במהלך סקירה לשרי הממשלה שהעבירו היום (ראשון) שר הביטחון יואב גלנט וראש אגף אסטרטגיה בצה"ל, האלוף אליעזר טולדנו, אמר גלנט כי "נותרו לארגון הטרור פחות משליש מהרקטות והטילים שהיו לו".
מתחילת המלחמה שיגר חיזבאללה לישראל יותר מ-14 אלף רקטות, ורקטות רבות הושמדו בתקיפות חיל האוויר. ההצלחות של חיל האוויר בהשמדת רקטות נחשבות טובות, אולם עדיין המשמעות היא שבידי חיזבאללה אלפי רקטות לטווח קצר.
מהדלפות של מערכת הביטחון שהיו בשנים האחרונות ועל פי פרסומים של מכוני מחקר שונים, היו לחיזבאללה ערב מתקפת 7 באוקטובר למעלה מ-150 אלף רקטות, רובן לטווח קצר. אולם להערכות אלה יש להתייחס בערבון מוגבל. הערכות אחרות דיברו על כ-70 אלף טילים ורקטות מהן כ-40 אלף לטווח קצר של עד 40 ק"מ. לשני הנתונים יש להוסיף עוד כמה אלפי טילים, כולל טילי שיוט.
משמעות דבריו של גלנט היא שלחיזבאללה נותרו כ-50 אלף רקטות על פי הנתונים הידועים לפני המלחמה. על פי נתונים שפורסמו בתקופה האחרונה, מדובר בקצת פחות מ-20 אלף רקטות. זאת, יש לציין, לא כולל פצצות מרגמה לטווחים של עד 10 ק"מ.
טרם המלחמה העריך צה"ל שלחיזבאללה הייתה יכולת לשגר כאלף רקטות ביום. הנתון הזה רחוק מאוד ממה שניכר לאורך חודשי המלחמה, ממוצע של 100-200 ליום. הרבה מאוד בגלל שצה"ל השמיד כמות אדירה של רקטות ומשגרים. גם בגלל הפגיעה במערכות הפיקוד ושליטה של חיזבאללה. ובנוסף לזה, גם בגלל שהמטרה של חיזבאללה לשגר רקטות עד ליום האחרון של המלחמה. מה שנקרא כלכלת חימושים.
לחיזבאללה יש עוד אלפי רקטות כולל לטווח ארוך מסוג זילזאל-1 וזילזאל-2 בעלות טווח של כ-200 ק"מ ויותר ומסוג פאתח 110 להן טווח של כ-300 ק"מ כמו גם טילי סקאד.
למרות הערכות צה"ל, ניסיון העבר מלמד שהדרך היחידה לפרק את רוב מערך הרקטות היא בפעולה קרקעית שכוללת נוכחות בשטח והגעה למקומות שלא ניתן להשמיד מהאוויר.