אחרי ירי הרקטות והכטב"מים של חיזבאללה, שאחד מהם פגע בבניין בנהריה, נמשכות התקיפות השגרתיות של חיל האוויר בדרום לבנון. בשלב זה אין שינוי במדיניות של ממשלת ישראל ולצה"ל לא ניתנו הנחיות חדשות. אבל בישראל מנסים לאותת שהשינוי בדרך, עם התקיפות החריגות שהיו בסוריה, הביקור של גנרל מייקל קורילה האמריקני בפיקוד הצפון ודבריו של הרמטכ"ל הרצי הלוי, על מוכנות צה"ל למהלך צבאי נרחב בלבנון.
בצה"ל אומרים כבר תקופה ארוכה שבכל הזדמנות הם מעבירים לדרג המדיני את המסר שצריך להפוך את הצפון לזירה העיקרית, אחרי שצברו הישגים משמעותיים בעזה. בצבא אומרים שהם מוכנים לממש באופן מיידי הנחיות דרג מדיני להרחבת המערכה בלבנון, כשהם רואים בחיזבאללה והאיראנים כאויב המשמעותי והחזק ביותר שעומד מול ישראל.
את המסר הזה שצה"ל מעביר לדרג המדיני כבר חודשים, הרמטכ"ל העביר גם לציבור, עם רמז לביקורת. אחרי פגיעת הכטב"ם של חיזבאללה בבניין רב-קומות בנהריה, רא"ל הלוי אמר: "צה"ל פועל בצפון בעוצמה, ונמצא במוכנות גבוהה עם תוכניות מבצעיות מוכנות, ערוך לכל משימה אליה יידרש". הרמטכ"ל אומר לציבור אנחנו מוכנים, אבל עוד לא קיבלנו פקודה.
נכון להיום, ראש הממשלה וחברי הקבינט לא מוכנים לוותר על זירת עזה כעיקרית. בצה"ל אומרים שהם יכולים לפעול בשתי הזירות אם יידרשו לזה, אבל המשמעות היא יכולת נמוכה יותר מאשר מיקוד מלא בזירה אחרי זירה, ולא במקביל.
בכירים בצבא אומרים שבתקופה האחרונה, חיזבאללה איבד הרבה יותר נכסים. הכוונה למפקדות, מחסני אמל"ח עם מאות ואולי אלפי רקטות, ויעדים נוספים. בנוסף, ישראל הגבירה את התקיפות גם נגד הסיוע האיראני, עם התקיפה החריגה בסוריה, כמו גם תקיפות קודמות על שיירות. צה"ל מנסה לפגוע בקווי האספקה של האיראנים וביכולות שלהם להמשיך לשדרג את האמל"ח של חיזבאללה, גם לחדש את האספקה לקראת פעולה שאולי תתרחש בלבנון, אם הדרג המדיני יחליט על זה.
עוד אומרים בצבא שככל שהזמן עובר, הם משפרים את המוכנות שלהם למערכה בצפון. מערכה שלטענת הצבא, נסראללה לא מעוניין להגיע אליה. אחת התוכניות שצה"ל דוחף אליהן כבר תקופה ארוכה, מספר רב של חודשים, נועדה להרחיק את חוליות הנ"ט והתצפיתנים של חיזבאללה מקו הגבול. בכך לאפשר למרות המשך איום הרקטות, את חזרת רוב תושבי הצפון. כרגע הדרג המדיני לא אישר את כלל התוכניות שהצבא הגיש.
למרות המוכנות וההצהרות של בכירי הצבא והדרג המדיני, חשוב להוסיף שמעבר לרצון לצאת למלחמה כדי להסיר את האיום, אין לישראל מדיניות ואסטרטגיה ללבנון, סוריה ואיראן. לכולם ברור שכניסה של צה"ל לדרום לבנון לא תביא לעצירת האש מצד חיזבאללה, הפוך מכך, זה יגביר את האש כפי שמעריכים.
החשש הוא שישראל, שכבר נמצאת כמעט שנה במלחמה, תמצא את עצמה במלחמה ארוכה יותר בצפון, בלי צפי לסיום. כל זאת מכיוון שמלבד הרצון לצאת למלחמה, אין תוכניות לנקודת הסיום ול"יום שאחרי". אין אפילו תוכניות כיצד לנצל ולמנף מלחמה שכזאת, לכדי ניצחון ושינוי תמונת המצב.