מי נחשב ללוחם חוד
על פי ההגדרה, לוחם חוד הוא חייל המיומן לפעול במרחב המבצעי במטרה לפגוע באויב, תוך קיום מערכים מתמרנים וסיכון חיים. זו הרשימה המלאה של התפקידים כיום בצה"ל הנכנסים תחת ההגדרה: לוחם חי"ר/שריון, לוחם תותחנים/הנדסה קרבית, איסוף נייד, צוות אוויר, מכונאי מוטס, פקח העמסה, יחידות מיוחדות, צוות ים/צוללות, ילת"ם.
לוחם החוד מקבל סיכת ודרגות ייחודיות וכן תעודת לוחם בעלת מראה ייחודי לאחר 18 חודשי שירות, כשלוחם שאינו מוגדר כלוחם חוד יקבל תעודה זו לאחר 21 חודשי שירות. בעלי תעודת הלוחם יכולים לנוע בלבוש אזרחי בתחבורה ציבורית כלל בסופי שבוע.
לאחר 24 חודשי שירות מלאים ותקינים מקבל לוחם החוד דמי קיום מוגדלים - 2000 ש"ח בכל חודש עד לסיום שירות החובה.
ללוחמי חוד זכאות ל-14 ימי חפש"ש ולוחם ל-10 ימים. הם יקבלו שי בסך 1,000 ש"ח בנוסף לכרטיס ההנחות בו יוזנו בשתי פעימות סכום של 500 ש"ח בכל פעימה, זאת לאחר 18 חודשים, וכן זכאים לתוכנית "ממדים ללימודים" המעניקה מימון שכר לימוד לתואר או מקצוע.
האם אפשר לעבוד תוך כדי הצבא?
חייל המעוניין לעבוד בעבודה אזרחית בזמן השירות, יכול להוציא היתר עבודה ממש"קית הת"ש ולהחתים אותו ע"י מפקדיו. (יש לקחת בחשבון כי לפעמים יש צורך להגיש מסמכים על עדות קושי כלכלי).
כל חייל רשאי לקבל אישור עבודה, אך יש לקחת בחשבון שההיתר לא מאפשר להישאר בבית ולעבוד במקום להגיע לצבא (כמו בחופשה מיוחדת), ולא מעניק הקלה בשעות בהן נדרשים החיילים להיות נוכחים בבסיס. היתר העבודה מאפשר לעבוד רק בשעות בהן החיילים שוהים מחוץ לבסיס.
מה הנהלים מבחינת ימי חופשה?
כל חייל בצה"ל זכאי ל-18 ימי חופשה בשנה שינוצלו בזמן הדממות וחובה לממש אותן. במידה ויש סיבה בגינה המפקד החליט להשאיר את החייל בבסיסו הימים יינתנו לו בזמן אחר, כך שינצל לפחות 18 ימים בשנה
יש אופציה לעוד חמישה ימים על פי שיקול דעת המפקד, ואין חובה לממש ימים אלו במלואם. בכל מקרה, לא יהיה מצב בו חייל לא יקבל לפחות 18 ימי חופשה במהלך השנה.
את ימי החופשה ניתן לקחת במקרים הבאים: בזמן הדממה ביחידה, בימים ספציפיים על פי שיקול דעת המפקד, וחופשה 'מיוחדת' שניתנת לחייל ע"י גורמי הת"ש.
מי זכאי ללון בבית החייל?
לכל חייל בצה"ל יש את האפשרות ללון באחר מהסניפים של בית החייל ברחבי הארץ (אילת, באר שבע, בית השריון, בית קלימיאן, חיפה, טבריה, ירושלים, קרית שמונה, רמת גן) וללון בו בתמורה לתשלום של 40 ש"ח ללילה.
במקרים אחרים, בהם החייל לא יכול ללון בביתו מטעמי מרחק, פרט ותפקיד ייחודי, יש אפשרות, להשיג לינה קבועה בבית החייל הרלוונטי לאותו החייל. ההליך יעשה ביחידה בעזרת מש"קית הת"ש. החיילים יקבלו שירותי כביסה ומזון. במהלך חופשה רגילה, חופשת סוף שבוע ארוכה ובזמן החגים, החיילים זכאים להמשיך להתגורר בחדרם בבית החייל.
חיילים בודדים זכאים ללינה חינם בכל אחד מבתי החייל ברחבי הארץ בהצגת תעודת חייל בודד בעת חופשות (סוף שבוע וחגים), בתנאי שיהיה מקום פנוי במתקן (רצוי לתאם טלפונית לפני היציאה לחופשה). חיילים בודדים שהשתחררו מצה"ל רשאים להמשיך ולהתגורר חינם באחד מבתי החייל במשך 30 יום לאחר השחרור.
איך מוציאים אישור על שירות צבאי?
שמו כן הוא - מעיד על ביצוע שירות צבאי בצה"ל. לא פעם עולה הצורך להציג אישור על שירות צבאי - בשביל להתקבל למקום עבודה, כדי להפיק דרכון זר, ואפילו כדי לקבל הטבות שונות.
איך עושים את זה? הדרך הנפוצה ביותר היא בעזרת אתר 'אישורים' של אגף כוח האדם - מזינים את הפרטים המזהים, בוחרים את האישור הרלוונטי, ומקבלים את האישור במייל. דרך האתר החדש ניתן להזמין את האישור הרצוי מתוך מבחר גדול, ולקבלו ישירות לדואר האלקטרוני, בתוך יום עסקים אחד.
האישור המתקבל מאומת וחתום באמצעות טכנולוגיית החתימה הדיגיטלית, אשר מקנה לו תוקף כמסמך מקורי, רשמי ומהימן לכל דבר ועניין.
לכל השאלות והתשובות הכי נפוצות באתר צה"ל.