בשעות האחרונות כלי תקשורת וחשבונות ערביים ברשתות החברתיות, מפיצים תיעוד מהמזח הימי שהוקם ברצועת עזה, כך לטענתם, ובו ניתן לראות מערכות הגנה אמריקאיות, שככל הנראה נשלחו לשם למטרת הגנה. מאז שהחלו להכניס סיוע הומניטרי לעזה, חמאס שיגר פצמ"רים ורקטות לעבר המעברים דרכם נכנס הסיוע, וההערכות הן שהמערכות נועדו להגן מפני מתקפות דומות גם על הרציף הימי החדש.
אותו מזח או רציף ימי שמכונה "הנמל הצף" בעזה הוקם סופית בימים האחרונים. צבא ארה"ב יפעיל אותו באמצעות חיילים שנמצאים על ספינות בים, וכפי שהדגישו בארה"ב הם לא יוצבו על המזח ובחוף עצמו. את ההטענה והפריקה של הסיוע ההומניטרי מבצעת חברה אזרחית שעובדת בשירות צבא ארה"ב, אך בעבר היו לא מעט מקרים שבהם התברר כי אותם "קבלנים" הם למעשה אנשי כוחות מיוחדים של הצבא האמריקאי. צה"ל אחראי על אבטחת הפעילות בנמל ומסייע גם מבחינה לוגיסטית.
בתיעוד שהופץ הופיעו שתי מערכות הגנה: M-LIDS המשלבת בין שני כלי רכב משוריינים שמטרתה ליירט כלי טיס בלתי מאוישים, ו-Counter-RAM שזו הגרסה היבשתית של תותח רב-קני פלנקס נגד כטב"מים, רקטות ופצצות מרגמה. גורמים בצה"ל אמרו ל-mako שמי שמופקדים על אותן מערכות הם האמריקאים.
בהמשך לפניה שלנו לגורמים בצה"ל, נאמר שמערכות אלה מספקות הגנה נקודתית, ולא יכולות להגן למשל על כל גבול הצפון, אבל הוסיפו שבמקומות כמו מוצבים, או אתר מערכת התצפית לטווח ארוך "טל שמיים" שהותקף, המערכות האלה היו יכולות לשפר את ההגנה ולדעתם אף את תמונת המצב בצפון, שם צה"ל מתקשה להתמודד עם הכטב"מים וגם מטחי הרקטות.
M-LIDS זו מערכת המבוססת על שני כלי רכב משוריינים מסוג M-ATV 4 על 4, שמשלבת בין מספר יכולות נגד כלי טיס בלתי מאוישים, כולל איתור ופגיעה בנחילי רחפנים וכטב"מים בטווחים שונים. בדגמים המתקדמים קיימת מערכות לייזר בנוסף ליכולת לוחמה אלקטרונית. השילוב מאפשר יירוט איומים של 360 מעלות כולל ארטילריה, רקטות ומרגמות.
מערכת ה-C-RAM שגם היא נראית באותו תיעוד שנטען כי צולם בעזה, הוכיחה את עצמה בסוריה, עיראק, ואפגניסטן. מדובר בגרסה של מערכת ה"פלנקס" להגנה על ספינות. מערכת ההגנה הזו משלב בין תותח 6 קנים בקוטר 20 מ"מ מסוג "M61A", בעל קצב אש של 4,500 פגזים בדקה לטווח יעיל של 2,000 מטר וגובה עד כ-6,500 רגל.
הירי של התותח מוכוון על ידי מכ"ם AN/TPQ-53 (או Q-53) שיודע לאתר, לסווג, ולהכווין את התותח שמייצר למעשה "קיר" של פגזים ליירוט האיום. המכ"ם הזה מאפשר גם לקבוע את המיקום של ירי אויב וכך לסגור עליו מעגל אש ולהשמיד את משגר הרקטות או המרגמה.
המערכת הזו כבר הוכיחה את עצמה בעיראק ואפגניסטן, שם הציגה 70 אחוזי הצלחה ביירוט איומים. בישראל ניסו בעבר לרכוש אותה ללא הצלחה וגם היא יכולה הייתה לספק פתרונות להגנה על מוצבי צה"ל ואתרים נוספים בגבולות השונים.