
השתלמות ראשונה מזה ארבע שנים
"עבורנו זה אתגר מבצעי בכמה גזרות, וזה יכול לתפוס אותנו גם במרחבים שלא ציפינו להם בכלל”, הסביר מפקד עוצבת הפלדה לשעבר, תא"ל אגאי יחזקאל. "אם יודעים להתמודד עם הבעיה, וזו מהות ההשתלמות, אז זאת בעיה שניתנת להכלה. זה בר השגה וביצוע, אתגר שאפשר לעשות אותו – בתנאי שעושים את זה כמו שצריך. אין כמו מראה עיניים, אז הדברים נותנים משנה תוקף".
השתלמות מעבר מכשול מים צר (ממ"צ) נחשבת לנדירה בצה"ל, כשהאחרונה התקיימה לפני כארבע שנים. מאז השתנו דברים רבים בצבא, הן תפיסתית והן טכנולוגית: יכולות חדשות, תרגולות מתעדכנות ומשתנות וכן סדר הלחימה המקובל היום בצה"ל קיבלו ביטוי בהשתלמות. כדוגמה ניתן לציין את גשר החי"ר החדש, שנכנס לאחרונה לשימוש. בתצוגת היכולות לוחמי סיירת יעל פרסו מעל המים את הגשר, היכול להימתח לעשרות מטרים, ונועד למעבר כוחות רגליים תוך צמצום משמעותי בזמן העברתם. דוגמה נוספת היא מערכת ליירוט טילי נ"ט (נגד טנקים) "מעיל רוח", המוטמעת בהצלחה בעוצבת עקבות הברזל.
"יש לנו ציפיות מאוד גבוהות מכם, אבל אני סומך על 'עוצבת הפלדה'. אין אויב בצפון שיכול לעצור אתכם", אמר למפקדי האוגדה מפקד הגיס הצפוני, האלוף נועם תיבון, עם סוף התצוגה. "חשוב לקחת בעיה-בעיה ולטפל בה: להוכיח היתכנות, להתכונן, כדי שביום הפקודה הכל יעבוד", הדגיש האלוף תיבון. "הנחישות והקשיחות של המפקדים היא מילת המפתח, והאימונים צריכים להיות קשים". מפקד הגיס הצפוני גם סיפר למפקדים על תרחישי העימות האפשרי הבא, והצורך לפעול במהירות וביעילות.
מלבד תצוגת היכולות, ציפו למפקדים ארבע תחנות השתלמות. בניהם: אמצעי החה"ן, אמצעים נוספים של יחידת יהל"ם, אמצעי פריצה, גישור וממ"צ.