אחרי שבזמן האחרון חיל התותחנים ביצע ירי ראשון של רקטה מסוג "בר", צה"ל מדווח שהמערך הרקטי קלט באופן מוצלח משגר גלגלי ואת הרקטה החדשה, והחל להוציא משירות את הרקטות הישנות מסוג "רומח" אחרי למעלה מעשור.
הרקטה החדשה היא למעשה טיל על מערכת הנחייה שמעניקה לחימוש החדש בעל טווח של עשרות ק"מ יכולת פגיעה מדויקת במטרה. "ירינו על מטרות חיזבאללה בדרום לבנון, והשמדנו בהצלחה עמדות תצפית, עמדות נ"ט, מחסני אמל"ח ותשתיות טרור נוספות", סיפרה סרן ש', מפקדת סוללה ג' בגדוד הרקטי של חטיבה 282, בכתבה בנושא שפורסמה באתר צה"ל.
צה"ל חשף שהשימוש המבצעי הראשון ברקטה היה בחודש אוגוסט האחרון, ומאז היא שוגרה לעבר מטרות חיזבאללה בצפון וחמאס בעזה. בין השאר שוגרו רקטות לעבר מחסני אמל"ח של שני ארגוני הטרור ולעבר עמדות נ"ט ותצפית שאיימו על הכוחות המתמרנים בשתי הגזרות, עזה ולבנון.
"לא כל אחד זוכה להכניס כלי חדש לשימוש מבצעי בצה"ל, ואנחנו זכינו לעשות היסטוריה פעמיים - להפעיל את רקטות ה'בר' הראשונות, ולבצע את הירי הרקטי הראשון לעבר יעדי טרור בלבנון מאז 2006", אמרה סרן ש'.
בחיל התותחנים מציינים שקליטת הרקטה היא המשך תהליך התחדשות של המערך הרקטי, שהחל בחניכת משגר ה'להב' הגלגלי בתחילת המלחמה. "השילוב של הכלים המתקדמים הופך את התפעול לידידותי יותר למשתמש וללוחם בקצה", הסבירה סרן ש', "הגדוד מבצע שינוי משמעותי בתפיסה, במבנה ובאמל"ח. נמשיך לעשות הכול כדי לעמוד במשימה".
רקטות בר מחליפות את ה"רומח" שהיו בשירות צה"ל מאז שנת 2014, ולפחות מאה מהן שוגרו לעבר מטרות חיזבאללה וחמאס. לרומח טווח של כ-35 ק"מ ומערכת הנחיית GPS, והן נושאות ראש קרב במשקל של כ-20 ק"ג. בצה"ל אומרים שפיתוח רקטות בר, שמדויקות יותר ובעלות טווח מעט ארוך יותר, נעשו על בסיס הפקת הלקחים מהפעלת הרומח. מהמשגר החדש, "להב" ניתן לשגר גם רקטות מתקנות מסלול (רמ"מ) מסוג "רעם איתן" בעלות טווח של 40 ק"מ ויכולות נוספות שחלקן מסווגות.
הפיכתן למבצעיות של שתי המערכות החדשות, המשגר ורקטת הבר, נמשכת גם בימים אלה, אחרי שהתהליך התעכב בגלל מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר. אחרי שביצעו ירי אמת לוחמי המערך הרקטי של חיל התותחנים ממשיכים בביצוע התאמות והתמקצעות על מערכות הלחימה.