אופטימיות זהירה בישראל שעות לאחר יציאת המשלחת הלילה (בין ראשון לשני) בראשות ראש המוסד דדי ברנע לקהיר, באשר לאפשרות להוציא לפועל עסקת חטופים חדשה. לפי מקור מצרי בכיר, משלחות כל הצדדים יעזבו את קהיר ויחזרו בתוך יומיים כדי להסכים על תנאי העסקה הסופית. לפי אותו מקור, יש התקדמות בדיונים ובהסכמה על הנקודות הבסיסיות בין כל הצדדים. עם זאת, גורם ישראלי בכיר צינן את הדיווחים וטען: "המרחק עדיין גדול".
הסיבה לכך שהעסקה קרובה יותר מתמיד קשורה בלחץ האמריקני הכבד, אחרי שבממשל ביידן החליטו שהם נכנסים לאירוע באופן מוחלט. מצד אחד, הם לוחצים על ישראל להגביר את הסיוע ההומניטרי שנכנס לרצועת עזה ולדלל את הכוחות הלוחמים בשטח. מצד שני, הם מפעילים לחץ על קטאר - שמאיימת על חמאס בעצירת הסיוע הכלכלי.
לראשונה אחרי זמן רב, בישראל מזהים תזוזה קלה של חמאס, שכבר לא מתעקש על סיום המלחמה בשיחות המו"מ. הלילה תונח בקהיר הצעה אמריקנית חדשה ומשמעותית מאוד, שתדרוש ויתורים משני הצדדים, וצפויה לפרק את המוקש העיקרי שנוגע לחזרת התושבים לצפון הרצועה.
ההצעה של ארה"ב ככל הנראה תאפשר לתושבים לחזור לשכונות שלמות בצפון הרצועה, ומנגד היא אמורה לאפשר לישראל גמישות פוליטית, כך שיהיה קל יותר להעביר אותה בקבינט.
לכן, הפעם ראש הממשלה וקבינט המלחמה שלחו את הצוות בראשות ראש המוסד עם מנדט רחב, ועם הנחיה חשובה - להקשיב להצעה האמריקנית, להבין מה אומרים עליה בחמאס, ואם יש אפשרות להתחיל לעבוד ולהביא עסקה. ערוץ מצרי מדווח כי משלחת חמאס כבר מקיימת פגישות עם בכירי המודיעין המצרי לפני תחילת המו"מ המרובע.
במהלך השיחות שיתקיימו אל תוך הלילה, קבינט המלחמה יהיה בכוננות להתכנס בכל שעה לדון בהצעה. אם אכן ההצעה של ארה"ב תהיה מקובלת על ישראל וחמאס – לוח הזמנים צפוי להיות קצר, וכל השחקנים הבכירים נמצאים בקהיר ויכולים להתחיל במו"מ נמרץ מיד.
גורם מדיני בכיר אמר ל-N12: "אלה שעות קריטיות. הגענו לרגע האמת. נדע אם הולכים לעסקה או לא. אנחנו מתקרבים לשלב של ההחלטות הקשות".
הדיון הטעון בישראל לפני יציאת המשלחת
מתח הורגש בהתייעצות המצומצמת שהתקיימה אמש, טרם יציאת המשלחת הישראלית לקהיר. גורם ישראלי אמר לחדשות 12 אחרי הדיון כי "תמו ימי המנדט". הפעם המשלחת קיבלה את היכולת לחזור עם מסמך שאומר "זו העסקה שבסבירות גבוהה חמאס יסכים לה". אם המשלחת תצליח להביא מסמך כזה, יתחיל גם הדיון הפוליטי בישראל - וההערכה היא שיהיה לו רוב בממשלה.
גורם מדיני בכיר: "המשלחת קיבלה את האישור לברר עד הסוף אם אפשר להביא עסקה שלא כוללת את הפסקת המלחמה, ואת זה אפשר לנהל רק במו"מ רציף ובלי הגבלות".
במהלך ההתייעצות, השרים בני גנץ וגדי איזנקוט אמרו לרה"מ נתניהו: "אנחנו צריכים את עסקת החטופים קודם כל בגלל החוב המוסרי ובגלל שזו אחת ממטרות העל של המלחמה. אבל העסקה היא קריטית גם מבחינה אסטרטגית - היא תעזור לנו לקדם פתרון בצפון, תאפשר להחזיר את הלגיטימציה הבין-לאומית ולשקם את היחסים עם ארצות הברית".
דובר מטעם משרד החוץ של ארה"ב אמר בתגובה על הדיווחים על התקדמות במגעים לעסקה: "אנחנו מבינים שמתגבשים עוד קווי מסגרת לעסקה מהשיחות, כולל מספר האסירים הפלסטינים שישוחררו בתמורה לחטופים, אך לא משהו שאפשר כבר להצהיר עליו בשלב הזה. מאמינים שעסקה היא אפשרית. אם לחמאס אכפת מהפלסטינים עליהם לקבל את העסקה שהוצעה".